Slik forbedrer du CV med Microsoft Words CV-assistent

Bilde: Getty Images / iStockphoto

Du prøver å finjustere CVen din, og du vil ha hjelp. Ved å bruke LinkedIn og Microsoft Word via Office 365 kan du benytte deg av et alternativ som heter Resume Assistant. Med Words CV-funksjon, skriver du inn et nøkkelord eller et begrep for å beskrive yrket ditt og se prøveopptak. Du kan også se de beste ferdighetene for ditt yrke, få tilgang til LinkedIn-artikler med CV-tips og se en liste over stillinger for å finne ut hva arbeidsgivere søker fra personer i ditt yrke.

Offentliggjøring: TechRepublic kan tjene en provisjon fra noen av produktene som er omtalt på denne siden. TechRepublic og forfatteren ble ikke kompensert for denne uavhengige vurderingen.

Microsoft begynte å rulle ut den LinkedIn-drevne CV-assistenten tidlig i 2018, etter anskaffelsen av det profesjonelle nettverksnettstedet i 2016. For å få tilgang til assistenten, trenger du en LinkedIn-konto og et Office 365-abonnement.

LÆR MER: Office 365 Forbrukerpriser og funksjoner

Start Microsoft Word på datamaskinen din, og åpne CVen. Klikk på kategorien Gjennomgang, og klikk deretter på ikonet for CV-assistent. Resume Assistant åpnes i høyre rute. Skriv inn yrket ditt i feltet for rolle, og velg matchende begrep fra LinkedIns liste ( figur A ). Hvis du ønsker det, kan du legge til navnet på en bransje i bransjefeltet.

Figur A

Som svar viser CV-assistenten utdrag av LinkedIn-profiler som samsvarer med din rolle og bransje. Gjennomgå de forskjellige profilene; Hvis du vil se mer av en spesifikk profil, klikker du koblingen Les mer. Hvis du vil finne flere profiler, blar du ned og klikker på lenken til Se flere eksempler. Målet er å se hvordan andre i yrket ditt beskriver sine ferdigheter og prestasjoner, slik at du bedre kan beskrive dine egne ( figur B ).

Figur B

Det neste avsnittet på skjermen Fortsett assistent viser de beste ferdighetene for yrket ditt. Se hvilke du har, og finn ut om du vil inkludere de i CVen. Resume Assistant tilbyr koblinger til artikler designet for å hjelpe deg med å skrive CV. For å lese en artikkel, klikk på koblingen ( figur C ).

Figur C

Den neste delen les ytterligere språkforfining for CV, for å gjøre skrivingen din mer presis og profesjonell. Hvis du slår på bryteren for dette alternativet og klikker på ikonet for Sjekk dokument på gjennomgangsbåndet, vil Word sjekke CVen for klarhet, konsisthet, ordforråd og andre attributter ( figur D ).

Figur D

Assistenten serverer forskjellige jobbmuligheter som matcher ditt yrke. Du kan se stillingsannonsene hvis du leter etter jobb. Hvis ikke, bør du fremdeles lese innleggene for å finne ut hvilke ferdigheter, bakgrunn og erfaring arbeidsgivere søker etter noen i ditt yrke. Klikk på lenken for å se jobb på LinkedIn for å se hele innlegget ( figur E ). For å se andre jobber, klikk på lenken til Se flere jobber på LinkedIn.

Figur E

19 ord som ikke hører hjemme på din CV (TechRepublic nedlasting)

Hvis du aktivt leter etter en jobb eller en arbeidsmulighet, klikker du på lenken nederst for å komme i gang på LinkedIn. Dette tar deg til en LinkedIn-side hvor du kan endre profilen din for å fortelle rekrutterere at du er åpen for muligheter ( figur F ).

Figur F

Microsoft Weekly Newsletter

Vær din virksomhets Microsoft-innsider ved hjelp av disse Windows- og Office-opplæringsprogrammene og våre eksperters analyser av Microsofts bedriftsprodukter. Leveres mandager og onsdager

Registrer deg i dag

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com