Slik får du den nye uskarphetseffekten i KDE 5.13

Slik aktiverer du uskarphet på skrivebordet på KDE KDRs desktop uskarphet vil gjøre skrivebordet ditt mye bedre. Men hvordan aktiverer du det? TechRepublic's Jack Wallen forklarer.

Se ut verden, KDE kommer for skrivebordet ditt. Det er riktig, skilpadden i skrivebordsløpet kryper sakte opp på lederne. Og i det noen kan kalle et gigantisk sprang fremover, har KDE ikke bare fanget opp i konkurransen, men overgått dem på noen måter.

Mer om Open Source

  • 8 av tiårets verste open source-innovasjoner
  • Åpen kilde i 2020: Fremtiden ser lys ut
  • Linus Torvalds: "Git beviste at jeg kunne være mer enn et en-rart."
  • 20 raske tips for å gjøre Linux-nettverk enklere (gratis PDF)

OK, la oss sikkerhetskopiere litt fra de bombastiske påstandene. Tatt i betraktning hvor langt Linux-skrivebordet har kommet de siste fem årene, bør det være en selvfølge at alle tilgjengelige alternativer har forbedret seg drastisk. Og det kravet kan anses som rettferdig. GNOME, Pantheon, Mint, Cinnamon - de har ikke alle spektakulære jobber med å gjøre seriøse fremskritt i desktop-løpet. Men nylig har KDE lagt til noen få streker eleganse som konkurransen har forsømt.

Så du det komme? Ja, jeg snakker om estetikk her. Men kom igjen, det er et problem som har plaget Linux-skrivebordet i noen tid. GNOME tok tak i dette for noen år siden og begynte et dytt for å grave dypt ned i detaljene om utseendet og følelsen på skrivebordet. Pantheons modus operandi er eleganse og enkelhet. Så det skulle ikke komme som noen overraskelse at KDE brøt ut et alvorlig tilfelle av polsk for deres siste oppdatering. Og wow, skinner det.

Jeg snakker om KDE Plasma 5.13. Når du først gleder deg over denne siste utgivelsen, er alle spill på deg som gjenstår på det nåværende skrivebordet. Det er så bra. Men hva kunne de ha gjort for å gjøre KDE så mye bedre? Jeg kunne snakke om ytelse og nye funksjoner som gjør skrivebordet litt mer effektivt, men det ville være kjedelig. Misforstå ikke, de har forbedret ytelsen og effektiviteten til skrivebordet ytterligere, og det reagerer nå like raskt (om ikke mer) enn konkurransen. Faktisk, hvis du ikke visste noe bedre, ville du sverget at KDE 5.13 var en av de mange lette stasjonære PC-er tilgjengelig. Det er ikke. Faktisk er KDE Plasma fremdeles veldig full DE (Desktop Environment).

I stedet for å diskutere disse drolbitene, vil jeg snakke om hva KDE har gjort for å bringe et ekstra lag med eleganse til skrivebordet.

Det handler om uskarpheten

Jeg tror det er trygt å si at vi kan takke Apple for uskarpheten - eller i det minste sette den foran og midt. Og macOS (og iOS) bruker den Gaussian-uskarpheten til stor effekt. Utenfor Compiz (som var et fantastisk stasjonært verktøy i storhetstiden), har desktop uskarphet vært MIA i Linux. Inntil nå. KDE Plasma 5.13 har gjort en bemerkelsesverdig jobb med å bringe denne funksjonen til skrivebordet.

Men hvordan får du dette til å skje? For det første, hvis du skal gjøre dette med VirtualBox, må du sørge for å installere gjestetilleggene (rett etter at du har installert operativsystemet). Uten gjestetilleggene har du problemer med å komme mye i veien for visuelle effekter. Du må også aktivere 3D-akselerasjon (i Innstillinger | Skjerm | Skjerm). For det andre trenger du den siste versjonen av KDE. Den beste måten å få til det er med KDE Neon. Når du har brikkene på plass, og KDE Neon er installert, må du vite hvordan du kan aktivere og konfigurere uskarphet-funksjonen. La meg vise deg hvordan.

Uklaring av linjene

Det er noen få konfigurasjonsalternativer å ta vare på. Den første er å aktivere og konfigurere gjennomsiktighet. For å gjøre dette, åpne KDE-innstillingsverktøyet og gå til Utseende | Bruksområde | Widget-stil. I kategorien Programmer ( figur A ) klikker du på Konfigurer-knappen tilknyttet widget-stil.

Figur A

Konfigurerer uskarphet i KDE.


I det resulterende vinduet, klikk på fanen Transparens og flytt glidebryteren til ønsket transparensnivå ( figur B ).

Figur B

Angi ønsket transparensnivå.


Tilbake til Systeminnstillinger, naviger til Workspace | Desktop oppførsel | Desktop effekter | Uklarhet. Klikk på Konfigurer-knappen tilknyttet uskarphet. I det resulterende vinduet ( figur C ), juster uskarphet og støystyrke etter din smak).

Figur C

Justere uskarphet og støystyrke for KDE-skrivebordet.


Endelig kan du til og med gi terminalvinduet en uskarphet-effekt. For å gjøre det, åpne Konsole og klikk Innstillinger | Rediger gjeldende profil. I det resulterende vinduet klikker du på kategorien Utseende og deretter på Rediger-knappen. I det neste vinduet ( figur D ), klikk for å aktivere uskarphet bakgrunn og deretter justere bakgrunns transparens etter smak.

Figur D

Legger til litt uskarphet i KDE-terminalvinduet.


På dette tidspunktet bør du nå ha en elegant uskarphet til KDE-skrivebordet. Sluttresultatene? Ta en titt på figur E.

Figur E

Vårt nye KDE-skrivebord med uskarphet.


Bør du bry deg?

OK, så desktop uskarphet vil ikke hjelpe deg med å være mer produktiv. Bør du til og med bry deg om det? For å være ærlig, vil noen ikke gjøre det. Men for de som liker skrivebordene sine med snev av skjønnhet, vil KDE Plasma 5.13 helt sikkert glede. Og selv om alt dette heter i forfengelighet, hjelper det å sette dyktigheten til KDE-designere og utviklere på skjermen. Når det gjelder meg, sier jeg kudoer til team KDE for å gjøre skrivebordet til et av de vakreste på markedet.

Ukens nyhetsbrev med åpen kildekode

Du vil ikke gå glipp av våre tips, opplæringsprogrammer og kommentarer til Linux OS og open source applikasjoner. Leveres tirsdager

Registrer deg i dag

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com