Fem raske Windows desktop search verktøy

Gjennom årene har jeg samlet mye fildata. Selv om jeg holder det godt organisert, er det tider jeg må bruke et søkeverktøy for å finne hva det er som jeg leter etter. Siden jeg er sikker på at det er andre som er i samme båt, tenkte jeg at det kan være nyttig å snakke om noen desktop search verktøy.

Før jeg begynner

Før jeg kommer i gang, vil jeg avklare definisjonen av et desktop search-verktøy. I forbindelse med denne artikkelen definerer jeg et skrivebordssøkeverktøy som et hvilket som helst verktøy som brukes lokalt for å finne spesifikke data på skrivebordet eller på en lokal server. Med andre ord, jeg snakker ikke om Internett-søkeverktøy, men alt annet er rettferdig spill.

Merk: Denne listen er også tilgjengelig som et fotogalleri.

1: Copernic Desktop Search

Copernic Desktop Search ( figur A ) er et gratis verktøy som har et rent og intuitivt grensesnitt, selv om det er annonsedrevet - og annonsene kan noen ganger være litt distraherende. Men min eneste virkelige klage på denne programvaren er at den opprinnelig ikke indekserer hele harddisken. Det kan hende du må gå inn og legge til noen ikke-standardmapper for at dataene dine skal indekseres riktig. Etter at du har gjort det, fungerer imidlertid programvaren veldig bra.

Figur A

Copernic Desktop Search

2: Auslogics Duplicate File Finder

Auslogics Duplicate File Finder ( figur B ) er et gratis verktøy for å søke på harddisken etter dupliserte filer. Søkemotoren gjør en veldig god jobb, og den lar deg velge å ignorere ting som fildatoer. Søkemotoren kan til og med titte inn filer for å finne filer som kan være duplikater, selv om de har forskjellige navn.

Figur B

Auslogics Duplicate File Finder

3: X1 Professional Client

X1 Professional Client ( figur C ) er en annen desktop søkemotor som kan finne forskjellige typer filer og e-postmeldinger. Selv om funksjonaliteten kan virke rutinemessig, hjelper noen få funksjoner med å rettferdiggjøre prislappen.

Figur C

X1 Professional Client

For det første gliser søkemotoren raskt. Søket skjer faktisk mens du skriver. Videre kan du bruke en rekke søkekommandoer for å begrense søkeresultatene. Min personlige favorittfunksjon er forhåndsvisningsvinduet som viser det valgte elementet. Endelig har X1 Professional Client muligheter til å gjøre ting som kopier, e-post og zip-valgte elementer.

X1 Professional Client selges for 49, 95 dollar, men en gratis 14-dagers prøveversjon er tilgjengelig.

4: Søk og erstatt 98

Søk og erstatt 98 ( figur D ) er litt forskjellig fra andre desktop søkeverktøy, ved at den kan finne og erstatte spesifisert tekst i filene dine. Det er ekstremt nyttig når du trenger å gjøre endringer i mange dokumenter.

Figur D

Søk og erstatt 98

Jeg fant først Søk og erstatt for 98 år siden jeg utviklet et nettsted. Nettstedet jeg utviklet, besto av nesten 4000 ASP-filer. Da nettstedet nærmet seg ferdig, opplyste advokaten min at visse tekstblokker som dukket opp på flere sider måtte omformuleres. Jeg trengte en redaktør som kunne utføre et søk og erstatte på tvers av flere filer, slik at jeg ikke måtte trenge å grave gjennom alle de 4000 filene for hånd. Search and Replace 98 gjorde akkurat det jeg trengte. Jeg er ganske sikker på at Search and Replace 98 pleide å være et kommersielt produkt, men i dag er det tilgjengelig gratis.

5: Ava Finn

Ava Find ( figur E ) er et gratis verktøy for å finne filer, meldinger og andre ressurser på datamaskinen din. Ava Find er nesten 10 år gammel. På tross av sin alder fungerer imidlertid programvaren fortsatt veldig bra. Den har et enkelt grensesnitt som lar deg raskt finne dokumenter, meldinger, musikk og videoer bare ved å søke etter dem eller ved å klikke på Musikk eller videoer-knappen.

Figur E

Ava Finn

Andre valg?

Har du en favoritt-desktop-app som ikke laget denne listen? Del anbefalingene dine med andre medlemmer av TechRepublic.

App of the Week Nyhetsbrev

Ikke kast bort enda et sekund på å søke etter IT- og forretningsapper - vi har deg dekket. Vår kjente App of the Week kan øke produktiviteten din, sikre deg e-post, spore karrieremål og mer. Leveres torsdager

Registrer deg i dag

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com