Slik finner du og installerer Progressive Web Apps

Bilde: Andy Wolber / TechRepublic (Uoffisielt PWA-ikon av Diego González)

I desember 2017 fjernet Google muligheten til å søke etter Chrome Web Apps fra Chrome Nettbutikk på noe annet enn en Chrome OS-enhet. Du kan søke i henholdsvis G Suite Marketplace og Google Play-butikken etter webapper eller Android-apper som erstatter Chrome Web Apps. Eller du kan søke i Chrome Nettmarked for utvidelser som erstatter Web-apper også.

Chrome-utvidelser og temaer er fortsatt tilgjengelige for Windows og macOS-brukere av Chrome, men Chrome Web Apps kan ikke lenger finnes fra disse enhetene. For eksempel tilbyr https://remotedesktop.google.com et alternativ til Chrome Remote Desktop-appen, nedlastbare apper erstatter Signal Chrome Web App, og native systems driver-server erstatter HP Print for Chrome-appen på Windows og macOS-enheter.

På Windows, macOS og Linux fjernet Google Chrome Web Apps (til venstre) fra Chrome Nettbutikk. Chromebooks og andre Chrome OS-enheter har fortsatt tilgang til Chrome Web Apps (til høyre).

Google markedsfører Progressive Web Apps ikke bare som et alternativ til Chrome-spesifikke apper, men også som neste generasjon webapper. Begrepet beskriver et sett med funksjoner som resulterer i en web-app som kan installeres på en hjemmeskjerm omtrent som en egen app, tillater offline bruk, støtte pushvarsler og arbeide med flere nettlesere - Chrome, Edge, Firefox og Safari - på mobile og stasjonære enheter. (Se Googles Progressive Web App sjekkliste for en mer omfattende liste over PWA-funksjoner.)

I hovedsak ser du et ikon på skjermen når du installerer en PWA, som ser ut som alle andre installerte apper, men som faktisk åpner PWA. Tanken er at de ekstra funksjonene i Progressive Web Apps tar webapper utenfor grensene for en enkelt nettleserplattform på skrivebordet.

Et av de mest fremtredende eksemplene på en PWA er Twitter Lite. Lansert i april 2017, og gir en rask, appliknende opplevelse som lagrer data, og støtter pushvarsler og offline tilgang når du får tilgang fra en hvilken som helst nettleser som støtter Progressive Web Apps. For å være tydelig betyr offline-tilgang at du kan fortsette å bla gjennom cache-tweets fra hovedstrømmen eller lister du har tilgang til: Du vil se en melding om "Beklager, Twitter tar for lang tid å laste" med en "Prøv igjen" -knapp når du kommer til slutten av hurtigbufrede data. Progressive Web Apps er avhengige av servicearbeidere, som er skript som kjører i bakgrunnen som kan godta og cache nettverksforespørsler, samt motta pushvarsler.

I en nettleser som støtter Progressive Web Apps, for eksempel Firefox Beta på Android som vises her, vil du se en ledetekst som forklarer installasjon (til venstre). Installasjonsprosessen tar to kraner (midt). En PWA, for eksempel Twitter Lite (til høyre), kan vises applignende, uten navigasjonselementer i nettleseren.

Det kan være litt av en utfordring å oppdage progressive webapper. En måte å oppdage en PWA på er å besøke et nettsted som fungerer som en PWA. Det kan hende du ser et varsel om at du kan legge appen til startskjermen. Deretter har du med to trykk - en på ikonet for å legge til appen, og en på meldingen "Legg til på skjermen" - installert den.

Outweb.io tilbyr et søkbart nettsted som fremhever Progressive Web Apps. Nettstedet vises her på Android i Chrome (til venstre), og når det er installert på startskjermen og kjøres som en progressiv webapp (til høyre).

Imidlertid er det ingen entalls, sentral database med Progressive Web Apps. Da jeg så tidlig i januar 2018, var det beste søkbare nettstedet for PWAer jeg fant Outweb.io, som selvfølgelig kan installeres på startskjermen din som en PWA. Et annet nettsted, PWA.rocks, viser også frem et mye mindre antall PWA-er og mangler søk. Cloud Four fremhever suksessstatistikk for Progressive Web App på PWA Stats.

Progressive Web-apper løser noen få betydelige problemer. Du kan installere en PWA uten å logge på en app store. En PWA-apppålogging kan håndteres som en hvilken som helst standard påloggingsprosess for nettet. Cache- og servicearbeidere hjelper folk til å jobbe når et nettverk ikke konsekvent er tilgjengelig. Jeg regner med at antallet PWAer vil øke når Edge og Safari blir med Chrome, Firefox og Opera for å støtte PWA.

Din ta?

Har organisasjonen din allerede vedtatt PWAer? Hvis du velger programvare eller planlegger en webapp, er funksjonene i Progressive Web Apps en del av kravene dine? Gi meg beskjed i kommentarene nedenfor eller på Twitter (@awolber).

Google Weekly Newsletter

Se hvordan du får mest mulig ut av Google Dokumenter, Google Apps, Chrome, Chrome OS, Google Cloud Platform og alle andre Google-produkter som brukes i forretningsmiljøer. Leveres fredager

Registrer deg i dag

Se også

  • Hvordan progressive webapper lover å oppgradere native mobile apps (TechRepublic)
  • Hvorfor det er på tide at virksomheter ser alvorlig på Progressive Web Apps (TechRepublic)
  • Google fjerner Chrome Apps fra nettbutikken, flytter til PWAer (ZDNet)
  • Microsofts nyeste Windows Store-strategi innebærer et rebrand pluss Progressive Web Apps (ZDNet)
  • Apple kan tape milliarder på Progressive Web Apps, men det har ikke noe valg (TechRepublic)
  • Hvordan bruke Progressive Web Apps på Android (TechRepublic)

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com