Slik aktiverer du cockpit på CentOS 8

Hvordan aktivere Cockpit på CentOS 8 CentOS 8 inkluderer det kraftige administrasjonsverktøyet Cockpit. Lær hvordan du aktiverer og får tilgang til den for enkel styring av OS.

Mer om Open Source

  • 8 av tiårets verste open source-innovasjoner
  • Åpen kilde i 2020: Fremtiden ser lys ut
  • Linus Torvalds: "Git beviste at jeg kunne være mer enn et en-rart."
  • 20 raske tips for å gjøre Linux-nettverk enklere (gratis PDF)

Cockpit er et kraftig webbasert GUI som lar administratorer administrere mange aspekter av deres CentOS- eller RHEL-baserte servere. Cockpit lar deg se raskt på systemytelsen, se logger, administrere lagring, aktivere / deaktivere brannmur, konfigurere forskjellige aspekter ved nettverk, opprette nye brukerkontoer, stoppe og starte tjenester, se SSH-økter, se diagnoserapporter og kjernedumping, administrere SELinux, oppdatere programvare og få tilgang til en terminal på serveren. Med andre ord, det er nøyaktig hva du trenger for å administrere CentOS-serveren din.

Med CentOS 7 måtte du installere Cockpit etter installasjonen av operativsystemet. Det var ikke en veldig utfordrende prosess, men det var enda et skritt du måtte ta for å få CentOS-maskinen din til en tilstand der du ikke trenger å stole på sikkert skall og kommandolinjen for å administrere plattformen - selv om hver administrator skal være i stand til å gjøre nettopp det.

Velge din exit 7-strategi for Windows 7: Fire alternativer (TechRepublic Premium)

Med den siste utgivelsen av CentOS 8, er Cockpit installert som standard. Imidlertid er det ett forbehold. Selv om Cockpit er installert utenfor boksen, er den ikke aktivert. Så for å få tilgang til dette fantastiske verktøyet, må du først aktivere det.

Jeg skal vise deg hvordan du aktiverer cockpit og deretter hvordan du får tilgang til den.

Hva du trenger

Det eneste du trenger er en løpende forekomst av CentOS 8 og en konto på CentOS 8-installasjonen som har sudo-rettigheter.

Hvordan aktivere cockpit

For å aktivere Cockpit, logg deg på CentOS 8-serveren. Fra terminalen blir du gitt kommandoen:

 sudo systemctl enable - nå cockpit.socket 

Du blir bedt om å angi passordet ditt. Når du har skrevet inn passordet, trykker du på Enter og Cockpit er aktivert og klar til å fungere.

Hvordan få tilgang til cockpit

Når Cockpit er aktivert, åpner du en nettleser på en maskin som har tilgang til CentOS 8-serveren og peker den til https: // SERVER_IP: 9090. Du blir deretter bedt om administratorer ( figur A ).

Figur A

Logging into Cockpit.

" data-credit="" rel="noopener noreferrer nofollow">

Logger inn på cockpit.

Jeg anbefaler på det sterkeste at du ikke logger inn som rotbruker. Sørg i stedet for at du logger deg på med en annen brukerkonto (en med administratorrettigheter). Hvis du ikke har opprettet en bruker med administratorrettigheter, kan du gå videre til Logg inn på Cockpit med root-kontoen og deretter umiddelbart gå til Kontoer og opprette en ny bruker. Det eneste forbeholdet om å opprette en ny brukerkonto med Cockpit er at du først må opprette den nye kontoen, og deretter, når den er opprettet, redigere kontoen for å gi brukerens administratorrettigheter ( figur B ).

Figur B

Granting admin privileges to an account.

" data-credit="" rel="noopener noreferrer nofollow">

Gi administratorrettigheter til en konto.

Merk av for serveradministrator. Når den brukeren logger seg ut og logger seg på nytt, vil de da være medlem av hjulgruppen (som er administratorgruppen i CentOS). Den brukeren vil nå glede seg over alle privilegiene å være administrator. Bruk den påloggingen (i stedet for root) for å jobbe med Cockpit.

Og det er alt som er for å aktivere og få tilgang til Cockpit-webbaserte GUI på CentOS 8. Gled deg over å ha et brukervennlig adminverktøy til hånden.

Ukens nyhetsbrev med åpen kildekode

Du vil ikke gå glipp av våre tips, opplæringsprogrammer og kommentarer til Linux OS og open source applikasjoner. Leveres tirsdager

Registrer deg i dag

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com