Slik drar og slipper du notater fra Google Keep til Google Dokumenter

Bilde: Jack Wallen

Jeg er avhengig av både Google Docs og Google Keep. Jeg skriver mitt første utkast til hvert dokument og bok i Google Dokumenter, og jeg holder rede på alle mine oppgaver, notater, handlelister og mer i Google Keep. Men så ofte trenger de to å samhandle, ved å kopiere innholdet i en Keep-notat til Dokumenter. Naturligvis kan man benytte seg av de prøvde og sanne Ctl + C og Ctl + V -tastkombinasjonene. Men i denne moderne verden ønsker vi noe mye enklere. Heldigvis fikk Google til å skje ved hjelp av den gode gamle dra og slipp. Det er riktig, det er fullt mulig og enkelt å dra en Keep-notat inn i et Google-dokument.

Du spør deg kanskje: "Hvordan kan jeg dra fra en Google Keep-fane til en Google Dokumenter-fane?" Svaret: Du kan ikke. For det er ikke slik det fungerer, selv om du har hver fane i et eget vindu. Denne praktiske interaktive funksjonen har en bestemt vei med minst motstand, og jeg er her for å vise deg hvordan dette gjøres. Det er et raskt og enkelt tips som sparer deg for tid og klikk fra den allerede travle dagen.

Merk: Dette fungerer bare på skrivebordsversjonen av Google Docs, og ikke fra mobilappen.

Dra og slipp fra Keep

Denne handlingen gjøres innenfra Dokumenter. Så åpne et Google-dokument. Fra verktøyet klikker du på Verktøy | Hold notisblokk. Dette åpner en Google Keep-sidefelt ( figur A ).

Figur A

Hold sidefeltet i Dokumenter.


Det er to måter du kan legge til innholdet i en Keep note i et Google-dokument. Det første og enkleste er ved å klikke og holde hvor som helst inne i notatet, og deretter dra det inn i dokumentet. Når du drar merknaden inn i dokumentet, vil du se en blå markering vises i venstre margin, som indikerer hvor lappen skal plasseres ( figur B ).

Figur B

Dra et notat til Dokumenter.


Når den blå markøren er der du vil ha den, slipper du lappen og innholdet blir lagt til. Noter, tittelen på lappen blir også lagt til. Avhengig av behov, kan det hende at tittelteksten må slettes fra dokumentet.

Den andre metoden er ved å holde markøren over lappen for å avsløre menyknappen til høyre for notatet det gjelder. Når den menyknappen vises, klikker du på den og velger Legg til dokument fra rullegardinmenyen ( Figur C ).

Figur C

Legge til innholdet i en Notat fra rullegardinmenyen.


Enten av handlingene vil kopiere innholdet i notatet til dokumentet. Du kan deretter formatere innholdet etter behov, og eventuelt slette Keep-merknaden. Når du er ferdig med å jobbe med Keep i dokumentet, klikker du på X i øverste høyre hjørne av sidefeltet for å avvise funksjonen.

Enkel integrasjon

Og det er alt som er å dra og slippe fra Google Keep til Google-dokumenter. Hvis du er en kraftbruker av begge deler, kan ikke integrasjonen bli enklere. Jeg har funnet at bruk av Keep og Docs på denne måten gir en veldig effektiv arbeidsdag - spesielt når jeg lagrer ofte brukt informasjon i Keep som må finne veien inn i Google-dokumenter.

5G og Mobile Enterprise Nyhetsbrev

Mobilsikkerhet, fjernstøtte, 5G-nettverk og de nyeste telefonene, nettbrettene og appene er noen av temaene vi dekker. Leveres tirsdager og fredager

Registrer deg i dag

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com