Slik sletter du personsøkerfilen for Windows 10 ved hver avslutning

Bilde: FORGEM, Getty Images / iStockphoto

Undersøkelse etter undersøkelse forteller oss at IT-fagpersoner og beslutningsansvarlige over hele verden som jobber i bedrifter i alle størrelser, ofte er opptatt av sikkerhet og beskyttelse av data. Enten det er å innføre drakoniske prosedyrer for tilgangsgodkjenning, distribuere ekstraordinære anstrengelser for å lukke sikkerhetssårbarheter eller implementere uprovosert kunstig intelligens (AI) -systemer, sier de IT-prosessene at noe må gjøres for å beskytte den enorme mengden data generert av moderne virksomheter.

Mer om Windows

  • Slik bruker du God Mode i Windows 10
  • Windows 10 PowerToys: Et jukseark
  • Microsofts største flopper i tiåret
  • 10 triks og finpusse for tilpasning av Windows 10 (gratis PDF)

En ofte oversett potensiell sikkerhetssårbarhet, om enn en liten, er eksistensen av personsøkingsfilen Microsoft Windows 10 på omtrent hver PC i en bedrift. Vanligvis tar sidefilen (pagefile.sys) plass på den primære harddisken og fungerer som en form for virtuelt minne for operativsystemet, og frigjør den fysiske RAM for applikasjoner, drivere, filer osv. Med høyere prioritet, med mindre du endrer den, forblir personsøkerfilen for Windows 10 på harddisken din selv etter at du har stengt av.

Denne veiledningen for hvordan du viser hvordan du finjustere Windows 10-registerfilen for å tvinge sletting av pagefile.sys hver gang du slår av datamaskinen din, og dermed fjerner potensielle sikkerhetsproblemer. Med denne metoden, neste gang du starter Windows 10-datamaskinen din, blir paging-filen gjenskapt med nye data.

Ansvarsfraskrivelse: Redigering av Windows-registerfilen er et alvorlig tilsagn. En ødelagt Windows-registerfil kan gjøre datamaskinen din ubrukelig, og kreve en installasjon av Windows 10-operativsystemet på nytt og potensielt tap av data. Sikkerhetskopier Windows 10-registerfilen og lag et gyldig gjenopprettingspunkt før du fortsetter.

Hvordan slette pagefile.sys-filen i Windows 10

Følg disse trinnene for å se hva nåværende sideinnstillinger er:

1. Åpne File Explorer og høyreklikk Computer.

2. Velg Egenskaper.

3. Klikk på Avanserte systeminnstillinger ( figur A ).

Figur A

4. Klikk på Innstillinger-knappen under Performance-delen, og klikk deretter kategorien Avansert. Du skal se en skjerm som ligner på figur B. Dine nåværende innstillinger for personsøkingsfilen for Windows 10 vises under delen Virtuelt minne. I eksemplet er personsøkerfilen for øyeblikket satt til omtrent 16 GB.

5. Klikk OK et par ganger for å lukke skjermbildene.

Figur B

6. Start registerfil-finjusteringsprosessen ved å skrive "regedit" i Cortana-søkefeltet på Windows 10-skrivebordet.

7. Klikk på oppføringen i søkeresultatene som refererer til Registerredigeringsprogrammet (regedit.exe).

8. Når appen er åpen, naviger til denne spesifikke nøkkelen ( figur C ):

Datamaskin \ HKEY_LOCAL_MACHINE \ SYSTEM \ CurrentControlSet \ Control \ Session Manager \ Memory Management

Figur C

9. Dobbeltklikk på ClearPageFileAtShutdown-tasten i høyre vindu og endre gjeldende standardverdi fra null ("0") til "1" ( figur D ).

Figur D

Fra dette punktet, til du endrer den tilbake til null ("0"), vil personsøkerfilen bli fullstendig slettet ved avslutning og deretter startet på nytt fersk hver gang du starter Windows 10.

Microsoft Weekly Newsletter

Vær din virksomhets Microsoft-innsider ved hjelp av disse Windows- og Office-opplæringsprogrammene og våre eksperters analyser av Microsofts bedriftsprodukter. Leveres mandager og onsdager

Registrer deg i dag

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com