Unngå unødvendige sideskift ved å bruke Word-stiler

Å sette inn harde sideskift er en av de enkleste måtene å rote til et ellers lyddokument. Det er ikke alltid tilfelle, men når som helst når du tvinger til linjeskift eller side- eller seksjonsbrudd, skaper du potensialet for problemer, og noen ganger er kilden til problemet vanskelig å feilsøke. Stiler er løsningen, og før du spytter på bakken, hør meg ut.

I et enkelt dokument på bare noen få sider, vil sannsynligvis ikke noe hardt sideskift være viktig. I lange dokumenter vil det nesten alltid gjøre det. Når du omorganiserer og endrer dokumentet ditt, vil disse harde sideskiftene forvirre og forvirre deg. De kan til og med få deg til å føle deg dum hvis folk står over skulderen og venter på at du skal løse problemet.

Når forretnings- eller formateringsregler krever sideskift, kan du finne en måte å knytte bruddet til en stil og glemme det. For eksempel kan det hende du har et langt dokument med flere lag overskrifter. Videre vil du at alle overskriftene på toppnivå skal begynne på en ny side. Det er et vanlig flytkrav, og en stil kan håndtere det. For å illustrere, la oss anta at du bruker Words innebygde overskrift 1-stil for å formatere overskriftene på toppnivå. La oss endre overskrift 1 for å imøtekomme ditt nye sidebehov:

  1. Klikk på kategorien Hjem.
  2. I hurtiggalleriet Styles høyreklikker du overskrift 1 og velger Endre. Hvis overskrift 1 ikke er i det raske galleriet, klikker du på dialogboksen Styles-gruppen. I overskriften Stiler kan du finne overskrift 1 og velge Endre fra nedtrekkslisten. I Word 2003 velger du Style fra Format-menyen; velg Overskrift 1 og klikk Endre.
  3. Velg avsnitt fra rullegardinmenyen Format.
  4. Kontroller at innstillingen Avstand før innstilling er 0 på kategorien Innrykk og avstand.
  5. Klikk på fanen Linje og sideskift.
  6. Kontroller sideskift før.
  7. Klikk OK to ganger. I Word 2003, klikk også Lukk.

Hver gang du bruker stilen Overskrift 1, vil Word automatisk sette inn et sideskift, men det bruddet hører til overskriften. Det betyr at du enkelt kan flytte overskriften uten å bekymre deg for sideskiftet. Å sette inn harde sideskift er en enkel vane å bryte hvis du lar stiler sette inn bruddet for deg. Det er mer effektivt og feilsikkert!

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com