Hvordan redigere Linux-monteringspunktalternativer med et GUI

Bilde: Jack Wallen

Den ene filen mange Linux-administratorer nøler med å redigere er / etc / fstab. En feil feil, og du kan gjøre maskinen uoverkommelig. Heldigvis er dette Linux, slik at filen kan testes før en omstart, og i verste fall kan du alltid gjenopprette ved å starte opp en live distribusjon, montere stasjonen og redigere filen. For administratorer som er ny på Linux, kan denne filen være litt skremmende.

Nok en gang sier jeg at dette er Linux, noe som betyr at du ikke er begrenset til kommandolinjen, selv ikke for endring av / etc / fstab- filen. Så hvis du er en som foretrekker et GUI, må du aldri frykte, GNOME Disks har du dekket. Det er riktig, verktøyet som generelt blir sett på som en GUI for partisjonsbehandling inkluderer også muligheten til å redigere / etc / fstab- filen.

Jeg skal vise deg hvor du finner det alternativet og hvordan du bruker det. Jeg skal demonstrere på Elementary OS, men verktøyet kan brukes på mange forskjellige Linux-distribusjoner. Det åpenbare påminnelsen er at Linux-maskinen din må ha en GUI.

Installasjon

Med en sjanse for at distribusjonen ikke inkluderer GNOME-disker, bør du kunne finne den i skrivebordsapplikasjonsbutikken. Hvis du heller vil bruke installasjonsmetoden for kommandolinjen, vil installasjonen gå slik: (pass på å justere i henhold til distribusjonens pakkehåndtering):

 sudo apt installere gnome-disk-verktøyet 

Når installasjonen er fullført, skal du se en oppføring på skrivebordsmenyen som heter "Disker." Hvis ikke, kan du alltid starte den fra terminalen med kommandoen gnome-disks .

bruk

Å redigere monteringsalternativene for en stasjon med GNOME-disker er ikke helt åpenbart. Utviklerne har ikke lagt bort alternativet fra nettstedet, men du må vite hvor du finner dem. Når du har åpnet verktøyet, velger du stasjonen hvis fstab-oppføring du vil redigere ( figur A ).

Figur A

Hovedvinduet til GNOME Disks.


Når du har valgt en disk, skal du se tre ikoner under volumvisningen. Klikk på tannhjulikonet for å vise en rullegardinmeny ( figur B ).

Figur B

Menyen for stasjonsalternativer.


Velg Rediger monteringsalternativer fra den rullegardinmenyen. I det resulterende vinduet ( figur C ) kan du redigere monteringsalternativene for den valgte stasjonen.

Figur C

Redigere fstab-oppføringen din fra GUI.


Hvis du til og med er kjent med / etc / fstab- filen, kjenner du igjen disse alternativene.

Hvis du merker at alle alternativene er nedtonet, betyr det at alternativene for automatisk montering er på. For å slå det av og kunne redigere monteringsalternativene, flytter du den øverste glidebryteren til venstre. Når du har tatt vare på det, kan du redigere alle alternativene for stasjonen. Hvis du ikke er sikker på monteringsalternativene (for eksempel nosuid, nodev, nofail, osv.), Må du utgi kommandomannen og se gjennom seksjonen FILESYSTEM-Uavhengig MONTAGE.

Etter at du har gjort endringene, klikker du på OK, skriver sudo-passordet, og endringene dine blir lagret i / etc / fstab- filen.

Testing av endringene

Verktøyet GNOME-disker inkluderer ikke midlene til å teste endringene dine. For det må du gå tilbake til kommandolinjen. Åpne et terminalvindu og gi kommandoen sudo mount -a . Hvis ingen feil blir returnert, er du god til å gå. Hvis du ser feil, kan du gå tilbake og redigere monteringsalternativene og gjenta sudo mount -a- kommandoen. Gå frem og tilbake, til du ikke ser noen feil fra sudo mount-en- kommandoen.

Enkle betyr å redigere / etc / fstab

Hvis du nøler med å redigere / etc / fstab manuelt, eller hvis du bare foretrekker et GUI-verktøy for administratoroppgaver, kan du la GNOME-disker ta seg av redigeringen av diskmonteringspunktalternativer. Bare sørg for å teste endringene dine før du starter på nytt, ellers kan du finne deg selv i litt av en pickle.

Ukens nyhetsbrev med åpen kildekode

Du vil ikke gå glipp av våre tips, opplæringsprogrammer og kommentarer til Linux OS og open source applikasjoner. Leveres tirsdager

Registrer deg i dag

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com