Hvordan finne ut hva som tar plass på Mac-en din med DaisyDisk

Hvordan finne og slette det som bruker mest plass på Mac Jack Wallen, viser deg hvordan du finner det som tar mest plass på MacBook- eller iMac-stasjonen og hvordan du kan slette den, ved hjelp av DaisyDisk.

Jeg husker at kort tid etter at jeg kjøpte MacBook Pro og ga noen få videoer, hadde min 500 GB SSD-stasjonsplass forsvunnet. Jeg ante ikke hva som foregikk. Det var ikke før jeg oppdaget at Final Cut Pro-sikkerhetskopiene ble lagret i en gigantisk fil som jeg klarte å gjenvinne plassen min. Oppdagelsen var takket være lagringsdelen i dialogboksen About This Mac. Det innebygde verktøyet er praktisk, men noe begrenset. Det var da jeg oppsøkte et programvare designet spesielt for å oppdage filer som bruker stasjonsplass på MacBook-en min. Et av de første verktøyene jeg ble oppmerksom på, var DaisyDisk. Jeg ble ganske overrasket da den første appen jeg fant var akkurat den jeg lette etter.

DaisyDisk er en veldig godt designet, ett-triks ponni av en applikasjon, som gjør akkurat det den tilsier. Den skanner stasjonen og viser et veldig brukervennlig og interaktivt kart over hva som bruker stasjonsplassen din, og lar deg slette fornærmende filer. Dette er en av disse appene som bør betraktes som et must-have, spesielt på enheter med begrenset stasjonsplass. Selvfølgelig hadde jeg aldri drømt om at 500 GB kunne betraktes som "begrenset", men når du arbeider med multimedia, er det veldig enkelt å spise opp stasjonsplass.

La oss installere DaisyDisk og se hvor enkelt det er å bruke.

Installasjon

For det første er DaisyDisk ikke gratis (selv om den tilbyr en 15-dagers gratis prøveperiode). En brukerbrukslisens for applikasjonen koster $ 9.99. Stol på meg, denne appen er verdt prisen.

Det er to ruter å installere:

  • Last ned fra det offisielle nettstedet
  • Fra AppStore

Hvis du installerer fra AppStore, er det bare et spørsmål om å søke etter DaisyDisk og klikke på pris-knappen for å kjøpe og installere. Hvis du vil gi 15-dagers prøveversjon, må du installere det fra DaisyDisk-nettstedet. For å gjøre det, last ned den nyeste versjonen og dobbeltklikk på den nedlastede zip-filen, som vil trekke ut den kjørbare fra den komprimerte filen. Den kjørbare blir plassert i den samme mappen som du lastet ned zip-filen til. Hvis du dobbeltklikker på den kjørbare, vil DaisyDisk løpe og spørre om du vil starte den gratis prøveversjonen eller angi en lisens. Hvis du har kjøpt en lisens, lim inn nøkkelen i den nødvendige delen, og du er god til å gå.

Ved første kjøring blir du spurt om du vil kopiere den kjørbare til Applications. Gå videre og gjør dette (ellers kan du ikke oppdatere applikasjonen, siden den kjører i lese- og skrivemodus).

Det er det for installasjonen.

bruk

Å bruke DaisyDisk er utrolig enkelt. Fra hovedvinduet ( figur A ) klikker du på Skann-knappen som er tilknyttet disken du vil sjekke.

Figur A

DaisyDisk hovedvindu.

Som du kan se, kan DaisyDisk også skanne nettverkstilknyttede kataloger. Jeg har tre kataloger delt ut, via Samba, fra min stasjonære OS-stasjonære maskin. Jeg kan skanne disse aksjene for å se hvordan plassen blir brukt. Jeg skal ta en titt på min lokale kjøretur. Selv uten skanning får jeg presentert hvor mye plass som er igjen i stasjonen. La oss se hva som bruker det plassen. Klikk på Skann-knappen tilknyttet Macintosh HD og DaisyDisk vil dykke ned i stasjonen. I løpet av noen raske sekunder vises et interaktivt kart som viser deg den grunnleggende utformingen av hvilke hovedkataloger som inneholder filer som bruker opp plassen din ( figur B ).

Figur B

Vi får en bedre ide om hva som bruker plass.

Hvis du klikker på en av de fargede blokkene, som hver representerer en katalog, vil DaisyDisk åpne den katalogen og vise underkataloger. Klikk på en underkatalog før du endelig har nådd saken. Det er her DaisyDisk begynner å skinne over andre lignende applikasjoner. Når du finner en stor fil du vil fjerne, kan du klikke og dra den til nedre venstre hjørne av vinduet. Du kan samle så mange filer du trenger fra så mange steder som nødvendig. Når du har samlet filene dine, vil DaisyDisk rapportere hvor stor samling av filer du har lagret for sletting, og du kan deretter klikke på Slett-knappen for å fjerne dem ( figur C ).

Figur C

Det er utrolig enkelt å slette de store filene.

Når du klikker på Slett-knappen, får du en nedtellingstimer på fem sekunder som lar deg gå ut av slettingen. Etter at slettingen er fullført, vil du få en melding om melodien "Ja-ha! Å ha 16, 4 GB ekstra plass er alltid bra!"

Denne prosessen fungerer like sømløst og raskt når du jobber med lagringsenheter som er koblet til nettverket. De tre Samba-aksjene jeg har knyttet til, håndteres nesten like effektivt som om de var lokalt knyttet.

Hvis du har en spesifikk mappe du vil skanne, klikker du på Skann mappe-knappen nederst i venstre hjørne av DaisyDisk-vinduet, og du kan velge mappen du vil skanne. Det er virkelig så enkelt.

Gjenvinne den plassen

Du vil ha vanskelig for å finne et program som er bedre egnet til å hjelpe deg med å finne og fjerne filer som tar opp dyrebar diskplass på MacBook eller iMac. Sett DaisyDisk-prøven til oppgave og se om den ikke avvikler din go-to-rom-sparer med macOS.

5G og Mobile Enterprise Nyhetsbrev

Mobilsikkerhet, fjernstøtte, 5G-nettverk og de nyeste telefonene, nettbrettene og appene er noen av temaene vi dekker. Leveres tirsdager og fredager

Registrer deg i dag

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com