Uthev tekst med gradientfyllingseffekten i Word

Du vet sikkert at du kan endre farge på en font. Bare velg den aktuelle teksten og velg en farge fra rullegardinmenyen Fontfarge i Font-gruppen (på Hjem-fanen). I Word 2007 er dette alternativet på formateringsverktøylinjen.

Når du bruker denne rullegardinmenyen i Word 2010, har du kanskje lagt merke til gradientalternativet, men ikke visst hvordan du bruker det. (Dette alternativet er ikke tilgjengelig i Word 2007 eller Word 2003.) En gradientfyll lar deg blande to eller flere farger i stedet for bare en. For å være ærlig, har du kanskje aldri behov for dette alternativet, men det er godt å vite at det er tilgjengelig, for det rare prosjektet som trenger litt flamboyant pizazz.

Det første trinnet er å velge teksten du forbedrer, slik du normalt ville gjort før du bruker et format. Deretter gjør du følgende for å bruke en gradientfyllingseffekt på den valgte teksten:

 1. Klikk på kategorien Hjem.
 2. Klikk på rullegardinmenyen Fontalternativer i Font-gruppen.
 3. Velg Gradient.
 4. Velg Flere graderinger fra den resulterende undermenyen.
 5. Velg Tekstfil (standard) i venstre rute (om nødvendig) og klikk Gradientfyll. Dette vil vise flere nye alternativer.
 6. Klikk på forhåndsinnstillingsmenyen og velg et alternativ for å vite hvilken som er vanskelig til å begynne med. Klikk på Rainbow for dette eksempelet. Live Preview vil gi et glimt av effekten.
 7. Vinkelinnstillingen skal være 45 grader; juster om nødvendig. For en veldig annen effekt, endre vinkelinnstillingen fra 45 til 90.
 8. Klikk Lukk.

Som du kan se, bare ved å endre vinkelen, kan du endre effekten drastisk. Alle alternativene gir deg mye kontroll, men dette er definitivt en av de funksjonene der mindre er mer!

Her er noen retningslinjer for bruk av disse innstillingene:

 • Alternativet Type lar deg definere retningen du vil bruke når du genererer fyllet. Valg av dette alternativet bestemmer retningene.
 • Retningsalternativet bestemmer progresjonen til farger og nyanser.
 • Alternativet A ngle spesifiserer vinkelen fyllingen roterer (med andre ord skarpheten til gradientvinkelen). Dette alternativet er bare tilgjengelig med den lineære typen.
 • Stopp s bestemmer plasseringen, fargen og gjennomsiktigheten til hver seksjon. Du trenger ett stopp for hver farge. Du kan endre posisjonene deres ved å skyve dem. Du kan også legge til og slette stopp. Du kan ha opptil 10.

Det er sannsynligvis klart som gjørme, men den beste måten å mestre denne funksjonen er å bare eksperimentere med den. Som en merknad kan du gjøre noe lignende med bakgrunn i dokumentet, som følger:

 1. Klikk kategorien Sideoppsett.
 2. I gruppen Sidebakgrunn klikker du på rullegardinmenyen Sidefarge og velger Fylleffekter.
 3. I Regnbue-fanen velger du Regnbue fra rullegardinmenyen Forhåndsinnstilte farger.
 4. Klikk OK.

Disse eksemplene er bare et middel til å dele funksjonen. Jeg valgte Rainbow fordi den viser så mye kontrast fra en innstilling til en annen - ikke fordi jeg anbefaler at du bruker den til prosjektene dine. (Jeg sier heller ikke å bruke det.)

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com