Hvordan lage et Windows-basert USB-installasjonsprogram

Med mange måter som er tilgjengelige for å distribuere Windows på nytt eller oppdatert utstyr, overrasker det meg å finne mange IT-ansatte som fremdeles løper rundt med optiske medier som har forskjellige smaker av Windows brent for dem, samt noen nødvendige oppdateringer eller nødvendige applikasjonsfiler.

Det overrasker meg fordi jeg ærlig ikke vet hvordan de gjør det. Alle som har jobbet med IT de siste 10 eller 15 årene, kjenner "sneakernet" -metoden for distribusjon. Det vil si å ta tak i noen få CD-er eller DVD-er og løpe rundt i nettverket og utføre reparasjoner. Men i dag, med bruk av PXE-tjenester, Windows Deployment Services og et robust nettverk, er distribusjoner stort sett automatiserte og svært konfigurerbare.

Jeg holder imidlertid noen få USB-flash-stasjoner (UFD-er) med flere Windows-installasjoner på dem i tilfelle en datamaskin ikke (eller rettere sagt ikke vil) spille pent med nettverksdistribusjonssystemer på plass.

Det er i løpet av disse tider at jeg er glad for fleksibiliteten som tilbys av omskrivbare medier som UFD-er, slik at jeg kan dempe problemer hvis de oppstår uten å måtte finne opp hjulet på nytt. I tillegg er de små, lette nok til å bære rundt "bare i tilfelle."

Før vi hopper direkte inn i trinnene som er nødvendige for å lage et installasjonsprogram for USB-flash-stasjon, la oss se på kravene:

  • Datamaskin som kjører Windows 7 eller nyere
  • 8 GB USB-flash-enhet (minimum)
  • Kopi av Windows-installasjons-DVD eller ISO

La oss gå videre til opprettelsesprosessen med kravene ute av veien.

Konfigurer USB-flashstasjonen

Sett USB-flashstasjonen inn i en åpen USB-port på datamaskinen. Start datamaskinen når du laster inn nødvendige drivere for UFD.

Når CMD er lastet inn, skriv inn diskpart, etterfulgt av nøkkelen for å gå inn i diskpartisjonsverktøyet som brukes til å konfigurere UFD ( figur A ).

Figur A

I diskpart skriver du inn listedisk og trykker Enter for å identifisere disken som korrelerer med USB-flash-stasjonen. Det er viktig at du velger den riktige, da dataene vil bli ryddet under prosessen ( figur B ).

Figur B

Siden jeg bruker en 8 GB-stasjon som eksempel, er Disk 1 matchen, så jeg kom inn i valg av disk 1 og trykket Enter ( figur C ).

Figur C

Skriv rent og trykk Enter for å slette alle dataene på USB-stasjonen, inkludert partisjonstabellen ( figur D ).

Figur D

Hvis du vil opprette en ny partisjonstabell, skriver du opprette partisjon primær og trykker Enter ( figur E ).

Figur E

Skriv inn aktiv og trykk Enter for å merke den nye partisjonen som aktiv og gi mulighet for oppstart til den i fremtiden ( figur F ).

Figur F

Nå må du formatere stasjonen. Skriv inn format fs = ntfs raskt, og trykk Enter for å fullføre prosessen raskt ( figur G ). Tiden som kreves for prosessen vil variere avhengig av størrelsen på stasjonen som brukes, men den er vanligvis veldig rask ( figur H ).

Figur G

Figur H

Hvis du vil tilordne partisjonen en stasjonsbokstav, skriver du tilordne bokstav = Z og trykker på Enter ( figur I ). Du kan velge hvilken som helst bokstav du vil ha, så lenge den ikke er i konflikt med en som allerede er tilordnet en stasjon eller partisjon.

Figur I

Oppsettet av UFD er nesten fullført. Bare oppstartsfilene og faktiske OS-installasjonsfiler er nødvendige. Skriv exit ved diskpart-kommandoen og trykk Enter for å gå tilbake til ledeteksten ( figur J ).

Figur J

Kopier startfiler til UFD

Hvis du bruker en ISO-fil, kan du trekke ut filene til en katalog før du fortsetter. Når utvinningen er fullført (eller hvis du bruker optiske medier eller en tilordnet stasjon), angir du banen til Boot-mappen i hierarkiet i Windows-installasjonsfilkatalogen med bryterne nedenfor for å kopiere de relevante oppstartsfilene til UFD:

D: \ Boot \ bootsect.exe / nt60 Z:

Når disse filene er kopiert, vil UFD kunne startes og oppdages av BIOS under oppstart ( figur K ).

Figur K

Kopier installasjonsfiler til UFD

For dette siste trinnet, er alt som kreves at installasjonsfilene skal kopieres til den nyopprettede UFD på noen måte. Kopier katalogene manuelt, eller skript det - avhengig av hvilken metode du foretrekker - for å kopiere filene over i sin helhet. Når kopieringsprosessen er fullført, vil det nydelige Windows-installasjonsprogrammet være klart til bruk. Bare velg enheten fra datamaskinens oppstartsmeny for å starte installasjonsprogrammet ( figur L ).

Figur L

Les også ...

  • Hvordan lage en OS X multiboot USB installasjonsstasjon
  • Vær forberedt: Lag en Windows 10-gjenopprettingsstasjon
  • Hvordan gjenopplive Windows 10-installasjonen din med System Image Recovery
  • Strøm sjekkliste: Feilsøking av harddiskfeil (Tech Pro Research)

Din ta

Har du jobbet gjennom prosessen med å lage et Windows-basert USB-installasjonsprogram? Del erfaringer og råd med andre TechRepublic-medlemmer.

Microsoft Weekly Newsletter

Vær din virksomhets Microsoft-innsider ved hjelp av disse Windows- og Office-opplæringsprogrammene og våre eksperters analyser av Microsofts bedriftsprodukter. Leveres mandager og onsdager

Registrer deg i dag

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com