Raskest voksende programmeringsspråk? Pythons popularitet er fortsatt klatring

Video: Hva er det raskest voksende programmeringsspråket? I følge en ny rapport er JavaScript ikke lenger kongen av koden. TechRepublics Nick Heath forklarer hvilke programmeringsspråk som er varme, og hvilke språk som blekner.

Må-lese utviklerinnhold

  • Java og JavaScript dominerte programvareutvikling på 2010-tallet
  • Hvordan bli utvikler: Et jukseark
  • 10 måter å forhindre utbrenthet av utviklere (gratis PDF)
  • Python spiser verden: Hvordan en utviklerens sideprosjekt ble det hotteste programmeringsspråket på planeten

Python fortsetter å klatre i gradene til verdens mest populære programmeringsspråk.

Etter fjorårets funn av utviklernavet Stack Overflow at Python var verdens raskest voksende programmeringsspråk, har Python nå hevdet fjerde plass i TIOBE-indeksen for første gang.

TIOBE beskriver indeksen som "en indikator på populariteten til programmeringsspråk". Indeksen teller antall ingeniører, kurs og leverandører for språk over hele verden basert på resultater fra store søkemotorer.

.

"Programmeringsspråk Python kommer veldig nær topp 3 av TIOBE-indeksen. Hvis Python overgår C ++ og blir nummer 3, vil dette være et høydepunkt for skriptspråket til Guido van Rossum, " ifølge en analyse fra TIOBE.

Den nåværende boomeren for maskinlæring har gitt en kraftig økning i antall utviklere som lærer Python. Utenfor språkets bruk i big data-analyse, er Pythons allsidighet tydelig i bruksområdene sine, fra web- og desktop-apper til orkestrering av systemoperasjoner.

"Python-programmeringsspråket startet som en etterfølger av Perl for å skrive build-skript og all slags limprogramvare. Men etter hvert kom det også inn i andre domener. I dag er det ganske vanlig å ha Python kjørt i store innebygde systemer, " sier analysen.

TIOBE trekker også frem Pythons økende bruk i undervisning, og siterer data som Python presenterte i 70% av de innledende programmeringskursene ved amerikanske universiteter i 2014.

Som førstespråk har Python mange positive. Python-koden er relativt enkel å lese og forstå, støtter flere programmeringsparadigmer, har et bredt spekter av programvarebiblioteker som kan slippes ned i kode og kan skaleres til store applikasjoner. Det er mange gratis kvalitetsopplæringer, kurs og videoer tilgjengelig på nettet.

Det er klart at hvert språk også har sine ulemper, og Python blir kritisert for sin langsomme ytelse, og er et dårlig valg for mobilutvikling og begrensninger i hvordan den håndterer databasetilgang.

Python ble også plassert som nummer 3 i 2018 Redmonk Programming Rankings, som bestiller språk etter antall trekkforespørsler for kodelager på GitHub og tagger på spørsmål på det programmerende Q & A-nettstedet StackOverflow.

TIOBE spår "det er veldig sannsynlig at Python kommer inn i topp 3 og til og med kan bli det nye nummer 1 i det lange løp".

Den siste TIOBE-indeksen.

Bilde: TIOBE

De store takeawayene for teknologiledere:

  • For første gang har Python hevdet fjerdeplassen i TIOBE-indeksen, som måler programmeringsspråk popularitet.
  • Python brukes i økende grad til å undervise i programmering, og inneholder i 70% av de introduksjonskurs for programmering ved amerikanske universiteter fra og med 2014.

Executive Briefing Nyhetsbrev

Oppdag hemmelighetene for suksess med IT-ledelse med disse tipsene om prosjektledelse, budsjetter og håndtering av daglige utfordringer. Leveres tirsdager og torsdager

Registrer deg i dag

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com