Slik forbedrer du tekstmarkøren og musepekeren i Windows 10

Bilde: Matt Elliott / CNET

Noen ganger kan du miste oversikten over tekstmarkøren og musepekeren i Windows 10 - de kan forsvinne et øyeblikk eller bare gjemme seg på skjermen slik at du ikke enkelt eller raskt finner dem. For å løse dette problemet kan du endre størrelsen og fargen på musepekeren og tykkelsen på tekstmarkøren. Denne typen tilpasning har vært tilgjengelig i lang tid, men Windows 10. mai-oppdateringen tilbyr et par nye triks for å finpusse markøren og pekeren.

Windows 10. mai 2019-oppdatering: 10 bemerkelsesverdige nye funksjoner (gratis PDF)

I Windows 10. mai-oppdatering, gå til Innstillinger og åpne kategorien for Enkel tilgang. I alternativet Vision velger du alternativet for Markør og peker. May Update oppdaterte elementene på denne skjermen og la til en ny innstilling for å justere markørstørrelsen; den første tilgjengelige innstillingen lar deg lettere endre pekerstørrelsen via en glidebryter. For å prøve dette, dra glidebryteren over linjen for å se økningen i pekerstørrelsen ( figur A ).

Figur A

Deretter kan du endre fargen på pekeren - det er en annen måte som kan hjelpe deg lettere å se den. Windows 10 tilbyr fire alternativer kontra de tre tilgjengelige alternativene før Mai-oppdateringen. Det første alternativet viser pekeren i hvitt med en svart kontur. Den andre viser den i svart med en hvit kontur. Den tredje beholder den svarte fargen, men fjerner den hvite konturen. Ny i Windows 10 mai-oppdateringen er et fjerde alternativ som lar deg velge en spesifikk farge for pekeren - velg fargen som fungerer best for deg ( figur B ).

Figur B

I Windows 10. mai-oppdatering er neste element på listen markørtykkelse, og å øke dette kan hjelpe hvis du noen ganger har problemer med å holde oversikt over eller se tekstmarkøren. Åpne et dokument i et program som Microsoft Word for å se dette i aksjon. Flytt tekstmarkøren rundt på skjermen for å se hvordan den ser ut. Gå tilbake til Innstillinger-skjermen og dra markørens tykkelse til høyre ( Figur C ). Gå tilbake til Word-dokumentet ditt og legg merke til hvordan markøren vises nå - den kan være så tykk at den overlapper bokstaven til høyre, men den skal være tykk nok til at du enkelt kan se den. Som med de andre innstillingene, vil du sannsynligvis trenge å spille med dette for å få det helt riktig.

Figur C

I versjoner av Windows 10 før Mai-oppdateringen, vises innstillingen for markørtykkelse først på skjermbildet for innstillinger for markør og peker. Innstillingen for Endre markørtykkelse gir deg tre spesifikke størrelser å velge mellom, i stedet for en glidebryter. Og innstillingen for Endre pekerfarge gir deg ingen muligheter for å endre den faktiske fargen utover hvitt og svart ( figur D ).

Figur D

Utover å bruke de innebygde alternativene for å tilpasse musepekeren, bør du sjekke innstillingene for den spesifikke musen eller styreflaten din. For å gjøre dette, åpner du Kontrollpanel i ikonvisningen og klikker på ikonet for Mus - som får opp vinduet Egenskaper for mus med forskjellige seksjoner. De to seksjonene vi skal se på er de for Alternativer for pekere og peker ( figur E )

Figur E

Velg fanen for Pekere. Denne delen viser de forskjellige pekene for normal aktivitet, bakgrunnsaktivitet, størrelse på vindu og valg av blant andre. Hvis du vil endre stilen til en spesifikk peker, dobbeltklikker du på den. I vinduet File Manager Browse velger du hvilken type pekerstil du vil bruke ( figur F ). I pekeren-delen kan du også aktivere en pekeskygge, som kan hjelpe deg med å få øye på pekeren. I tillegg kan du endre Windows-skjemaet, som gir pekeren en annen farge og størrelse.

Figur F

Velg fanen for Alternativer for musepekeren - det er her du kan endre pekerhastigheten og forbedre dens presisjon. Du kan stille pekeren til å snu til standardknappen i en dialogboks, slik at du ikke trenger å flytte den til det nøyaktige stedet selv. Du kan vise pekerstier, som kan være distraherende, men potensielt nyttige hvis du har problemer med å se markøren. Du kan skjule pekeren mens du skriver slik at den ikke kommer i veien. Og til slutt kan du aktivere CTRL-tasten for å avsløre pekerens plassering når du trykker på den tasten ( figur G ).

Figur G

Microsoft Weekly Newsletter

Vær din virksomhets Microsoft-innsider ved hjelp av disse Windows- og Office-opplæringsprogrammene og våre eksperters analyser av Microsofts bedriftsprodukter. Leveres mandager og onsdager

Registrer deg i dag

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com