Slik finner du de gamle hopplistene etter den siste Windows 10-oppdateringen

Bilde: CreativaImages, Getty Images / iStockphoto

Jeg er en Microsoft Windows 10 oppgavelinje. I et nøtteskall bruker en oppgavelinjeperson - og det er flere av oss enn du kanskje tror - Windows 10-oppgavelinjen som den viktigste navigasjonskilden på skrivebordet. Oppgavelinjefolk har en tendens til å ha veldig få snarveisikoner på skrivebordet sitt, og stoler i stedet på muligheten til å høyreklikke ikoner på oppgavelinjen og bruke hopplisten som deretter vises for å laste applikasjoner eller spesifikke nettsteder. Det er enkelt, effektivt og rent - eller det var i det minste.

Windows 10-sikkerhet: En guide for bedriftsledere (TechRepublic Premium)

Mer om Windows

  • Slik bruker du God Mode i Windows 10
  • Windows 10 PowerToys: Et jukseark
  • Microsofts største flopper i tiåret
  • 10 triks og finpusse for tilpasning av Windows 10 (gratis PDF)

En nylig Windows 10-oppdatering endret høyre-klikk-oppførselen til oppgavelinjen for mange applikasjoner. Den mest irriterende av disse endringene har blitt brukt på nettlesere. Inntil nylig ville oppgavelinjefolk knytte nettsteder til nettleserikonene sine på oppgavelinjen og gi avkall på favorittlisten i applikasjonen. Men det fungerer ikke på samme måte lenger. Det er en uheldig hendelsesevne.

Den gode nyheten for oppgavelinjene er at den velutformede listen over hopplistelinker ikke er borte - de har nettopp blitt flyttet til et nytt sted på Start-menyen. Jeg har ikke noen forklaring på hvorfor de ble flyttet, men jeg kan vise deg hvordan du finner dem.

Slik finner du dine tapte lister over oppgavelinjen i Windows 10

For å avklare hva vi mener med hopplister over oppgavelinjer i Windows 10, sjekk ut figur A. Den lange listen over lenker som vises når du høyreklikker på Word-ikonet på oppgavelinjen, kalles en hoppliste. Denne artikkelen fra 2016, Windows 10-hack: Hvordan du kan øke hopplistene dine for å vise flere festede elementer, forklarer hvordan du redigerer Windows-registerfilen for å utvide listen.
Figur A

Figur A

Word, Excel og resten av Office 365-applikasjonene støtter fortsatt hopplistefunksjonen på oppgavelinjen, men oppførselen er endret for nettlesere som Chrome og Edge. Etter den siste Windows 10-oppdateringen vises ikke tidligere eksisterende hopplister lenger når du høyreklikker på de respektive ikonene som ligger på oppgavelinjen ( figur B ).


Figur B

Figur B

I Chrome kan for eksempel den gamle hopplisten på oppgavelinjen nå finnes ved å åpne Start-menyen og høyreklikke på Chrome-flisen som ligger der ( figur C ).


Figur C

Figur C

Før Windows 10-oppdateringen, kan du dra en snarvei til nettstedet til Chrome- eller Edge-ikonet som ligger på oppgavelinjen i Windows 10, og systemet vil legge til den lenken til hopplisten din - at oppførselen er tapt. Nå, for å legge til elementer i hopplisten til nettleseren din på oppgavelinjen i Windows 10, må du feste et element som allerede er oppført på den mest besøkte eller nylig lukkede listen. Selv om listene er nyttige på hver sin måte, inneholder de ikke alltid lenker til nettsteder som er verdige en pinne.

Hjelp med å finne en løsning på tapte lister over oppgavelinjen

Denne endringen i oppgaven på Windows 10 oppgavelinje er veldig merkelig. Det kan godt hende at det oppstår feil - riktignok har jeg ikke forsket mye på dette ennå. Hvis medlemmer av TechRepublic-samfunnet ikke har opplevd denne oppførselen - hvis hopplistene på oppgavelinjen din er helt bra etter den siste Windows 10-oppdateringen - vil vi gjerne høre om den.

Viktigere er det at hvis du har lagt merke til denne endringen i Windows 10 oppgavelinjes oppførsel og har en løsning som gjør at oppgavelinjefolk kan gjenopprette hopplister på oppgavelinjen, kan du dele den med samfunnet i diskusjonen nedenfor eller ved å sende meg en melding. Enten det innebærer en komplisert justering av Windows Registry eller en enkel endring i en konfigurasjonsinnstilling, vil alle oss på oppgavelinjen sette pris på hjelpen.

Microsoft Weekly Newsletter

Vær din virksomhets Microsoft-innsider ved hjelp av disse Windows- og Office-opplæringsprogrammene og våre eksperters analyser av Microsofts bedriftsprodukter. Leveres mandager og onsdager

Registrer deg i dag

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com