Fem tips for bruk av kreativ Word-formatering

Du kan ha mye morsommere å designe dokumenter i dag enn du pleide. Selv om du skriver noe veldig tørt, kan du enkelt innlemme enkle, men elegante designelementer for å gi dine ord, diagrammer og illustrasjoner et polert utseende. Og hvis du har litt mer frihet i designen din, kan du legge til fargeklatter, skygger i esker med teksturer og kunstneriske grenser for å livliggjøre tingene og holde leserne våkne og engasjerte.

1: Tenk farge

Alle setter pris på litt farge, selv om de elsker å håndtere fakta og figurer hele dagen. Avhengig av arten av dokumentet du oppretter, kan du legge til farger som tabellrammer, kolonnedeler eller som bakgrunn for sidefelt eller overskrifter. Når du bruker en bakgrunnsfarge for et avsnitt eller en tekstboks, husk at leserne dine kan slite med å lese teksten hvis det ikke er en god kontrast - og hvis de må gjøre det for lenge, vil de gå videre til noe annet. Så prøv å reservere bakgrunnsfarger for små mengder tekst, for eksempel overskrifter eller tabelltitler.

2: Tenk kolonner

Det er ingen vanskelig og rask regel som sier at all virksomhetskorrespondanse må formateres som en enkelt kolonne på siden. Uansett hva slags dokument du lager, er ideen å presentere informasjonen din på en slik måte at andre forstår den - og å se så bra ut som mulig mens du gjør det. Endring av formatet på siden din ved å endre kolonneinnstillingene kan gi et helt nytt utseende til den samme gamle informasjonen, og Word flyter teksten automatisk for deg. Klikk på kategorien Sideoppsett og klikk på Kolonner i området Sideoppsett for å vise kolonnelisten. Klikk på Flere kolonner for å vise kolonnen-dialogboksen ( figur A ) og klikk på kolonnestilen du vil bruke. I feltet Bruk på velger du om du vil søke fra gjeldende punkt fremover eller til hele dokumentet.

Figur A

Endre antall kolonner i dokumentet for å gi det et nytt utseende.

3: Tenk maler

Word kommer med en rekke maler som er ferdige for deg å bruke og tilpasse til prosjektene dine. Du kan vise disse malene ved å klikke på Fil-fanen, klikke Ny og klikke på Eksempelmaler i området Tilgjengelige maler. Bla gjennom listen til du finner en stil du liker. Som du ser er det en rekke stiler og design. Når du finner en du vil bruke, klikker du på den, lar dokumenter være valgt i forhåndsvisningspanelet til høyre og klikke på Opprett. Dokumentet åpnes i Word-vinduet ditt, og du kan endre siden slik at den passer til dine egne behov.

4: Velg et tema

Word 2007 og Word 2010 viser begge temaer som enkle måter å tildele en enkel design med farger, skrifter og effekter som allerede er på plass. Når du oppretter et nytt dokument, velges Office-temaet som standard. Men du kan endre temaet ved å klikke på fanen Sideoppsett og klikke på Temaer helt til venstre på båndet. Bare klikk på temaet du vil bruke ( figur B ).

Figur B

Temaer i Word lar deg klikke én gang og velge farger, skrifter og effekter.

5: Gi teksten din en øyeblikkelig makeover med hurtigstiler

Hurtigstiler er sett med skrifter som går sammen for å gi teksten i dokumentet ditt et designert utseende. Hvilke skrifter som er tilgjengelige som hurtigstiler i et dokument, avhenger av temaet du har valgt. Hvis du har brukt Word-stiler til å formatere teksten din - for eksempel å tildele Heading 2-stilen til titler, Normal-stilen til brødtekst, og så videre - kan du endre teksten til et helt nytt utseende ved å velge en nytt Quick Style-sett.

I kategorien Hjem klikker du på Endre stiler i gruppen Stiler og peker på Stilsett. En liste over tilgjengelige Quick Style-sett vises. Hold musen over settet du vil se, og teksten i dokumentet endres for å gi deg en forhåndsvisning av den stilen. Klikk på den du vil beholde, og Word gjør endringen for deg.

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com