Lag en Excel-datatabell for å sammenligne flere resultater

Redaktørnotat 21. mars 2019: Denne Excel-artikkelen ble først publisert i februar 2012. Siden den gang har forfatteren oppdatert tipset og bildene og gitt demofiler, og vi har lagt til en videoopplæring og oppdatert de relaterte ressursene.

Noen ganger er ikke ett svar nok - av og til må du se flere muligheter. Når dette skjer, kan du vurdere å legge til en datatabell på arket ditt. En datatabell er et område som evaluerer endrede variabler i en enkelt formel. Med andre ord, det er en enkel hva-hvis-analyse: Hvordan endrer inngangsverdien resultatene? I stedet for å se flere ark, kan du undersøke mulighetene med en rask titt på en datatabell. I denne artikkelen skal jeg vise deg hvordan du implementerer en datatabell.

Offentliggjøring: TechRepublic kan tjene en provisjon fra noen av produktene som er omtalt på denne siden. TechRepublic og forfatteren ble ikke kompensert for denne uavhengige vurderingen.

Jeg bruker Office 365 Excel (desktop) på et Windows 10 64-biters system, men denne funksjonen er tilgjengelig i eldre versjoner. Du kan jobbe med dine egne data eller laste ned demonstrasjonen .xlsx- og .xls-filer. Du kan se en datatabell i nettleseren, men du kan ikke opprette en.

LÆR MER: Office 365 Forbrukerpriser og funksjoner

Hvordan lage en pantekalkulator i Excel

For å illustrere bruken legger vi til en datatabell til den enkle pantekalkulatoren som er vist i figur A. Som det er, kan du endre hvilken som helst av inputverdiene for å endre resultatene. Vi vil ikke bruke tid på å bygge kalkulatoren. Du kan laste ned demo-arbeidsboken eller se tabell A for formlene. Funksjonen IFERROR () er ikke nødvendig, men vurder å bruke den til å håndtere feil hvis du planlegger å distribuere arbeidsboken til andre.

Figur A

Vi legger til en datatabell til denne enkle pantekalkulatoren.

Tabell A

CelleFormelFormat
B4: B5
Valuta
B6
Generell
B7
Prosentandel med to desimaler
E4= B4-B5Valuta
E5= IFERROR (PMT (B7 / 12, B6 * 12, -B4 + B5), 0)Valuta
E6= IFERROR (E5 * B6 * 12, 0)Valuta
E7= IFERROR (E6-E4, 0)Valuta

La oss anta at du vil sammenligne resultater når renten endres, ikke en gang, men for flere renter - det er der en datatabell kommer inn. Det første trinnet er å legge inn datatabellens etiketter. De skal være enkle å hente fra det originale arket. I tillegg skal datatabellens første kolonne inneholde variabelen din. I dette tilfellet er det den endrede renten.

Jeg anbefaler å bruke Autofyll for å lage en liste over rentene som vist i figur B. Hvis du må bruke formler, må du huske å erstatte formlene med verdier fordi datatabeller ikke vurderer formler i den første kolonnen. Det spiller ingen rolle hvilke verdier du begynner og avslutter listen med.

Figur B

Legg til etiketter og lag deretter listen over endrede variabler i datatabellens første kolonne.

Neste trinn er å legge inn datatabellens referanser som følger:

  1. Velg B11 og skriv = E5 (cellen som inneholder den månedlige betalingsformelen i resultatcelle-delen på det originale arket).
  2. Velg C11 og skriv = E6.
  3. Velg D11 og skriv = E7.

Figur C viser dette trinnet implementert.

Figur C

Legg til referanser til originalarkets formler.

Det er enda et skritt å ta før du genererer datatabellen. Den variable inndatacellen - i dette tilfellet, det er renteverdien - må være lik den første verdien i datatabellen. Den første renten i datatabellen er 2, 5%. Du må endre inngangsverdien i B7 til 2, 5% før du genererer datatabellen, som vist i figur D. Ikke hopp over dette trinnet med mindre verdiene er de samme.

Figur D

Nå er du klar til å generere datatabellen som følger:

  1. Velg datatabellområdet. I dette tilfellet er det A11: D29 (ikke inkluder etikettene i rad 10).
  2. Klikk på fanen Data.
  3. Velg Datatabell fra alternativet Hva-hvis-analyse i gruppen Dataverktøy ( figur E ).

Figur E

I den resulterende dialogboksen skriver du inn inndatacellen, B7, i inntastingscellen for kolonne fordi renteverdiene er i en kolonne kontra en rad ( figur F ). Dette er inngangsverdien Excel vil endre for hver rad i datatabellen.

Klikk på OK og formater resten av tabellen etter behov.

Alternativtabellen er i gruppen Dataverktøy.

Figur F

Henvis til inndatacellen som endres - i dette tilfellet er det renten i B7.

Den resulterende datatabellen i figur G viser hvordan den månedlige betalingen og andre verdier endres når renten endres. Ved å kombinere det originale kalkulatorarket med en datatabell, har du det beste fra begge verdener. Du kan fremdeles bruke kalkulatordelen til å endre alle inngangsverdiene, og datatabellen vil gjenspeile de endrede verdiene med det faste settet med rentesatser (2, 5% til 11, 50%) for hvert prioritetsscenario.

Figur G

Datatabellen viser utbetalinger og totaler for mange renter.

Når datatabellen er på plass, kan du ikke endre noen av referansecellene i kolonnene B, C og D. Excel beskytter disse cellene. I tillegg er datatabellformlene en serie = TABELL () -funksjoner - denne funksjonen er bare for visning. Du kan ikke bruke den i noen annen sammenheng.

Send meg spørsmålet ditt om Office

Jeg svarer på lesernes spørsmål når jeg kan, men det er ingen garanti. Ikke send filer med mindre du blir bedt om det; innledende forespørsler om hjelp som kommer med vedlagte filer, blir slettet ulest. Du kan sende skjermbilder av dataene dine for å avklare spørsmålet ditt. Vær så spesifikk som mulig når du kontakter meg. For eksempel "Vennligst feilsøk arbeidsboka mine og fikse hva som er galt", vil sannsynligvis ikke få noe svar, men "Kan du fortelle meg hvorfor denne formelen ikke returnerer forventede resultater?" kanskje. Nevn appen og versjonen du bruker. Jeg får ikke refundert TechRepublic for min tid eller kompetanse når jeg hjelper leserne, og ber heller ikke om et gebyr fra lesere jeg hjelper. Du kan kontakte meg på

Microsoft Weekly Newsletter

Vær din virksomhets Microsoft-innsider ved hjelp av disse Windows- og Office-opplæringsprogrammene og våre eksperters analyser av Microsofts bedriftsprodukter. Leveres mandager og onsdager

Registrer deg i dag

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com