Hvordan hacke Windows 10 oppgavelinjen for å vise det siste aktive appvinduet

Microsoft Windows 10 oppgavelinje kan være et veldig kraftig og allsidig verktøy. Med muligheten til å feste applikasjoner, lage hopplister til de mest brukte dokumentene og bytte mellom åpne vinduer raskt, er oppgavelinjen en av de viktigste måtene vi samhandler med Windows 10-operativsystemet. Men noen ganger gjør oppgavelinjen bare ikke det vi vil at den skal gjøre.

Mer om Windows

  • Slik bruker du God Mode i Windows 10
  • Windows 10 PowerToys: Et jukseark
  • Microsofts største flopper i tiåret
  • 10 triks og finpusse for tilpasning av Windows 10 (gratis PDF)

For eksempel, som standard, hvis du har mer enn ett vindu åpent for den samme applikasjonen, når du klikker på applikasjonsikonet på oppgavelinjen, vil du bli presentert med miniatyrbilder som representerer et valg mellom de tilgjengelige åpne vinduene. Noen brukere vil kanskje endre standardoppførselen slik at det siste aktive vinduet vises når du klikker på applikasjonsikonet. For å oppnå den endringen må du redigere Windows-registeret.

(Tech Pro Research)

Denne veiledningen for hvordan du viser hvordan du redigerer Windows-registeret for å endre standardoppførselen ( figur A ) på Microsoft Windows 10 oppgavelinje slik at det siste aktive vinduet vises når du klikker på et programikon.

Figur A


Ansvarsfraskrivelse: Windows-registerfilen er avgjørende for stabiliteten i operativsystemet Windows 10. En feil redigert eller ødelagt fil kan deaktivere hele operativsystemet, noe som kan kreve en fullstendig ominstallering for å rette opp. Sikkerhetskopier Windows-registerfilen din før du gjør noen endringer.

Endre oppgavelinjen i Windows 10

Med Windows-registerfilen riktig sikkerhetskopiert, åpner du registerredigeringsappen ved å skrive "regedit" i Cortana-søkefeltet på skrivebordet. Det første elementet i søkeresultatene skal være redaktøren (regedit.exe). Klikk den og naviger deretter til denne nøkkelen:

Computer \ HKEY_CURRENT_USER \ Software \ Microsoft \ Windows \ Currentversion \ Explorer \ Advanced

Den resulterende skjermen skal se ut som figur B.

Figur B

For å legge til en ny nøkkel, høyreklikker du på den avanserte mappen og navigerer til det nye elementet i hurtigmenyen. Velg DWORD (32-bit) verdi for den nye nøkkelen og gi den navnet: LastActiveClick, som vist i figur C.

Figur C

Høyreklikk på den nye LastActiveClick-tasten du nettopp opprettet, velg Endre elementet i hurtigmenyen og endre verdien fra null til 1, som vist i figur D. Klikk OK-knappen for å fullføre endringen.

Figur D

Når redigeringen er fullført, klikker du Exit for å lukke regedit. Å starte Windows 10 på nytt burde ikke være nødvendig.

Fra dette tidspunktet, når du klikker på applikasjonsikonet på oppgavelinjen, blir du ført til det siste aktive vinduet i applikasjonen. Hvis du vil navigere til et annet åpent vindu i et program, holder du musepekeren over ikonet på oppgavelinjen og velger en av de andre miniatyrbildene.

Hvis du vil endre tilbake til standardoppførselen, endrer du verdien til LastActiveClick til null eller sletter den fra Windows-registerfilen helt.

Microsoft Weekly Newsletter

Vær din virksomhets Microsoft-innsider ved hjelp av disse Windows- og Office-opplæringsprogrammene og våre eksperters analyser av Microsofts bedriftsprodukter. Leveres mandager og onsdager

Registrer deg i dag

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com