Hvordan enkelt søke etter tekst på en side i Firefox

Slik enkelt søker du etter tekst på en side i Firefox Jack Wallen viser deg hvordan du kan søke etter tekst på en webside i Firefox så mye mer effektiv

De senere utgivelsene av Firefox har mange veldig nyttige, men litt skjulte funksjoner. En slik funksjon lar deg søke etter en tekststreng på en webside, ganske enkelt ved å skrive. Med andre ord, du trenger ikke lenger å trykke på tastekombinasjonen Control-F. Selv om det kanskje ikke høres ut som en enorm tidsbesparelse, kan du legge ut sekunder per side hvis du konstant søker gjennom websider i løpet av den travle dagen. Dessuten kan å hoppe over tastekombinasjonen være en virkelig velsignelse for de som ikke er like flinke på et tastatur.

Mer om Open Source

  • 8 av tiårets verste open source-innovasjoner
  • Åpen kilde i 2020: Fremtiden ser lys ut
  • Linus Torvalds: "Git beviste at jeg kunne være mer enn et en-rart."
  • 20 raske tips for å gjøre Linux-nettverk enklere (gratis PDF)

Denne nye funksjonen er imidlertid ikke aktivert som standard, og den fungerer ikke på sider som krever input (så hvis du skriver på Google Dokumenter, må du fortsatt bruke Control-F. Men på sider som ikke er input, alt du trenger å gjøre er å begynne å skrive.

La oss aktivere funksjonen og se hvordan den fungerer.

Aktiverer funksjonen

For å aktivere funksjonen, klikk på menyknappen øverst til høyre i Firefox-vinduet og klikk på Innstillinger. I Innstillinger-vinduet blar du ned til Bla gjennom delen og klikker deretter for å aktivere Søk etter tekst når du begynner å skrive funksjonen. Det er alt det er å gjøre.

Med andre ord, lukk vinduet Innstillinger og besøk et nettsted. Når siden er lastet inn, kan du begynne å skrive inn en søkestreng, og Firefox finner den første forekomsten av strengen. Hvis det ikke er det du leter etter, trykker du på backspace-tasten til du sletter strengen og skriver en annen. Hvis strengen lander på en lenke, trykker du på Enter-tasten for å åpne lenken.

Ett påminnelse

Den ene påminnelsen er at hvis det er flere oppføringer i strengen din, er den eneste måten å bla gjennom dem ved å trykke på Tab-tasten og skrive strengen igjen. Dette vil ha effekten av å gå over til neste forekomst av strengen du søker etter.

Jeg vil gjerne se utviklerne legge til muligheten til enklere å bla gjennom oppføringer ved hjelp av piltastene (eller bare ved å trykke på Tab-tasten og ikke trenger å skrive inn strengen på nytt). Annet enn det, kan denne Firefox-søkefunksjonen gjøre tekstsøk på websiden din så mye mer effektiv. Gi den en virvel og se om du ikke lar denne funksjonen være aktivert.

Ukens nyhetsbrev med åpen kildekode

Du vil ikke gå glipp av våre tips, opplæringsprogrammer og kommentarer til Linux OS og open source applikasjoner. Leveres tirsdager

Registrer deg i dag

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com