Hvordan du enkelt installerer en webserver på en Android-enhet

Bilde: Jack Wallen

Fra kontoret til "Vi gjør dette fordi vi kan" kommer muligheten til å kjøre en webserver på en Android-enhet. Men dette er ikke bare noen gamle webservere - dette er en drevet av Apache. Serveren det gjelder er HTTP-server drevet av Apache, og den kan bli funnet i Google Play Store. Denne serveren er basert på Apache 2.2 og gjør en god jobb med å servere nettsteder fra din mobile enhet.

Mer om mobilitet

 • Hvorfor Android vil ha et bannerår i 2020
 • 10 mobilitetsprognoser for 2020: AI, 5G, sammenleggbare telefoner med mer
 • Lær et språk før neste tur med disse appene
 • Bilder: De 10 beste alternativene til Apple Watch

Selvfølgelig spør du deg selv: "Hvorfor gjøre dette?" Sannheten er at det ikke er mange gode grunner, annet enn å vise at du kan. Men det er ideen om å ha en mobil webserver i lommen som du kan teste utviklingen på. Hvilken bedre måte å lære å bygge grunnleggende nettsteder enn med en server-i-en-lomme! Uansett hvorfor du vil ha dette, skal jeg vise deg hvordan du installerer det og kjører et grunnleggende nettsted på Android-enheten din.

Installasjon

Installasjonen er ganske enkel. Bare følg disse trinnene:

 1. Åpne Google Play Store på Android-enheten din.
 2. Søk etter HTTP-server.
 3. Finn og trykk på oppføringen fra Tautvydas Andrikys.
 4. Trykk på Installer.
 5. La installasjonen fullføre.

Når installasjonen er fullført, finner du en startere for appen på startskjermen og / eller appskuffen din. Trykk på starteren for å åpne appen. Når du først kjører den, må du laste ned og installere en build av Apache ( figur A ).

Figur A

Last ned Apache-bygget etter eget valg.

For å laste ned build, trykk på nedlastningsknappen (pil nedover). Når den er lastet ned, trykk på navnet på nedlastingen for å bygge den. Etter at nedlastingen er bygget, vil du bli presentert for hovedskjermen.

SE: Stillingsbeskrivelse: Android-utvikler (Tech Pro Research)

Konfigurere og starte serveren din

Trykk på endringsknappen for serveradresse og port i hovedvinduet ( figur B ).

Figur B

HTTP-serverens hovedvindu.

I den resulterende popup ( figur C ), trykk for å endre porten (om nødvendig) og trykk på rullegardinmenyen Serveradresse. Fra listen over mulige adresser kan du velge fra en IPv4, IPv6, loopback og en all nettverksadresse.

Figur C

Konfigurere port og IP-adresse.

Etter å ha konfigurert din adresse og port, trykk på Endre-knappen og du vil bli returnert til hovedvinduet. Trykk på START SERVER-knappen, og webserveren er nå i gang. Pek en nettleser til IP-adressen du valgte (forutsatt at Android-enheten din er i samme nettverk som den stasjonære maskinen du vil teste den med), og standardindekssiden vises ( figur D ).

Figur D

Standardindekssiden for HTTP-server drevet av Apache.


Når du er klar til å legge til dine egne sider på serveren, må du plassere filene i serverdokumentroten på / lagring / emulert / 0 / htdocs. Hvis enheten din ikke inkluderer en filbehandling, er det ganske mange som finnes i Google Play Store. Eller du kan alltid installere en god tekstredigerer (for eksempel anWriter gratis) og utvikle rett på enheten. Uansett er webserveren din klar til å gå.

SE: Serverløse arkitekturer: 10 alvorlige sikkerhetsproblemer (gratis TechRepublic PDF)

Ha det gøy

Dette vil ikke gjøre deg mer produktiv på Android-enheten din ... med mindre målet ditt er å finpusse HTML-ferdighetene dine. Men uansett årsaker til at du installerer denne webserveren på Android-enheten din, ha det moro med det.

5G og Mobile Enterprise Nyhetsbrev

Mobilsikkerhet, fjernstøtte, 5G-nettverk og de nyeste telefonene, nettbrettene og appene er noen av temaene vi dekker. Leveres tirsdager og fredager

Registrer deg i dag

Les også ...

 • 5 Google Assistant-oppgaver som vil gjøre ditt arbeidsliv enklere (TechRepublic)
 • Hvordan konfigurere Android-mapper til autosynkronisering med Google Drive (TechRepublic)
 • Den nye Google Nyheter-appen er din one-stop portal for å holde deg informert (TechRepublic)
 • Hvordan flytte Kiwi-nettleserens adressefelt til bunnen av vinduet (TechRepublic)
 • Samsung Galaxy Tab Active2-anmeldelse: Robust Android-nettbrett bygget for virksomhet i felt (ZDNet)

Dine tanker

Høres dette ut som et interessant prosjekt, eller vil du hoppe over det til fordel for mer praktiske oppgaver? Del take med andre TechRepublic-medlemmer.

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com