Legg til mellom tabellceller i Word for å legge til visuell interesse

De fleste Word-tabeller er relativt kjedelige, men da vil du sannsynligvis ikke ha mye bordstøy i de fleste av dokumentene dine. På den annen side kan du legge til noen interessante visuelle elementer ved ganske enkelt å legge til mellomrom mellom celler. Du kan bli overrasket over å lære hvor enkelt det er!

Å omgi hver celle med litt pute (plass) er en enkel måte å livne opp et kjedelig bord eller legge til litt av en pause mellom elementene i et travelt bord. Det virker rart å bruke plassen til å oppnå så forskjellige resultater, men det fungerer i begge tilfeller.

La oss først undersøke en standardtabell. Ved å velge hele tabellen, kan vi tydelig se standardmarginalene (.08) til venstre og høyre. Når du setter inn en tabell, legger Word til de marginene for deg. (For å sette inn denne enkle tabellen, klikk på Sett inn-menyen, klikk Tabell i gruppen Tabeller, velg tre kolonner og fem rader og klikk!)

Gjør følgende for å legge til litt plass til topp- og bunnmarginen:

  1. Velg hele tabellen (klikk på Flytt håndtaket øverst til venstre i tabellen).
  2. Klikk på kategorien Oppsett. I Alignment-gruppen klikker du på Cell Margins-alternativet. I Word 2003 høyreklikker du på tabellen og velger Tabellegenskaper. Klikk deretter Alternativer i tabellen.
  3. I den resulterende dialogen endrer du topp- og bunninnstillinger til .08 og klikker OK.

La oss nå legge til litt mellomrom mellom cellene som følger:

  1. Gjenta trinn 1 og 2 ovenfor.
  2. I den resulterende dialogen, sjekk alternativet Tillat avstand mellom celler og spesifiser 0, 08.
  3. Klikk OK.

Resultatene er interessante og enkle å implementere. Alt vi gjorde var å legge til litt plass. La oss ta en annen tilnærming: la oss legge til plass ved å gjøre at cellegrensene forsvinner. Begynn følgende med en annen enkel tabell som den første tabellen ovenfor.

  1. Velg tabellen.
  2. Klikk på den kontekstuelle designfanen. Klikk deretter på rullegardinmenyen Grenser i gruppen Tabellstiler, og velg Grenser og skyggelegging. I Word 2003 høyreklikker du på tabellen og velger Tabellegenskaper. I kategorien Tabell klikker du på Grenser og skyggelegging.
  3. I den resulterende dialogboksen velger du hvitt fra rullegardinmenyen Farge og velger et stort punktstørrelse fra Bredde-kontrollen. Velg hvitt hvis dokumentets bakgrunn er hvit; Velg en farge som samsvarer med dokumentets bakgrunn, slik at cellegrensene forsvinner.
  4. Klikk på fanen Skyggelegging, velg en farge på cellebakgrunnen, og klikk OK.

I dette tilfellet økte vi ikke avstanden mellom hver celle. I stedet økte vi cellegrensebredden og fikk dem deretter til å forsvinne for å gi en illusjon av ekstra plass.

Gjør det veldig lite, laget vi bare to interessante tabeller. Å kjenne til alternativene er nøkkelen. Eksperimenter, og hvis du støtter brukere, oppfordrer dem til å eksperimentere. Dette vil øke produktiviteten og kreativiteten.

Så mye som jeg vil eie den andre teknikken, MVP, delte Dian Chapman den. Hun er vert for en ny støttegruppe for Word-listen, som du kanskje synes er nyttig.

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com