Hvordan diktere tekst og snakke kommandoer i Windows 10

Bilde: Andrey Suslov, Getty Images / iStockphoto

Å bruke stemmen din til å kontrollere Windows kan være et nyttig alternativ hvis du fysisk ikke kan eller ikke vil bruke musen og tastaturet. Du kan diktere tekst for å opprette e-postmeldinger, dokumenter og mer.

Windows har lenge gitt sitt eget verktøy for talegjenkjenning for å sette opp og bruke stemmediktat. Windows 10 legger til miksen med sine egne taleinnstillinger. Trikset er å få Windows til å forstå deg tydelig nok, slik at prosessen er verdt innsatsen. Lær den beste måten å konfigurere og bruke stemmegjenkjenning i Windows.

I alle støttede versjoner av Windows, inkludert Windows 10, kan du sette opp stemmediktning i Windows gjennom Kontrollpanel. For å gjøre dette, åpner du Kontrollpanel i ikonvisningen og klikker på ikonet for Talegjenkjenning. På skjermbildet for talegjenkjenning, klikker du på lenken til Start talegjenkjenning ( figur A ).

Figur A

Velg typen mikrofon du bruker, og dikter deretter de viste ordene for å lære Windows din stemme. Når du er ferdig, dukker talegjenkjenningsfeltet opp på toppen av skjermen. Du kan umiddelbart begynne å diktere tekst.

Åpne et dokument, en e-post eller en annen fil du vil diktere. Klikk på mikrofonikonet på talegjenkjenningslinjen for å starte lyttemodus. Diktere teksten din. Du kan diktere tegnsetting, symboler og andre deler av talen, så vel som spesifikke handlinger som "ny linje" og "nytt avsnitt." For å finne ut hva du kan si, høyreklikk på talegjenkjenningslinjen og velg Åpne talehenvisningskort. Når du er ferdig, klikker du på mikrofonikonet igjen for å slå av lyttemodus ( figur B ).

Figur B

Hvis Windows har problemer med å forstå ordene dine, høyreklikker du på talegjenkjenningslinjen, flytter til Konfigurasjon og velger Forbedre stemmegjenkjenning. Windows fører deg gjennom en lang rekke skjermer der du dikterer visse setninger for å hjelpe deg med å plukke opp talen din bedre ( figur C ).

Figur C

Du kan også se og endre visse innstillinger for talegjenkjenning. Klikk på koblingen for Avanserte talealternativer i vinduet Kontrollkontrollpanel for tale. Herfra kan du velge å opprette en ny stemmeprofil, ta opplæringen for din nåværende profil, velge å kjøre talegjenkjenning hver gang Windows starter, gi Windows tillatelse til å gjennomgå dokumentene og e-postene dine for å forstå ordene du bruker bedre og konfigurere mikrofonen din ( figur D ).

Figur D

Kontrollpanel-appleten er en effektiv måte å sette opp talegjenkjenning, men det er tidkrevende. I Windows 10 kan du også komme i gang ved å gå inn på de relevante alternativene i Innstillinger-appen. Åpne innstillinger. Gå til Ease Of Access og klikk på innstillingen for tale. Bla nedover på siden og aktiver bryteren til Slå på talegjenkjenning. Denne handlingen viser talegjenkjenningsfeltet ( figur E ).

Figur E

Som et alternativ til å aktivere talegjenkjenningsfeltet, kan du bruke talegjenkjenningen innebygd i Windows 10. I taleinnstillingen i Ease Of Access klikker du på lenken for å få mer informasjon om diktering - en Microsofts brukerstøtteside forklarer hvordan du bruker diktering og hvilke kommandoer du kan si i Windows 10. I Innstillinger, gå til Personvern og velg Tale, Inking & Typing. Hvis dette alternativet er slått av, vil knappen si Slå på taletjenester og skrive forslag - klikk på den knappen for å slå på denne tjenesten ( figur F ).

Figur F

Hvis du vil bruke talegjenkjenning Windows 10, åpner du et dokument, en e-post eller en annen fil du vil diktere. Hold nede Windows-tasten og trykk på H for å utløse diktatverktøylinjen. Du kan nå diktere teksten din. Når du er ferdig, trykker du Win-tast + H for å slå av diktatverktøylinjen ( figur G ).

Figur G

Microsoft Weekly Newsletter

Vær din virksomhets Microsoft-innsider ved hjelp av disse Windows- og Office-opplæringsprogrammene og våre eksperters analyser av Microsofts bedriftsprodukter. Leveres mandager og onsdager

Registrer deg i dag

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com