Fem tips for å gjennomføre webinarer som fungerer

Tenk på dette: Du har forberedt deg på et stort møte hele uken. Du planlegger å rulle ut den siste tonehøyden for produktene gruppen din har designet. Alle topplederne vil være der, og du vil virkelig ha et hjemmekjør. Minutter før møtet går du stille til kontoret og lukker døra. Du tar på din favoritt-jazz-CD (stille, i bakgrunnen) og glir føttene dine i kanin tøfler under skrivebordet ditt. Med et klikk eller to av musene ankommer du et virtuelt rom, hvor du og teamet ditt presenterer ditt kreative geni ... via webinar.

1: Utdanna mens du inspirerer

Selv om webinarer blir mer utbredt i alle slags bransjer, hvor mange har du deltatt i det har blitt gjort veldig bra? Jada, du kan bruke en grunnleggende presentasjon. Du kan drone videre om programmet ditt, og begrave deltakerne under et fjell av fakta. De kan sitte der passivt og spille Angry Birds på telefonen sin (du kan ikke se dem, så hvordan vet du det?). Eller du kan involvere dem tidlig i webinaret, hjelpe dem å forstå hva du håper de vil få av opplevelsen, og la dem få vite hva du håper de vil gi.

I begynnelsen, snakk om hvorfor du valgte webinarformatet og hva du vil at deltakerne skal lære. Fortell dem hvor du har planlagt "publikumsdeltagelse" -aktiviteter, slik at de vet at du vil ringe dem i løpet av en nær fremtid. Dette setter forventningene til engasjement og holder dem å lytte, slik at de er klare når det er tid for deres del.

2: Begynn med introduksjoner

Webinarformatet lar deg være kreativ og levere meldingen din på en rekke måter. Du kan vise video, tegne skisser, kjøre en fantastisk presentasjon, idédugnad, synge eller gjøre noe annet som passer ditt prosjekt og dine deltakere. Men selv om folk kan høre hverandres stemmer og se hverandres håndskrift eller klotter, kan det være en utfordring å få en god følelse av hvem som snakker (og hvorfor). Så med mindre du bruker et webkamera (i så fall deltakerne kan se hvem du er mens du presenterer materiale), kan du starte webinaret med gode, gammeldagse introduksjoner som viser et bilde av hver person som er involvert i presentasjonen og gi dem en sjansen til å si hei til gruppen slik at medlemmene kan gjenkjenne dem med stemme helt fra farten.

3: Plan for engasjement

De beste webinarene presenterer informasjon i et format som gjør læring enkelt og interessant. Deltakerne føler seg inkludert, informert og involvert - ikke som om de blir holdt i fangenskap mens en glemmelig rekke kulepunkter blar forbi. Hvis du velger webinarprogramvare som er fleksibel (som Go To Meeting, vist i figur A ), kan du bygge steder i webinaret ditt der du inviterer deltakerne til å dele erfaringer, svare på spørsmål og gi deres perspektiver på informasjonen du presenterer.

Du kan også endre måten deltakerne mottar informasjonen ved å bruke forskjellige metoder. For eksempel kan du begynne med introduksjonsinformasjon i et lysbildefremvisning og deretter gå gjennom en rekke aktiviteter - demonstrer et nettsted; spille av et videoklipp, tegne et flytdiagram i sanntid; vis bilder av hendelser, produkter eller personer; og invitere publikum til å dele sine egne ideer og opplevelser om emnet du dekker. Husk å ta med tid til spørsmål og svar på viktige punkter i webinaret, slik at publikum ikke trenger å spare det de er nysgjerrige på før slutten av tiden din sammen.

Figur A

Webinar-programvaren din skal gjøre det enkelt å forholde seg til publikum på forskjellige måter (lyd, video, chat, presentasjon, tavle og mer).

4: Forbered sikkerhetsmateriell

I tillegg til webinaret du presenterer i sanntid, kan det å gi deltakerne dine oppfølgingsmateriell være en god hjelp hvis du deler mye informasjon. Du kan sende utdelinger i forkant av webinaret ditt, hvis du vil, slik at publikum kan henvise til disposisjonen eller se lysbildene dine når du presenterer dem. PowerPoint gjør det enkelt for deg å forberede viderekoblinger for å gå sammen med den virtuelle presentasjonen. Det kan også være lurt å sette sammen en liste over ressurser som inkluderer koblinger til nettsteder, videoer og andre ressurser du brukte i presentasjonen. Sørg for å legge kontaktinformasjonen din og firmanavnet ditt i bunnteksten for materialet du sender - de kan fortsette å markedsføre for deg lenge etter at webinaret er over.

5: Inviter tilbakemelding

På slutten av webinaret - og på flere strategiske steder underveis - sørg for å invitere deltakerne til å stille spørsmålene som boble opp i løpet av økten. Det kan også være lurt å spørre de involverte om de ville være villige til å holde seg ekstra fem minutter etter webinaret for å dele sine erfaringer om læring på denne måten. Noen vil bli; andre vil logge av, og det er bra. Men spør de som er igjen spørsmål som vil hjelpe deg å identifisere hva som fungerte og hva som ikke gjorde for dem; der du kan være mer fleksibel i presentasjonen; hva de tar bort; og endringer du kan vurdere å gjøre for neste gang. Du kan også følge opp med en lenke til en undersøkelse til alle de som registrerte seg for webinaret ditt, som vil hjelpe deg å få reelle data om deltakerreaksjoner og kanskje gi deg en mulighet til å gi dem beskjed om neste webinar du vil presentere.

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com