Hvordan aktivere sporingsbeskyttelse i Firefox Quantum

Bilde: Mozilla

Innenfor nettlesernes verden refererer Tracking generelt til samlingen av en persons surfedata på flere nettsteder. Dette gjøres ved hjelp av informasjonskapsler, nett beacons, flash cookies, pixel tags og mer. Nettsteder sporer brukere for å aktivere visse funksjoner, vite hvilke nettsteder du kom fra, gi samtykke, gi nettstedet innsikt i trafikk, eller til og med bygge en profil for hvem en bruker er.

Noen brukere har det bra. Noen virksomheter er i orden med at de ansattes nettbruk spores. Noen er det ikke. Hvis du har noen bekymring for personvernet ditt, vil du ikke være i orden med dette - spesielt hvis du bruker enheten din på selskapstid eller for firmavirksomhet.

På toppen av å holde surfingen mer privat, vil sporingsbeskyttelse også gjøre surfingen raskere. Hvordan? Fordi det vil forhindre sporingsskript som kan bremse lastingen av et nettsted i å kjøre.

Heldigvis, for både brukere og bedrifter, har utviklerne av Firefox tatt med et ganske kraftig system for sporing av beskyttelse, både på skrivebordet og mobil iterasjoner i nettleseren. Når funksjonen Sporingsbeskyttelse er aktivert, vil ikke nettleseren din tillate nettsteder å laste inn kode som sporer deg fra sted til sted.

Jeg anbefaler at brukere aktiverer dette på både stasjonære og mobile enheter. Jeg skal vise deg hvordan du aktiverer denne funksjonen på både mobil- og stasjonære plattformer. Jeg skal demonstrere på Elementary OS og Android-plattformene, men prosessen er den samme, uavhengig av operativsystem.

Desktop

Først aktiverer vi sporingsbeskyttelse på skrivebordet. Prosessen er faktisk ganske lik for både stasjonær og mobil (med små variasjoner). Gjør følgende på skrivebordet:

 1. Åpne Firefox.
 2. Klikk på menyknappen i øverste høyre hjørne (tre horisontale linjer).
 3. Klikk på Innstillinger
 4. I det resulterende vinduet klikker du på Personvern og sikkerhet.
 5. Bla ned til delen Sporingsbeskyttelse ( figur A ).
 6. Trykk på Alltid.

Figur A

Aktivering av sporingsbeskyttelse på skrivebordsversjonen av Firefox.

Det er klart at du har tre alternativer:

 • Bestandig
 • Bare i private vinduer
 • Aldri

Hvis du planlegger å gjøre det meste av surfingen i et privat vindu, kan du velge Bare i private vinduer, ellers velger du alltid.

Mobil

Prosessen er lik for mobilutgaven. Her er trinnene:

 1. Åpne Firefox.
 2. Trykk på menyknappen (tre vertikale prikker i øverste høyre hjørne).
 3. Trykk på Innstillinger.
 4. Trykk på Personvern.
 5. Trykk på Sporingsbeskyttelse ( figur B ).
 6. Trykk på Aktivert.

Figur B

Aktivering av sporingsbeskyttelse i mobilutgaven av Firefox.

Forskjellen

Når sporingsbeskyttelse er aktivert, vil du merke at noen sider kan ha mangler områder. Dette er fordi disse blokkene er bitene på nettstedet som har sporingskode. Firefox har nå blokkert dem. Hvis du finner at enkelte nettsteder ikke fungerer som de skal, må du hviteliste det aktuelle nettstedet.

hvitlisting

Etter hvert vil du komme over et nettsted som krever sporing for å fungere. Når det skjer, har Firefox en innebygd hvitelistefunksjon som det er veldig enkelt å jobbe med. Denne hvitelistefunksjonen fungerer faktisk på lignende måte for både desktop- og mobilversjonen. Her er hva du gjør:

 1. Åpne Firefox.
 2. Naviger til nettstedet som krever at du deaktiverer sporingsbeskyttelse.
 3. Trykk på "i" -knappen på venstre side av adressefeltet.
 4. For skrivebordsversjonen trykker du på Deaktiver beskyttelse for dette nettstedet ( figur C ).
 5. For mobilversjonen, trykk på Deaktiver beskyttelse.

Figur C

Enkel hvitelisting av et nettsted i Firefox.

Fjerningen av et hvitelistet nettsted gjøres på samme måte som å legge til. Naviger til nettstedet, klikk på "i" -knappen og klikk deretter på Aktiver beskyttelse. Denne prosessen er den samme på både desktop- og mobilversjonen.

Enkel personvern

Og det er alt som er for å få tiltrengt sporingsbeskyttelse på Firefox Quantum. Jeg anbefaler at du prøver denne funksjonen. Ikke bare vil du glede deg over enkelt personvern, gjengivelsen av nettleseren vil gi et lite løft.

5G og Mobile Enterprise Nyhetsbrev

Mobilsikkerhet, fjernstøtte, 5G-nettverk og de nyeste telefonene, nettbrettene og appene er noen av temaene vi dekker. Leveres tirsdager og fredager

Registrer deg i dag
 • Firefox 59 vil forhindre datalekkasjer med forbedrede private nettlesingsøkter (TechRepublic)
 • Mozilla: Firefox 58 vil være raskere enn Quantum, takket være denne funksjonen (TechRepublic)
 • Hvordan administrere Firefox Quantum-nettstedstillatelser (TechRepublic)
 • Slik kan du enkelt oppdatere Firefox Quantum-nettleseren (TechRepublic)
 • Firefox Quantum: Et jukseark for profesjonelle (TechRepublic)
 • Hvordan tvinge Firefox til å glemme nettleserens historie (TechRepublic Video)
 • Tror Firefox Quantum er raskt? Prøv Firefox 58, denne uken, sier Mozilla (ZDNet)

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com