Slik konfigurerer du Mac Deploy Stick for å distribuere macOS

Bilde: GeorgeDolgikh, Getty Images / iStockphoto

Jeg har nylig gjennomgått Mac Deploy Stick (MDS) etter å ha blitt klar over dens eksistens mens jeg prøvde å løse et ikke-relatert Mac-problem som hadde krysset pulten min. Etter å ha kommet i kontakt med Twocanoes administrerende direktør, Tim Perfitt, ga han oversikten over hvordan MDS fyller ut gapet som ble etterlatt etter at Apple nylig har gjort endringer for effektivt å eliminere en enhets evne til NetBoot og i leveringsmekanismen til firmwareoppdateringene til maskinvaren.

Mer om Apple

 • Apples 5 viktigste forretningstjenester i tiåret
 • iPhone 11: Et jukseark
 • Apple Watch Series 5: Et jukseark
 • 20 Apple-tastatursnarveier forretningsbrukere trenger å vite

Disse to veldig viktige tastene gjengitt Mac-administratorer med muligheten til å automatisere prosessen som brukes til å distribuere macOS til enheter - nye og gamle. Disse endringene brakte også spekteret om at den eneste offisielle måten å distribuere Apple-enheter på ville være gjennom Apples enhetsregistreringsprogram, et program rettet mot bedrifter i alle størrelser, men bare gjeldende for ny maskinvare kjøpt direkte fra Apple. Dette kutter ut eksisterende enheter organisasjoner måtte eie, så vel som de som brukes som en del av et BYOD-program.

https://www.zdnet.com/article/microsoft-office-365-for-business-everything-you-need-to-know/

Dette bringer oss tilbake til MDS, som "gir en rask måte å først tilby en ny Mac eller tørke og gjenopprette en eksisterende Mac med minimal administratortid, " ifølge Perfitt. I tillegg bruker "MDS standard macOS-installasjonsprogrammet, slik at det installerer macOS sammen med nødvendige firmwareoppdateringer."

MDS deler samme DNA som et av Apples tidligere tankesett i det, "det fungerer bare." Programmet, operativsystemet og alle applikasjoner og / eller skript du ønsker å inkludere i arbeidsflyten for klargjøring, er alt som trengs for å treffe bakken og distribuere den første Mac-maskinen på få minutter.

I denne artikkelen går vi gjennom trinnene for å få det grunnleggende konfigurert, men først, vennligst gjennomgå kravene slik at prosessen kan skje så sømløs som mulig:

 • Apple-datamaskin som kjører macOS 10.4 (eller nyere) for å fungere som den administrative arbeidsstasjonen
 • Apple-datamaskin som skal fungere som vår testenhet
 • Mac Deploy Stick-applikasjon (installert på administrativ arbeidsstasjon)
 • macOS Mojave Installer (siste versjon) lastet ned fra Mac App Store
 • 16 GB USB Flash Drive (valgfritt; men påkrevd hvis du oppretter eksternt distribusjonsvolum)
 • Filserver eller webserver (Valgfritt; men påkrevd hvis det opprettes nettverksbasert distribusjonsvolum)
 • Første / tredjeparts Apple-applikasjoner i flat pakke (PKG) -format (valgfritt)
 • Bash-skript for å konfigurere innstillinger (valgfritt)
 • Switched Network (Valgfritt; men påkrevd hvis du kobler til nettverksbasert volum)

Konfigurer MDS for macOS-distribusjon

Start MDS-appen på den administrative arbeidsstasjonen ( figur A ).

Figur A: Den administrative arbeidsstasjonen.

Applikasjonskonsollen skal som standard være fri for noe innhold. Ved å klikke på "+" -tegnet kan vi imidlertid opprette vår første arbeidsflyt. Den første fanen, kalt beskrivelse, vil gi en tittel på arbeidsflyten og en kort beskrivelse av hva arbeidsflyten utfører. Merk : MDS gjør det mulig å lage flere arbeidsflyter, så føl deg fri til å være så kortfattet eller kornete som du ønsker ( figur B ).

Figur B: Kategorien Beskrivelse gir en tittel på arbeidsflyten.

I forbindelse med denne veiledningen lager vi en enkel arbeidsflyt som sletter stasjonen på en eksisterende Mac, installerer macOS Mojave og oppretter en admin-konto for oss til å administrere enhetene etter MDS.

Klikk på macOS-fanen og sett en sjekk ved siden av Installer macOS. Deretter klikker du velg installasjonsknapp for å finne den lokale kopien av Installer macOS Mojave.app. Til slutt, sjekk ved siden av Slett og installer, for for denne øvelsen ønsker vi å formatere den eksisterende stasjonen fullstendig ( figur C ).

Figur C: Sett en sjekk ved siden av Slette og installer.

Ressurs-fanen inneholder tre valgfrie valg: Pakke og apper: Der applikasjoner vi ønsker å installere vil være lokalisert; Skript: Hvor basskript som skal kjøres vil være lokalisert; Og profiler: Hvor tilpassede profiler, .mobileconfig-filer med nyttelast vil være lokalisert - alt for installasjon etter macOS ( figur D ).

Figur D: Ressurser-fanen inneholder tre valgfrie valg.

Merk : Hvis du bruker disse ressursene, er det best å isolere hver av disse i sine egne separate mapper under en rotkatalog for hver kategori. Av erfaring vil alle skript som er lagret i en mappe settes sammen når MDS behandler dem og blir installert som en pkg-fil. Siden MDS gir oss friheten til å være så kornete som mulig, er det langt enklere å teste hver komponent isolert, og deretter inkludere dem som en del av en generell arbeidsdistribusjon for masterdistribusjon.

