Slik hindrer du at lavkodeplattformer blir et IT-mareritt

Hvorfor lavkodebevegelsen forvandler måten bedriften bygger apper Lavkode-apper blir snurret på usannsynlige steder for å transformere forretningsprosesser og drive digital transformasjon.

Lavkodeplattformer får stadig større popularitet i bedriften. Enten bedrifter prøver å fylle hull i utviklerens talent, eller kutte ned på utviklingstiden, er lavkodeplattformer utmerket for forretningsfolk som prøver å hoppe på det digitale transformasjonstoget.

Når du bruker plattformer med lav kode, kan forretningsfolk lage applikasjoner ved hjelp av grafiske brukergrensesnitt i stedet for tradisjonelle datamaskinprogrammeringsmetoder. Det fine med lavkodeplattformer er at brukeren ikke trenger å være ekspert på koding for å lage et program. Det er imidlertid viktig å skille mellom no-code og low-code plattformer. Selv om de begge oppnår de samme målene, kreves det forskjellige ferdighetsnivåer for å komme dit.

"Ingen-kodeplattformer bruker forhåndskonfigurerte, dra-og-slipp-handlinger som du komponerer i en liste eller arbeidsflytdiagram. Du kan tilordne attributter til visse ting ved å bare skrive inn det du trenger, og det skaper i utgangspunktet en kjørbar virksomhet eller arbeidsflyt søknad, "forklarte Carl Lehmann, hovedanalytiker ved 451 Research. "Lavkode betyr at du faktisk kan gå inn på designet og lage eller legge til skript for å tilpasse et brukergrensesnitt. I et miljø uten kode trenger du ikke å forstå et dataspråk. I et lavkodemiljø, trenger litt kunnskap om databehandling. "

Forretningsfolk er ofte mer sannsynlig å bruke en løsning uten kode, fordi de vanligvis ikke har så mye erfaring med koding, forklarte visepresident og hovedanalytiker ved Forrester, Jeffrey Hammond. Med en profesjonell utvikler vil det imidlertid være en tendens til å være mer kode, på grunn av større fortrolighet med programmering, la Hammond til.

Vedtakelsen av disse løsningene er en feiende virksomhet: Omtrent 40% av utviklingsorganisasjonene bruker eller vurderer å bruke et lavkodeverktøy det neste året, sa Hammond. Og med en årlig vekstrate på 50% i markedet for øyeblikket, antas antallet bare å stige, ifølge et fersk blogg fra Forrester.

"Med tillegg av ingen kode, lavkodeplattformer de siste årene, benytter det deg virkelig muligheten til å leve utenfor standard programvare, " sa Bruce Squibb, direktør for IFM-programutvikling hos Able Services. "Du trenger ikke bare å håndtere regneark, du trenger ikke bare å forholde deg til store databaser. Det gir deg virkelig muligheten til å jobbe i et bestemt klientmiljø og utvikle eller drive løsninger som dekker behovet for den klienten. "

Selv om lavkodeplattformer har vist seg å være fordelaktige for mange virksomheter, kan det oppstå problemer. Her er noen råd for hvordan du kan forhindre integrering av lavkodeplattformer i å gå galt.

1. Oppretthold åpenhet

Ofte kan forretningsproffene føle seg litt ute av elementet med lavkodeplattformer, så det er veldig vanlig at utviklere trer inn og hjelper til med utførelsen, sa Hammond. Imidlertid dukker det noen ganger spørsmål om hvor mye tilgangsutviklingsorganisasjoner har til måten apper implementeres eller bygges på, sa Hammond. Han foreslo å være tydelig på open source-rammer eller verktøy som blir brukt, fordi det vil hjelpe utviklere til å føle seg mer komfortable med infrastrukturen verktøyene ble bygget på, og kunne gi et bedre produkt.

Hammond foreslår også å lete etter åpenhet når det gjelder pris, ettersom en heftig prislapp er et stort hinder i å prøve å ta i bruk disse plattformene. Han anbefaler forretningsproff "å la utviklere eller til og med andre forretningsbrukere begynne å eksperimentere med verktøyene og se om det er verdi før du ender med å skrive en stor sjekk til noen. Hvis du ser at det er noen verdi der, er det sannsynligvis verdt mens du skal investere i litt trening. "

2. Involver forretnings- og IT-fagfolk

Forbundet med forretningsfolk og IT-proffer er avgjørende for suksessen til lavkodeplattformer, ifølge Lehmann. Når IT-proffene ikke samarbeider med virksomheten, ender organisasjonen med å risikere overbelastning av infrastruktur, sammen med integrasjons- og sikkerhetsproblemer, hovedsakelig fordi IT-siden ikke er interessert i forretningsdetaljene.

Hvis IT-proffene er klar over hvor ofte teknologien brukes, hvem som bruker den, og hvilke andre data som blir utnyttet, vil forretningssiden fungere godt med den nye teknologien. Lehmann forklarte at hvis IT-proffene jobber aktivt med forretningsadvokater og plukker pålitelige leverandører, kan de omgå infrastruktur-, integrasjons- og sikkerhetsproblemer "ved å lage en omkrets der den linjen av forretningsbrukere fullt ut kan utnytte disse lavkode / ingen-kode miljøene uten å komme i trøbbel fra disse perspektivene. "

3. Husk formålet

Ikke kast bort penger på teknologi bare for å bruke teknologi - sørg for at det er en grunn til å implementere teknologien. "Opprett eller utvikle deg aldri i en silo, " forklarte Squibb. "Forsikre deg om at det er mange andre interessenter i organisasjonen som trenger løsningen, vil ha løsningen, og kan bidra til å miste behovet eller årsaken til innføring av lav kode, ingen kode i organisasjonen."

Alt dette gir meg tilbake fra punktet ovenfor: Kommunikasjon er nøkkelen, men ikke bare mellom IT og virksomheten. Alle relevante avdelinger må være involvert. s.

"Å håndtere det problemet eller det problemet handler egentlig om kommunikasjon og demonstrasjon, " sa Squibb. "Da jeg først begynte i Able Services, var det aller første jeg gjorde å sitte med IT-avdelingen og andre interessenter fra andre avdelinger, fordi IT påvirker økonomi, det påvirker driften, det påvirker strategi og design. Så vi møtte alle avdelingene lederne og interessentene, og vi gjorde en oversikt over alle løsningene vi allerede hadde i organisasjonen vår. Det er virkelig det dette handler om, driver driftsforbedringer for dem og gir topplinjerapportering for vårt lederskap og kundekontaktpaneler og rapportering for våre kunder ."

Tekniske nyheter du kan bruke nyhetsbrev

Vi leverer de nyeste teknologiske nyhetshistoriene om selskapene, menneskene og produktene som revolusjonerer planeten. Leveres daglig

Registrer deg i dag

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com