Fedora 31 utgivelse gir enorme forbedringer for å oppdatere installasjonshastigheten

Et skript etter installasjon som forenkler konfigurering av Fedora desktop Hvis du trenger å distribuere flere Fedora-baserte maskiner, gjør dette skriptet den prosessen betydelig enklere.

Fedora 31, den nyeste versjonen av Red Hat-støttet Linux-distribusjon, ble utgitt tirsdag, og brakte med seg en rekke forbedringer for server- og stasjonær bruk, samt fremtidsfokuserte moderniseringer, inkludert fjerning av Python 2-pakker som oppstrøms støtte for språket avsluttes på slutten av året.

Dette er den første utgivelsen av Fedora som slipper 32-bits kjerner, selv om den beholder støtte for programmer med 32-bits avhengighet, og eldre maskinvare med 32-bits drivere. Noen 32-biters biblioteker er nødvendige for kompatibilitet med WINE, samt noen programvare med lukket kildekode, inkludert spill levert via Steam-plattformen.

Hvordan velge mellom Windows, macOS og Linux (gratis PDF)

Denne utgivelsen kommer bare dager før femtende årsdagen for utgivelsen av Fedora Core 1, den første utgivelsen av Fedora etter avslutningen av Red Hat Linux 9 til fordel for Red Hat Enterprise Linux (RHEL). "Core" ble droppet fra navnet i 2007, med utgivelsen av Fedora 7. Fedora-prosjektleder Matthew Miller diskuterte historien og fremtiden for Linux-distribusjonen i et intervju med TechRepublic tidligere denne måneden.

For stasjonære brukere er markeringsendringene ytelsesforbedringer for Wayland og GNOME, samt bedre Qt-applikasjonsintegrering for GNOME via QtGNOME, og forbedringer av GNOME Classic-modus. Fixes to Pipewire, neste generasjons lyd- / videobehandler, ble også lagt til, selv om dette fremdeles bare er en teknisk forhåndsvisning - nåværende planer er å inkludere Pipewire som standardbehandler i Fedora 33. Fedora 31 inkluderer også Xfce 4.14, som representerer en nær -komplett overføring til GTK3.

Fedora 31 forbedrer hastigheten på oppdateringsinstallasjonen betydelig, ettersom pakker nå komprimeres med zstd i stedet for xz - i tester som komprimerer en 4, 7 GB-fil, krevde dekompresjon 96 sekunder med xz, selv om dekompresjon tok bare 7, 7 sekunder med ztsd-komprimeringsstrategien som ble brukt i Fedora . Testfilen var også beskjedent mindre etter endringen. Denne oppdateringen er gjennomsiktig for brukere, ettersom den håndteres på build-serveren. I tillegg ble rpm oppdatert til 4, 15, og Fedora 31 fjerner den lenge avskrevne yum 3-pakkesjefen.

Støtte for AAC og hoved / høy H.264-profiler er nå inkludert utenfor boksen, og eliminerer behovet for tredjepartspakker fra RPMfusion for avspilling av media. T

Andre oppdateringer til Fedora 31 inkluderer vanligvis standardbibliotekstøper — Mono 5.20, IBus 1.5.21, Erlang 22, Perl 5.30, Golang 1.13, Node.js 12.x, Gawk 5.0.1 og glibc 2.30, blant andre. Brukere av Docker bør migrere til podman, da Fedora 31 bytter til gruppegrupper2.

Fedora 30 kan lastes ned fritt her, i Workstation og Server varianter. Tilleggspakker er tilgjengelige via RPMFusion. Fedora er kompatibel med de fleste moderne Intel- eller AMD 64-biters systemer, selv om tredjepartspakker er nødvendige for full støtte av NVIDIA GPUer. Merknader er at Panasonics nylig utgitte Toughbook 55 kjører Fedora ganske bra uten konfigurasjon etter installasjon.

Tekniske nyheter du kan bruke nyhetsbrev

Vi leverer de nyeste teknologiske nyhetshistoriene om selskapene, menneskene og produktene som revolusjonerer planeten. Leveres daglig

Registrer deg i dag

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com