Slik aktiverer du Night Light i Chrome OS

To bilder av en Chromebook-skjerm, begge med Nattlys aktivert. Venstre halvdel satt til en kjøligere temperatur, høyre halvdel satt til en varmere temperatur.

Bilde: TechRepublic / Andy Wolber

Tekniske fagpersoner som er vant til lokalnettverk (LAN), trenger å bekymre seg for en ny type LAN: Lys om natten. Spesielt lyset om natten fra telefon-, nettbrett- og bærbare datamaskiner som påvirker søvnen negativt.

Hva er varmt på TechRepublic

  • Hva gjør du hvis du fremdeles kjører Windows 7
  • Python programmeringsspråk: Et jukseark
  • Bilder: De 25 beste produktene fra CES 2020
  • Famous con man Frank Abagnale: Kriminalitet er 4000 ganger enklere i dag

En studie ved University of Haifa i 2017 fant at "eksponering for blått lys reduserte søvnvarigheten" hos fag, men også "at eksponering for blått lys drastisk forstyrrer kontinuiteten i søvnen."

Hvis du bruker en Chrome OS-enhet, eller overvåker konfigurasjonen og innstillingene til andres systemer, kan du justere noen få innstillinger for å minimere påvirkningen av lyset fra disse skjermene på folks søvn. Nedenfor er tips om hvordan du kan redusere eksponering for blått lys på Chrome OS-enheter; lignende innstillinger er også tilgjengelige på Android-, iOS-, macOS- og Windows-systemer.

Aktiver og konfigurer nattlys

Hvis du vil aktivere nattlys i Chrome OS, åpner du Innstillinger og ser etter Skjermer-delen, der Nattlys kan aktiveres. Juster glidebryteren for å slå på Nattlys, og så vil du også kunne justere to andre funksjoner: Fargetemperatur på skjermen og timeplanen ( figur A ).

Figur A

Aktiver nattlys i Chrome OS-skjerminnstillinger, og juster deretter skjermens fargetemperatur og tidsplan.

Innstillingen for fargetemperatur representerer et utvalg av kjøligere farger, som inkluderer mer hvitt og blått, til varmere farger, som har en tendens til å være røde. I de fleste tilfeller vil en liten forskyvning av glidebryteren til høyre for midten justere skjermen subtilt mot en rødere farge, med mindre blå og hvit. Gi deg noen minutter i et svakt eller mørkt rom for å tilpasse deg de nye fargene. Flytt innstillingen for langt mot varmere innstilling, og det kan se ut som skjermen din hadde en rød gjennomskinnelig film over seg ..

Du kan også justere tidsplanen for dette skiftet med innstillingene Never, Sunset To Sunrise og Custom. Det første alternativet overlater det til deg å manuelt slå Nattlys av eller på, som du kan veksle med et trykk eller klikk når du drar opp innstillingene i nedre høyre hjørne. Egendefinert lar deg velge tidspunkter for å slå nattlys av og på daglig, noe som er fornuftig hvis du ofte legger deg til søvn på et konsekvent tidspunkt; Angi for eksempel Nattlys for å slå på en time eller mer før du legger deg, og la den slå den av før du reiser deg ( figur B ).

Figur B

Du kan konfigurere nattlys til å slå på automatisk fra solnedgang til soloppgang, eller hvis du foretrekker det, kan du justere nattlys manuelt med et trykk eller klikke på hurtigtilgangsinnstillingene (vist).

Hvis du prøver å minimere eksponering for blått lys som ikke er synkronisert med dagslys, velger du Solnedgang til soloppgang for å aktivere nattlys automatisk om natten. For at denne innstillingen skal fungere, må enheten din kunne identifisere posisjonen din og / eller tidssonen. Kontroller at tidssonen er nøyaktig i Innstillinger | Avansert | Tidssone, og la deretter systemet stille inn tidssonen din automatisk - via din IP-adresse eller Wi-Fi eller mobilnettverkstilkobling - eller ved å spesifisere tidssonen manuelt ( figur C ).

Figur C

Hvis du velger Sunset to Sunrise-planen, må du forsikre deg om at tidssonen er riktig konfigurert.

Reduser lysstyrken

I tillegg til å aktivere nattlys, kan det være lurt å redusere lysstyrkeinnstillingene på skjermen før du også sover. Selv om jeg ikke er klar over en spesifikk studie av innvirkningen av Chrome Night Light og lysstyrkeinnstillinger på søvn, så en studie av forskere i 2018 ved Lighting Research Center ved Rensselaer Polytechnic Institute på effekten av lignende innstillinger og lysstyrkejusteringer på en iPad.

Studiens viktigste takeaway er at å endre skjermfarge alene ikke er tilstrekkelig til å begrense virkningen av PED-er (bærbare elektroniske enheter) på melatoninnivåer om kvelden, og at lysstyrken på skjermen også bør reduseres, "heter det i rapporten.

Så når Night Light slås på, kan det være lurt å redusere lysstyrken på skjermen.

Handlingene dine?

Selvfølgelig kan lys fra skjermer bare være en liten del av lyset om natten som folk opplever. Flere organisasjoner eksperimenterer med "Circadian Lighting", takket være lys som kan endre fargetemperatur.

Har du aktivert innstillinger på systemene dine for å justere fargetemperatur og lysstyrke om natten? Har du tatt ytterligere skritt for å justere belysningen i hjemmet eller kontoret etter solnedgang? Har du i så fall lagt merke til en innvirkning på søvnen din, jobb eller helse? Gi meg beskjed i kommentarene eller på Twitter (@awolber).

Google Weekly Newsletter

Se hvordan du får mest mulig ut av Google Dokumenter, Google Apps, Chrome, Chrome OS, Google Cloud Platform og alle andre Google-produkter som brukes i forretningsmiljøer. Leveres fredager

Registrer deg i dag

Se også

  • Blått lys og øyestrekk: Kilder og løsninger (Tech Pro Research)
  • Beste Chromebook for 2019 (CNET)
  • Hvordan slå på mørk modus for Gmail (eller hele Chrome) (CNET)
  • Google lanserer Chrome OS 69: Her er hva proffene trenger å vite (TechRepublic)
  • Aktiver nattskift på iPad eller iPhone (TechRepublic)

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com