Hvordan dele en database med teamet ditt ved hjelp av Airtable

Bilde: Jack Wallen

La oss si at du bruker Airtable som ditt-under-go-databaseverktøy. Kanskje bruker du det for å holde oversikt over lager, tjenester, priser, kundeemner eller klienter. Denne spesielle mobilappen (tilgjengelig for Android, macOS, Windows og iOS) gjør en enestående jobb med å lage brukervennlige databaser som automatisk synkroniseres med din Airtable-sky-konto, slik at du kan jobbe hvor som helst.

Men det er en annen Airtable-funksjon som kan gjøre denne mobile database-appen enda mer tiltalende. Hva er den funksjonen, spør du? Evnen til å dele databaser med andre. Med dette kan du ansette lagkamerater til å jobbe med en database sammen med deg. Det beste er at deling av Airtable-databaser er utrolig enkelt.

Jeg vil lede deg gjennom prosessen med å dele en database med en lagkamerat. Jeg antar at du allerede har appen installert og en database klar for deling. Lagkameraten du vil dele med, må ha en Airtable-konto (de tilbyr en gratis konto), og kan jobbe med databasen enten via en nettleser eller mobilappen.

Når det er sagt, la oss gå videre med delingen.

Deling av en database

Åpne Airtable-appen din. Trykk på databasen du vil dele fra hovedvinduet. Trykk på + -knappen fra hovedsiden til databasen ( figur A ).

Figur A

En eksempeldatabase klar til å dele.

I det resulterende vinduet ( figur B ), trykk på Legg til basissamarbeidsknapper.

Figur B

Deling av databasen.

I neste skjermbilde ( figur C ), må du oppgi enten navn eller e-postadresse. Hvis målpersonen er i telefonkontaktlisten din, kan du skrive inn et navn og det vil vises (ellers angi en e-postadresse).

Figur C

Hvem deler vi databasen vår med?

I samme skjermbilde må du sørge for å velge riktig tillatelsesnivå for målbrukeren. Det er tre nivåer:

  • Skrivebeskyttet - brukeren kan bare lese databasen.
  • Editor - legge til, slette og endre poster, visninger eller tillatelser i en hvilken som helst base.
  • Skaperen - fullstendig kontroll over databasen

For fullstendig informasjon om de forskjellige tillatelsesnivåene, se denne offisielle Airtable-dokumentasjonssiden.

Du kan også legge til en melding som skal inkluderes i invitasjons-e-posten. Når du har fullført den nødvendige informasjonen på delingssiden, trykker du på send-knappen (øvre høyre hjørne). Målet vil motta e-posten og kan deretter få tilgang til databasen fra kontoen sin. Hvis de bruker nettgrensesnittet, finner de den delte databasen i delen Baser som er delt med meg ( figur D ).

Figur D

Få tilgang til den delte databasen fra webgrensesnittet.

Mobilappen inneholder også et avsnitt som heter BASER DELT MED MIG ( figur E ). Hvis du vil finne den delen, blar du ned fra hovedsiden og banker på den delte databasen for å begynne å jobbe.

Figur E

Mobilversjonen av delte databaser.

Når teamkameraten din åpner den delte databasen, kan de begynne å jobbe med den, i henhold til deres tillatelsesnivå.

Delte databaser er enkle

Og det er alt som er å dele databaser med Airtable. Hvis du leter etter et middel for andre å jobbe med den samme mobildatabasen, vil du være hardt presset for å finne en bedre løsning enn Airtable. Vær oppmerksom på at gratisversjonen er begrenset til 1 200 poster per base. Hvis du trenger noe større, vil du ta en titt på en av de betalte planene (prismatrise her).

5G og Mobile Enterprise Nyhetsbrev

Mobilsikkerhet, fjernstøtte, 5G-nettverk og de nyeste telefonene, nettbrettene og appene er noen av temaene vi dekker. Leveres tirsdager og fredager

Registrer deg i dag

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com