Slik deaktiverer du uskarphetseffekten på innloggingsskjermbildet for Windows 10

Bilde: Sensay, Getty Images / iStockphoto

Med den generelle utbredte distribusjonen av Microsoft Windows 10. mai 2019-oppdateringen, har du kanskje lagt merke til en bestemt endring i PC-værens oppførsel mer enn de andre: Oppdateringen til Windows 10 versjon 1903 gjør nå bakgrunnsbildet på standard innloggingsskjermbilde. Selv om det ikke er så viktig med det generelle ordningen med ting, er det en "funksjon" som veldig få av oss ba om.

Hvis du ønsker å miste uskarphet-effekten på påloggingsskjermen og gå tilbake til et klart bakgrunnsbilde, er det tre passende metoder. Den ene er en enkel endring i personaliseringsinnstillingene, mens de to andre involverer redigering av henholdsvis Windows-registeret og endring av gruppepolicyinnstillinger.

Denne opplæringen viser deg hvordan du kan reversere den nye standardinnstillingen for å gjøre bakgrunnen uskarp på standard innloggingsskjerm for Windows 10 versjon 1903 ved å bruke tre forskjellige metoder.

Windows 10. mai 2019-oppdatering: 10 bemerkelsesverdige nye funksjoner (gratis PDF)

Slik deaktiverer du uskarphetseffekten gjennom personaliseringsinnstillingene

Uklarhetseffekten som ble opprettet av Windows 10. mai 2019-oppdateringen er i virkeligheten en gjennomsiktighetseffekt og kan lett slås av gjennom Personaliseringsinnstillinger. Klikk eller trykk på Start-menyknappen i nedre venstre hjørne på Windows 10-skrivebordet, og velg Innstillinger-ikonet. Velg Tilpasning fra listen over innstillinger, og velg Farger- elementet som du finner i venstre navigasjonsmeny.

Bla nedover til siden til du ser transparenseffekter, som vist i figur A.

Figur A

Slå av gjennomsiktighetseffekter, og neste gang du starter PCen på nytt og logger deg på, vil uskarphetseffekten bli borte - dessverre, så vil alle andre transparenseffekter som er felles for Windows 10-operativsystemet. Dette er kanskje ikke akkurat det resultatet du var ute etter. Imidlertid har du alternativer.

Slik deaktiverer du uskarphetseffekten med en redigering av registerfilen

Ansvarsfraskrivelse: Redigering av Windows-registerfilen er et alvorlig tilsagn. En ødelagt Windows-registerfil kan gjøre datamaskinen din ubrukelig, og kreve en reinstallering av Windows 10-operativsystemet og potensielt tap av data. Sikkerhetskopier Windows 10-registerfilen og lag et gyldig gjenopprettingspunkt før du fortsetter.

Hvis du vil deaktivere uskarphetseffekten, men bare for innloggingsskjermbildet for Windows 10, kan du gjøre det ved å redigere registerfilen. Skriv "regedit" i søkeboksen på skrivebordet og velg registerredigeringsprogrammet fra resultatene. Naviger til redaktøren i redigeringsprogrammet:

HKEY_LOCAL_MACHINE \ Software \ Policies \ Microsoft \ Windows \ System

Som du ser i figur B, er det ingen verdier i systemmappen, så vi må lage en.

Figur B

Høyreklikk på System-mappen og velg Ny | DWORD (32-biters) verdi og gi den navnet DisableAcrylicBackgroundOnLogon . Dobbeltklikk på den nye tasten og endre verdien til 1, og klikk OK, som vist i figur C.

Figur C

Denne endringen vil deaktivere uskarphetseffekten fra innloggingssiden for Windows 10, men vil opprettholde de gjenværende transparenseffektene som finnes i operativsystemet.

Slik deaktiverer du uskarphetseffekten med innstillinger for Group Policy

Hvis du har Microsoft Windows 10 Pro, kan du deaktivere uskarphet-effekten med Local Group Policy Editor og unngå bryet med å redigere registerfilen.

Skriv "gruppepolicy" i Windows 10 desktop søkeboks og velg redigeringsprogrammet fra listen over resultater. Naviger til redigeringsprogrammet i redigeringsprogrammet:

Datakonfigurasjon \ Administrative maler \ System \ Pålogging

I den høyre listen over innstillinger, som vist i figur D, finner du Vis klar loggbakgrunnselement .

Figur D

Dobbeltklikk på Vis tydelig påloggingsbakgrunnselement for å åpne skjermbildet for innstillinger for gruppepolitikk vist i figur E. Endre innstillingen til Aktivert, klikk OK, så vil du ha deaktivert uskarphetseffekten fra innloggingssiden for Windows 10.

Figur E

Hvis du noen gang vil slå uskarphetseffekten på nytt, naviger du til den samme gruppepolicyinnstillingen og endre den til Deaktivert.

Microsoft Weekly Newsletter

Vær din virksomhets Microsoft-innsider ved hjelp av disse Windows- og Office-opplæringsprogrammene og våre eksperters analyser av Microsofts bedriftsprodukter. Leveres mandager og onsdager

Registrer deg i dag

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com