Slik får du mest mulig ut av macOS Mojaves mørke modus

Figur A: Mørk modus i macOS Mojave

Den nye macOS Mojave Dark Mode-funksjonen er mye mer enn en gimmick eller frisk tempoendring for Mac-brukere som liker å bytte datamaskinskjerm - Dark Mode justerer skjerminnstillingene hele systemet og mørkere vinduer, menyer og visninger. Programmerere, produksjonsmedarbeidere og andre som jobber under dårlige lysforhold, vil spesielt finne Dark Mode som en kjærkommen innovasjon, mens andre vil finne funksjonens mørkere palett mindre forstyrrende eller skurrende enn den hvite bakgrunnen og lyse menyene ( figur A ).

Mer om Apple

  • Apples 5 viktigste forretningstjenester i tiåret
  • iPhone 11: Et jukseark
  • Apple Watch Series 5: Et jukseark
  • 20 Apple-tastatursnarveier forretningsbrukere trenger å vite

Ved å bruke Dark Mode hjelper macOS å forbedre fokus ved å vektlegge forgrunn kontra bakgrunnsinformasjon. Innhold blir deretter mer levende. Fordi mørke modusfarger ikke bare er inversjoner av lysere nyanser, er visningseffekter mer attraktive. Mens Apples retningslinjer for menneskelig grensesnitt bemerker at mange farger er omvendt, anbefaler retningslinjene også bruk av mørke linjer, som er med på å skape visuell skille mellom elementer.

Resultatene er subtile, effektive og hjulpet av Dark Mode's Desktop Tinting-effekt, som utvider aspekter av brukerens skrivebordsbilder til vindusbakgrunner. Blending, et problem for alle databrukere som bruker lysemitterende skjermer i løpet av dagen, reduseres. Farge og detaljer blir mer fremtredende. Til syvende og sist kombineres alle aspektene for å redusere belastning og tretthet i øynene.

Mens juryen fortsatt er ute etter redusert batterilevetid på grunn av Dark Mode-bruk (et tema som internettdebatten er spesielt opptatt av), har jeg brukt Dark Mode siden macOS Mojave ble utgitt. Jeg foretrekker så at jeg har begynt å søke etter applikasjoner som er spesielt utviklet med Dark Mode-kompatibilitet; macOS Calendar ( figur B ), Finder and Mail, Airmail, Bear, Numbers, Keynote, Pages, Pixelmator, Påminnelser og Todoist er noen få applikasjoner som hjelper brukere som søker å få mest mulig ut av Dark Mode-operasjonen.

Figur B

Bilde: Apple Inc.

Noen applikasjoner fungerer bedre i mørk modus enn andre. Microsoft Office for Mac-brukere som velger Office Insider Fast-samfunnet, kan allerede laste inn nye bygg av Microsofts apper med Dark Mode-kompatibilitet. Gratis Dark Mode-utvidelser er også tilgjengelig for brukere av Google Chrome, inkludert Grephys Dark Mode og ChromeExtensions Super Dark Mode. Hvis du holder deg med Safari slik jeg pleier å gjøre, bør du vurdere Denk Alexandru's Dark Mode-utvidelse for $ 1, 99. Jeg har funnet at det fungerer rimelig bra, selv om en tredjeparts nettutvidelse blir bedt om å gjøre jobben til en menneskelig utvikler på farten for et stort antall menyer, felt, innstillinger og visninger, sporadiske hikke (som vanskelig -til å lese tekst i bestemte områder eller dårlig uthevede felt) oppstår.

Uansett, fordeler med Dark Mode oppveier langt fra disse avvikene. Jeg er en troende.

For å se selv, aktiverer du Dark Mode ved å klikke på Apple-ikonet fra macOS-menyen og velge System Preferences. Klikk på Generelt, og klikk deretter Mørk for å spesifisere mørk modus i utseendet-delen. Still aksentfargen til grafitt (grå) for å utvide mørkere nyanser gjennom menyer og valg.

Hvis du jobber med flere skjermer, går du tilbake til Systemvalg og klikker på Skrivebord og skjermsparer. Fra skjermen du ønsker å gjøre skjermjusteringer, endre skrivebordsbildet til Dynamisk (som endres gjennom dagen) eller Still skrivebordsbildet du ønsker å bruke på den skjermen. Justering av stasjonære maskiner slik at den samsvarer med Dark Mode bidrar til å maksimere effekten, så ikke vær redd for å eksperimentere med forskjellige kombinasjoner.

Apple Weekly Newsletter

Enten du trenger tips om iPhone og Mac eller oversikt over bedriftsspesifikke Apple-nyheter, har vi deg dekket. Leveres tirsdager

Registrer deg i dag

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com