Skaperen av Python om hvordan programmeringsspråket lærer av TypeScript

De beste programmeringsspråkene å lære i 2019: Topp kodingsevner som betaler deg mest Dette er språkene som er mest etterspurt og tilbyr høyest lønn.

Mer om innovasjon

  • IBM kunngjør gjennomslag av batteriteknologi
  • Augmented reality for business: Cheat sheet
  • Bilder: Verdens 25 raskeste superdatamaskiner
  • Inside the Raspberry Pi: Historien om $ 35-datamaskinen som forandret verden

Skaperen av Python, Guido van Rossum, har snakket om hvordan programmeringsspråket låner ideer fra JavaScript spinoff TypeScript.

Van Rossum snakket på det nylige veldedighetsarrangementet PuPPy i Seattle, der han diskuterte de første dagene av Python og også berørte det han tror fremtiden rommer for språket. I fjor gikk Van Rossum tilbake fra å være språkets "velvillige diktator for livet", en tunge-i-kinnet referanse til hans rolle som ledet språkets utvikling.

Under PuPPy-diskusjonen, sa Van Rossum, sa nyttige typeanmerkningsfunksjoner i TypeScript inspirere implementeringen av lignende ideer i Python.

"Jeg syntes TypeScript faktisk er utrolig nyttig, så vi legger til en lignende idé som Python. Vi legger til den på en litt annen måte fordi vi har annen kontekst, " sa han.

Guido van Rossum taler på PuPPy veldedighetsarrangement i Seattle.

Bilde: PuPPy

Etter hendelsen bekreftet Van Rossum at TypeScript-oppførselen han snakket om var valgfri typekontroll, noe som blir gjort mulig i Python.

Typesjekk gjør det mulig for utviklere å oppdage en klasse av feil som ellers kan gli gjennom i programvare, ved å kjøre sjekker foran koden som blir utført som verifiserer forskjellige operasjoner, for eksempel om dataene som sendes til og fra funksjoner er av riktig type. I statisk skrevne språk spesifiserer utviklere typisk typen for en variabel eller en funksjonsparameter når de blir erklært, for eksempel ved å bruke nøkkelordet int for å spesifisere et heltall, eller str for å spesifisere en streng med tegn, for å bruke to enkle eksempler. I kontrast til dette, krever ikke dynamisk maskinskrevne språk utviklere å spesifisere en type for variabler eller funksjonsparametere, og det har historisk sett blitt tenkt på å redusere belastningen for utvikleren.

Van Rossum fortalte imidlertid hendelsen at dynamisk skriving generelt sett ikke passer godt for store og komplekse kodebaser.

"Jeg lærte en smertefull leksjon, at dynamikkskriving for små programmer er bra, for store programmer må du ha en mer disiplinert tilnærming, og det hjelper hvis språket faktisk gir deg den disiplinen, i stedet for å fortelle deg 'Vel, du kan gjøre hva du enn vil ', sa han.

Mens Python fremdeles er et dynamisk maskinspråk, fikk Python 3.0 støtte i Type Hints i 2015, som lar utviklere inkludere merknader som lar en typekontroller som mypy sjekke om de riktige typene blir sendt til og fra funksjoner.

Disse merknadene er valgfrie og utføres ikke, slik at utvikleren kan bruke en blanding av dynamisk og statisk inntasting, og er designet for ikke å påvirke hastigheten som koden kjøres på. På toppen av Type Tips, introdusert i Python Enhancement Proposal (PEP) 484, har det vært en serie andre funksjoner som er lagt til språket som gir kroker for type brikker å jobbe med, inkludert PEP 526, PEP 544, PEP 561 og PEP 563.

I en tidligere forhandling sa Van Rossum at Dropbox, der han nå jobber som hovedingeniør, hadde begynt å introdusere typeanotasjoner til Python-kodebasen i 2015, og innen 2018 ble to millioner av omtrent seks millioner kodelinjer merket.

Bruken av Type Tips i Python-kode er også blitt tatt i bruk av et bredt spekter av firmaer, inkludert Facebook, Quora og Lyft. Type brikker enn mypy bruker også nå Type Hints for å bekrefte typer i Python.

Som antydet av Van Rossum, gir TypeScript på lignende måte typeanmerkninger som kan verifiseres av en typechecker. Disse merknadene er en av de viktigste tilleggsfunksjonene som gjør TypeScript, et JavaScript-supersett, til et mer attraktivt valg enn JavaScript for å skrive store applikasjoner.

Anders Hejlsberg, oppretter av TypeScript, sa også på PuPPy-arrangementet, at han, i motsetning til mottatt visdom, mente typesystemer faktisk "dramatisk" økte utviklerens produktivitet.

"Jeg er sikker på at dere alle er vant til ting som fullføring av uttalelser, refactoring og kodenavigering og så videre, " sa han.

"Hvis du tenker på det, er det en kompakt med et typesystem som kompiserer semantisk kunnskap om koden din, og det som gir semantisk kunnskap om koden din.

"Når du har lagt til typer, kan du faktisk øke produktiviteten dramatisk, noe som på noen måter virker motsatt.

"Jeg trodde at dynamiske språk var lettere å tilnærme deg fordi du ikke har typer som er dette plaget hele tiden. Det viser seg at du faktisk kan være mer produktiv ved å ha typer hvis du gjør det på en ikke-påtrengende måte og hvis du jobber hardt for å gjøre god type inferanse og så videre. "

Hvis du er interessert i å lære Python, kan du ta en titt på denne omfattende TechRepublic-samlingen av gratis ressurser online, eller hvis du vil prøve TypeScript, kan du se på denne samlingen med bøker, videoer og guider.

Nyhetsbrev om innovasjon

Vær kjent med smarte byer, AI, Internet of Things, VR, AR, robotikk, droner, autonom kjøring og mer av de kuleste teknologiske nyvinningene. Leveres onsdager og fredager

Registrer deg i dag

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com