Hvordan distribuere og administrere Googles Chrome-nettleser i organisasjonen din

Bilde: Stephen Shankland / CNET

Hva er varmt på TechRepublic

  • Hva gjør du hvis du fremdeles kjører Windows 7
  • Python programmeringsspråk: Et jukseark
  • Bilder: De 25 beste produktene fra CES 2020
  • Famous con man Frank Abagnale: Kriminalitet er 4000 ganger enklere i dag

Du vil distribuere Google Chrome i organisasjonen din og standardisere versjonen, funksjonene og innstillingene til nettleseren, slik at alle kjører den samme smaken. For det kan du bruke Googles Enterprise-versjon av Chrome. Med Enterprise Edition-pakken kan du installere Chrome via hvilket programvareutviklingsverktøy du vanligvis bruker. Og med samme pakke, kan du stille inn, kontrollere og endre innstillinger og begrensninger for Chrome ved å bruke Group Policy maler. La oss se på hvordan du installerer og administrerer Chrome for organisasjonen din.

Først vil du sjekke ut Chrome Browser Deployment Guide, som forklarer hvordan du konfigurerer, installerer og distribuerer Enterprise-versjonen i en organisasjon. Det kan også være lurt å lese støttedokumentet i Legacy Browser Support extensions for Windows og dokumentet om hvordan du gjør Chrome til standard nettleser.

Slik beskytter du mot 10 vanlige nettlesetrusler (gratis PDF) (TechRepublic)

Deretter kan du slå deg ned på en datamaskin der du kan laste ned og arbeide med Chrome Enterprise-installasjonspakken. Avslutt en nettleser, gå til Chrome Browser Enterprise-nettstedet, og les detaljene på Enterprise-versjonen for å lære hvordan den fungerer og hva den tilbyr. Klikk deretter på knappen for å få Chrome-nettleser ( figur A ).

Figur A

Velg 32-biters eller 64-bitersversjonen av Chrome for Enterprise, og klikk Last ned-knappen for å laste den ned ( figur B ). Klikk på knappen for å godta og laste ned i vilkårene. Lagre GoogleChromeEnterpriseBundle64.zip-filen.

Figur B

Etter nedlastingen, pakke ut GoogleChromeEnterpriseBundle64.zip-filen. Den hentede filen består av tre mapper:

  • Konfigurasjon, som inneholder gruppepolicymalene og andre konfigurasjonsfiler;
  • Dokumentasjon, som inneholder en readme-fil og annen informasjon; og
  • Installatører, som inneholder MSI-installasjonsfilene.

Åpne readme PDF-filen for å lære mer om pakken og hvordan du distribuerer Chrome. Readme-filen forklarer også de tre forskjellige MSI-installasjonsfilene, og hvorfor du velger en fremfor den andre.

Forbered deretter MSI-filen. Du vil naturlig nok installere den på en testmaskin før du distribuerer den over nettverket til brukerne dine. Så for nå, dobbeltklikker du på den valgte MSI-filen for å installere den på test-PC-en din ( figur C ).

Figur C

Chrome Enterprise-pakken tilbyr deg et par måter å administrere nettleseren når den er distribuert i hele organisasjonen. Bunten inneholder et register .REG-fil som du manuelt kan tilpasse og deretter distribuere til brukerne dine for å slå sammen til det lokale registeret på hver maskin, men hvis du bruker gruppepolicy, er administrasjon av Chrome gjennom malene åpenbart et enklere og mer effektivt alternativ.

Hvis du bruker gruppepolicy, må du kopiere ADMX-filene fra pakken til riktig mappe eller beholder for gruppepolicyadministrasjonen. Hvis du bruker en sentral butikk for gruppepolicy, er trinnene annerledes enn om du bruker en enkelt datamaskin eller en håndfull datamaskiner med lokalt lagrede maler. Microsoft Support-artikkelen om hvordan lage og administrere Central Store for Group Policy Administrative Maler i Windows forklarer alternativet Central Store. Jeg vil dekke alternativet for lagring av maler lokalt.

I de ekstraherte Chrome-mappene åpner du mappen for konfigurasjon og deretter den for ADMX. Bla til bunnen av ADMX-mappen og velg de seks ADMX-filene: chrome.admx, ChromeUASwitcher.admx, google.admx, GoogleUpdate.admx, LegacyBrowserSupport.admx og PasswordAlert.admx. På datamaskinen din lagres gruppepolicymalene på C: \ Windows \ PolicyDefinitions. Kopier og lim inn eller dra og slipp Chrome ADMX-filene til denne mappen ( figur D ).

Figur D

I mappen Konfigurasjon / ADMX åpner du den spesifikke mappen for språket ditt, for eksempel en-US. Velg ADML-filene i denne mappen. Åpne språkmappen under datamaskinen din under C: \ windows \ policydefinisjoner. Kopier og lim inn eller dra og slipp ADML-filene til denne mappen ( figur E ).

Figur E

Åpne din lokale Group Policy-redigerer ved å skrive gpedit.msc i søkefeltet. Chrome-malfilene lastes automatisk inn, noen lagres under Datakonfigurasjon og noen under Brukerkonfigurasjon. Gå til følgende sted for å se disse under Datakonfigurasjon: Datakonfigurasjon | Administrative maler | Google. Du finner flere undermapper for forskjellige Chrome-innstillinger ( figur F ).

Figur F

For å se malene under Brukerkonfigurasjon, gå til Brukerkonfigurasjon | Administrative maler | Google. Du finner noen få undermapper og forskjellige innstillinger for Chrome ( figur G ).

Figur G

Chrome nettleser distribusjonsguide som er nevnt tidligere, forklarer de viktigste gruppepolicymalene og -innstillingene for å hjelpe deg med å konfigurere og administrere nettleseren. Du kan også gå gjennom det samlede nettstedet for Google Chrome Enterprise Help hvis du har spørsmål eller trenger mer informasjon om distribusjon, administrasjon og bruk av Chrome i en bedriftsinnstilling.

Google Weekly Newsletter

Se hvordan du får mest mulig ut av Google Dokumenter, Google Apps, Chrome, Chrome OS, Google Cloud Platform og alle andre Google-produkter som brukes i forretningsmiljøer. Leveres fredager

Registrer deg i dag

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com