Hvordan holde macOS-stasjoner rene med Disk Cleaner

De fleste Mac-brukere forstår viktigheten av å fjerne unødvendige nedlastinger av applikasjoner, nettleserinformasjon, nedlasting av e-post, programlogger og lignende filer som kan rot og fylle en macOS-stasjon - disse vanlige forekomstene forverres av disktrender som gir mindre lagring for raskere SSD-ytelse. Med lite ledig diskplass å bruke, lider macOS-ytelsen, nye filer kan ikke opprettes eller lagres, og ekstra innhold kan ikke lastes ned. Harddisker må holdes rene.

Mer om Apple

  • Apples 5 viktigste forretningstjenester i tiåret
  • iPhone 11: Et jukseark
  • Apple Watch Series 5: Et jukseark
  • 20 Apple-tastatursnarveier forretningsbrukere trenger å vite

En rekke tredjepartsapplikasjoner og innebygde verktøy hjelper brukere med å opprettholde ledig diskplass. MacOS-lagringshåndteringsverktøyet (som i macOS 12.0 og nyere åpnes ved å klikke på Apple-ikonet, klikke på Om denne Mac, velge Lagring-fanen og klikke på Administrer-ikonet) gir flere alternativer for å identifisere og fjerne unødvendige filer og til og med optimalisere lagring. Dette lagringshåndteringsverktøyet er nyttig, og det kan hjelpe deg å forstå bedre hvilke filer som bruker en harddisk. Et annet alternativ som er veldig enkelt å bruke er Disk Cleaner from Pocket Bits; Disk Cleaner, som for øyeblikket er det betalte verktøyet i Apples App Store, selger godt og får sterke anmeldelser.

Slik bruker du Disk Cleaner

Det første du vil merke om Disk Cleaner er appens vennlige grensesnitt. Åpne programmet, så får du presentert et enkelt skanneikon for å klikke. Programmet vil deretter skanne MacOS-stasjonen din for unødvendige filer og informasjon og presentere en sammendragsrapport ( figur A ). Hvis du klikker på den resulterende renseknappen, blir du bedt om å fjerne de identifiserte filene.

Figur A

Tallrike anmeldelser bekrefter hvor enkelt Disk Cleaner fjerner gigabyte unødvendige filer på sekunder etter bare noen få klikk. Jeg opplevde de samme resultatene i alle testene mine som kjørte Disk Cleaner på en 13-tommers MacBook Pro 2017.

Selv om du kan fjerne alle filene som Pocket Bits-programmet markerer som ikke lenger nødvendig, kan du velge utvalgte kategorier for å skreddersy resultatene til dine spesifikke behov. Brukere kan fjerne applikasjonsbuffer, applikasjonslogger, nettleserdata, nedlastinger av e-post, nedlastinger, søppel, iTunes-nedlastinger og filer som er større enn en bestemt størrelse, selv om standardinnstillingen> 100MB skal fungere bra for de fleste brukere.

Brukere som ønsker å grave dypere i bestemte kategorier, kan gjøre det ved å klikke på det tilsvarende forstørrelsesglassikonet. For å se gjennom gigabyte for individuelle applikasjonsloggfiler som en Mac opprettet over tid, klikker du for eksempel på det tilsvarende ikonet for Application Cache-resultater for å åpne cache-plasseringene i Finder.

Et andre informasjonsikon er også til stede for hver kategori. Hvis du klikker på ikonet, vises en kort forklaring på filtypene som er samlet inn i den tilsvarende kategorien.

Selv om tilpasningsalternativene er nyttige, mistenker jeg at de fleste brukere vil kjøre med standardinnstillingene, noe som skal tjene de fleste mennesker godt. For $ 2, 99 på dette tidspunktet, er Disk Cleaner vel verdt prisen. Med bare noen få klikk kan flere gigabyte unødvendige filer fjernes, og dermed gi deg muligheten til å bruke mer tid på å lage, redigere, kommunisere, koble til og utføre alle andre viktige handlinger som Mac-en opprinnelig ble kjøpt for.

Apple Weekly Newsletter

Enten du trenger tips om iPhone og Mac eller oversikt over bedriftsspesifikke Apple-nyheter, har vi deg dekket. Leveres tirsdager

Registrer deg i dag

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com