Hvordan dokumentere Word-tastaturkommandoer

Bilde: frender, Getty Images / iStockphoto

Tidsbesparende funksjoner som tastaturkommandoer, AutoText og AutoCorrect hjelper oss å jobbe mer effektivt ved å redusere tastetrykk. Alle disse funksjonene tillater flere oppføringer, og hvis du oppretter mange av dem, kan det være lurt å dokumentere dem. Hvorfor dokumentere? Mest sannsynlig vil du huske de du bruker ofte; men du glemmer kanskje noen få - en liste som du raskt kan lese vil være en stor hjelp. I tillegg er det en god referanse for å vite hva du har og hva du måtte trenge. Heldigvis er det enkelt å generere denne listen.

I denne artikkelen skal jeg vise deg hvordan du raskt kan generere en liste for tastaturkommandoer - innebygd og tilpasset. I en fremtidig artikkel skal jeg vise deg hvordan du genererer en liste for AutoText og AutoCorrect-oppføringer.

Mer om Office

 • 18 Excel-tips hver bruker skal beherske
 • Microsoft Office, dataanalyse, virtuell assistent topp mest ønsket jobbferdigheter
 • Ansettingssett: Microsoft Power BI-utvikler (TechRepublic Premium)
 • Abonner på vårt Microsoft Weekly nyhetsbrev

Jeg bruker Office 365 Word på et Windows 10 64-biters system, men du kan bruke tidligere versjoner av Word. Det er ingen demonstrasjonsfil, du trenger ikke en. Innstillingene som brukes er ikke tilgjengelige i nettleserutgaven.

Skriv ut egendefinerte tastaturkommandoer

Word har en rekke innebygde tastaturkommandoer; de fleste av oss drar nytte av dem ofte, spesielt hvis du er en entusiast for tastaturet. Mange brukere synes det er lettere å trykke på Ctrl + F for å åpne navigasjonsruten enn å klikke på Finn i redigeringsgruppen på Hjem-fanen. For mange er det det vi har gjort i mange år, og takket være tastaturkommandoer er det ikke nødvendig å lære nye triks. Å huske noen få tastaturkombinasjoner er en ting - å vite alt som er tilgjengelig er som skatt.

Slik genererer du en liste over Words innebygde kommandoer:

 1. Åpne et tomt Word-dokument.
 2. Klikk på kategorien Vis, og klikk deretter Makroer i Makro-gruppen. Hvis du ser en rullegardinliste, må du avvise den og prøve igjen - klikk på ikonet i stedet for rullegardinpilen.
 3. I den resulterende dialogen velger du Word-kommandoer fra makroene i rullegardinmenyen (nederst).
 4. I makro-navnelisten blar du nedover og merker ListCommands ( figur A ).
 5. Klikk på Kjør, velg mellom gjeldende kommandoer og alle kommandoer i neste dialog og klikk deretter OK. Word vil generere en liste i det gjeldende dokumentet. Du kan lagre og skrive ut.

Figur A: Liste over alle kommandoer.

Men det er mer: Du kan lage dine egne tastaturkommandoer. Det er ganske enkelt og vil forbedre effektiviteten og produktiviteten hvis du kan bruke flere tilpassede kommandoer. Når du har mer enn noen få, kan det være lurt å dokumentere dem av samme grunner som du dokumenterer de innebygde kommandoene.

Du kan skrive ut en liste over tilpassede tastaturkommandoer som følger:

 1. Åpne malen som inneholder nøkkeloppgavene du vil skrive ut - for de fleste av oss er det Words normale mal. Hvis det er tilfelle, bare åpne et tomt dokument.
 2. Klikk på Fil-fanen, og klikk deretter på Skriv ut i venstre rute.
 3. Velg Nøkkeltildelinger fra rullegardinmenyen Innstillinger. Bla nedover for å finne det, som vist i figur B.
 4. Velg en skriver om nødvendig, og klikk deretter på Skriv ut.

Figur B: Skriv ut egendefinerte tastaturkommandoer, også kjent som tastetilordninger.

Word sender en liste over dine tilpassede tastaturkommandoer til skriveren, men du har ikke en elektronisk kopi. Heldigvis klarer Word det også. I stedet for å velge en skriver og klikke på Skriv ut i trinn 4, velger du Microsoft Print to PDF fra rullegardinlisten Printer, som vist i figur C, og klikker deretter Print. Hvis du gjør det, vil du lagre en pdf-fil som inneholder kommandoene i stedet for å sende listen til skriveren.

Figur C: Lag en pdf-kopi av listen.

Følg med

Det har ikke noe å si hvor ofte du bruker tastaturkommandoer eller hvor mange nøkkeloppgaver du oppretter for å jobbe mer produktivt. Å ha en liste for å dokumentere dem vil komme godt med. I en fremtidig artikkel skal jeg vise deg hvordan du genererer en liste over oppføringer med AutoText og AutoCorrect.

Microsoft Weekly Newsletter

Vær din virksomhets Microsoft-innsider ved hjelp av disse Windows- og Office-opplæringsprogrammene og våre eksperters analyser av Microsofts bedriftsprodukter. Leveres mandager og onsdager

Registrer deg i dag

Send meg spørsmålet ditt om Office

Jeg svarer på lesernes spørsmål når jeg kan, men det er ingen garanti. Ikke send filer med mindre du blir bedt om det; innledende forespørsler om hjelp som kommer med vedlagte filer, blir slettet ulest. Du kan sende skjermbilder av dataene dine for å avklare spørsmålet ditt. Vær så spesifikk som mulig når du kontakter meg. For eksempel "Vennligst feilsøk arbeidsboka mine og fikse hva som er galt", vil sannsynligvis ikke få noe svar, men "Kan du fortelle meg hvorfor denne formelen ikke returnerer forventede resultater?" kanskje. Nevn appen og versjonen du bruker. Jeg får ikke refundert TechRepublic for min tid eller kompetanse når jeg hjelper leserne, og ber heller ikke om et gebyr fra lesere jeg hjelper. Du kan kontakte meg på

Se også

 • Hvordan gjøre vanlige sparklines til meningsfull informasjon med noen få enkle formater (TechRepublic)
 • Office Q&A: Forsvinne makroknapper og mystisk karakterkonvertering (TechRepublic)
 • Hvordan bruke grunnleggende PowerPoint-ferdigheter for å få bilder til å passe (TechRepublic)
 • Excel-tips: Tre celleformater som får overskriftstekst til å passe (TechRepublic)
 • Hvordan bruke Word mail-merge (TechRepublic)
 • 20 pro-tips for å få Windows 10 til å fungere slik du vil (TechRepublic nedlasting)
 • Microsoft Office 365 for virksomheten: Alt du trenger å vite (ZDNet)
 • Det krever arbeid å holde dataene dine private online. Disse appene kan hjelpe (CNET)
 • Programmeringsspråk og dekning av karriereressurser for utviklere (TechRepublic på Flipboard)

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com