Sist er kategorien Alternativer. Nok et valgfritt valg, men etter min mening et som gir en velkommen bit av automatisering når du leverer flere enheter. I denne kategorien tillater den første delen med tittelen Create User admins å standardisere opprettelsen av en brukerkonto - standard eller administrator - som vil bli distribuert til hver enhet. Bare skriv inn de fulle og korte navnene på kontoen, et passord og UID. Ikke glem å merke av i ruten ved siden av Tillat brukeren å administrere datamaskinen hvis du ønsker å opprette en lokal konto på administrasjonsnivå ( figur E ).

Figur E: Merk av i ruten ved siden av Tillat brukeren å administrere datamaskinen hvis du ønsker å opprette en lokal administratorkonto.

En ekstra bit av automatisering som er bakt rett i, er muligheten til å hoppe over konfigurasjonsskjermene når du først har startet opp en nyinstallert Mac. Ved å merke av i boksene for skjermbildene du ønsker å bli skjult, vil disse bli behandlet etter at macOS er installert og blir hoppet over helt under konfigurering ( figur F ).

Figur F: Merk av i boksene for skjermbildene du ønsker å bli skjult.

Når alle nødvendige endringer er gjort i din første arbeidsflyt, klikker du på OK-knappen for å gå tilbake til hovedskjermbildet med den nytilpassede arbeidsflyten din. Mens prosessen nesten er ferdig, må innholdet i arbeidsflyten kopieres til den endelige destinasjonen.

Hvis du velger å tilby enheter over en USB-stasjon, setter du inn USB-stasjonen nå og klikker på Lagre til volum ... -knappen. Finn USB-stasjonen du vil bruke, og MDS kopierer innholdet til USB-stasjonen. Hvis du ønsker å distribuere over nettverket, klikker du Lagre til diskbilde ... -knappen, og MDS kopierer innholdet til en komprimert DMG-fil og lagrer den i roten til katalogen du velger etter å ha gitt filen et navn og klikket Lagre-knappen ( figur G ).

Figur G: Hvis du vil distribuere over nettverket, klikker du Lagre til diskbilde.

Tildeling av en Mac-enhet (USB-metode)

1. Etter at USB Flash Drive er fylt med MDS-filene, må du fjerne enheten trygt fra den administrative arbeidsstasjonen og sette den inn i test-Macens USB-port.

2. Start enheten til gjenopprettingspartisjonen ved å holde nede Command + R mens den starter.

3. Etter gjenopprettingspartisjonen velger du Verktøy | Terminal fra verktøylinjen for å starte Terminal-applikasjonen, og skriv inn følgende kommando for å starte MDS-appen:

 / Volumes / mdsresources / run 

4. Dette vil starte programmet Imagr, applikasjonen som ble brukt til å velge arbeidsflyt fra. Gjør ditt valg fra rullegardinmenyen, og klikk deretter på Kjør arbeidsflyt-knappen, og prosessen vil utføres når arbeidsflyten er designet.

Tildeling av en Mac-enhet (nettverksbasert metode)

1. Etter at Disk Image er opprettet med MDS-filene, kan du oppbevare filen der hvis det er stedet som har de riktige rettighetene til å tjene filen. Hvis ikke, må du opprette en delt mappe eller webkatalog med riktige tillatelser for å la filen være vert før du fortsetter.

2. På test-Mac-en, start enheten på gjenopprettingspartisjonen ved å holde nede Command + R mens den starter.

3. Etter gjenopprettingspartisjonen velger du Verktøy | Terminal fra verktøylinjen for å starte Terminal-applikasjonen, og skriv inn følgende kommandoer for å starte MDS-appen. Først oppretter vi en midlertidig katalog for å montere DMG-filen til:

 mkdir / tmp / mds 

Deretter kobler vi til serveren som er vert for DMG-filen og monterer den i den midlertidige mappen:

 smbfs_mount // postbeskyttet / sharename / tmp / mds 

For det tredje monterer vi DMG som et volum:

 hdiutil mount /tmp/mds/name_of_mds_diskimage.dmg 

Sist sparker vi av Imagr-appen:

 / Volumes / mdsresources / run 

4. Velg ditt valg fra rullegardinmenyen, og klikk deretter på Kjør arbeidsflyt-knappen, og prosessen vil utføres når arbeidsflyten er designet.

Uansett hvilken valgt distribusjonsmetode, vil alle arbeidsflyter med konfigurert macOS-installasjonsfase starte på nytt automatisk etter fullføring. Eventuelle tilleggspakker, skript og / eller profiler som er valgt, installeres automatisk etter at macOS er installert som en etterinstallering.

Noe av det beste med MDS er dets modulære konfigurering, som lar administratorer fleksibiliteten til å legge til (eller ikke legge til) noe til arbeidsflytene sine for å gjøre enhetene sine klare for sluttbrukeren, eller dele den ut til en administrasjonssuite eller MDM for å fullføre den siste konfigurasjonsdelen.

I kjernen, sa Perfitt, "MDS fungerer bra i miljøer der du raskt må konfigurere Mac-maskiner før distribusjon, som laboratorier, en-til-en-miljøer, eller har store programvarepakker å installere."

Apple Weekly Newsletter

Enten du trenger tips om iPhone og Mac eller oversikt over bedriftsspesifikke Apple-nyheter, har vi deg dekket. Leveres tirsdager

Registrer deg i dag

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com