Slik speiler du ditt GitLab-lager

Slik speiler du GitLab-depotet Hvis du er en GitLab-bruker, bør du vurdere å speile depotene dine til et eksternt sted.

Du vet aldri hva som kan skje. Du har brukt måneder på koden din og levert den i GitLab. Og da, ingensteds, er alt borte. Sjansen er stor for at du har en klon av den koden et sted, men hvorfor overlate den til tilfeldighetene, når du kunne bruke det innebygde speilverktøyet til GitLab?

Det er riktig. GitLab inkluderer muligheten til å lage eksterne speil for depotene dine. Med dette verktøyet kan du speile arbeidet ditt til et hvilket som helst fjernlager som er tilgjengelig for omverdenen.

Jeg skal vise deg hvordan du kan speile et GitLab-arkiv til et GitHub-repository. Du vil bli overrasket over hvor enkelt dette er.

De 10 beste språkene for maskinlæring som er vert på GitHub (gratis PDF) (TechRepublic)

Hva du trenger

Det eneste du trenger er:

  • En GitLab-konto med et repository for å klone

  • En GitHub-konto med et depot som kan brukes til å huse klonen

Slik lager du speilet

Logg deg på GitLab-kontoen din og klikk på Prosjekter i øvre venstre hjørne. Velg Dine prosjekter fra rullegardinmenyen. I det resulterende vinduet klikker du på prosjektet du vil speile. I prosjektets venstre sidefelt klikker du på Innstillinger og velger deretter Repository ( figur A ).

Figur A

Accessing the repository settings window.

" data-credit="" rel="noopener noreferrer nofollow">

Åpner vinduet med innstillinger for depot.

I det resulterende vinduet klikker du på Utvid-knappen som er knyttet til speilopplager. I dette nye vinduet ( figur B ), må du oppgi URL-en for det eksterne GitHub-depotet i form av:

 /USERNAME/REPOSITORY.git​ https: // e- postbeskyttet  /USERNAME/REPOSITORY.git 

Der USERNAME er navnet på din GitHub-bruker og REPOSITORY er navnet på det eksterne depotet for å huse speilet.

Figur B

Configuring the mirror.

" data-credit="" rel="noopener noreferrer nofollow">

Konfigurere speilet.

Velg Speil i speilretningen, og velg Passord i passorddelen. Skriv inn passordet for GitHub-brukeren din, og klikk deretter på Speil Repository. Speilkonfigurasjonen din er nå lagret og vises under konfigurasjonsdelen ( figur C ).

Figur C

Our newly created mirror is ready to go.

" data-credit="" rel="noopener noreferrer nofollow">

Det nyopprettede speilet vårt er klart til å gå.

Hvis du klikker på Synkroniser-knappen (knappen direkte til venstre for papirkurven), synkroniseres speilet. Avhengig av hvor mye kode du har i depotet, kan dette ta litt tid. Hvis alt er satt opp riktig, skal du ikke se noen feil, og GitLab-depotet ditt har blitt speilet til GitHub.

Og det er alt som er for å sette opp et depotspeil fra GitLab til GitHub. Hvis du huser koden din på denne tjenesten, skylder du deg selv (og alt det harde arbeidet du har lagt ned) for å ha mange eksemplarer av den koden. Gitlab gjør dette både mulig og enkelt.

Ukens nyhetsbrev med åpen kildekode

Du vil ikke gå glipp av våre tips, opplæringsprogrammer og kommentarer til Linux OS og open source applikasjoner. Leveres tirsdager

Registrer deg i dag

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com