De 8 største open source milepælene i 2018

Bilde: Jack Wallen

Open source fortsetter å klatre i listene over popularitet og brukervennlighet. Hvert år markerer nyere og større milepæler for open source, og 2018 var ikke fremmed for slike hendelser. Åpen kildekretssamfunn likte mange høydepunkter og led sin del av lavmengden.

Mer om Open Source

  • 8 av tiårets verste open source-innovasjoner
  • Åpen kilde i 2020: Fremtiden ser lys ut
  • Linus Torvalds: "Git beviste at jeg kunne være mer enn et en-rart."
  • 20 raske tips for å gjøre Linux-nettverk enklere (gratis PDF)

Men hva var de? La oss finne det ut.

1. Den nye koden

Dette var sannsynligvis den mest øyeåpnende begivenheten for open source i 2018. Linux-kjernen-utviklerne våknet en morgen for å finne at de nå var under et nytt sett med regler. Nevnte regler var en ny adferdskodeks som erstattet den tidligere konfliktskoden. Koden så ut til å fremme et positivt miljø ved å følge følgende kriterier:

  • Bruker innbydende og inkluderende språk
  • Å ha respekt for forskjellige synspunkter og opplevelser
  • Behagelig å akseptere konstruktiv kritikk
  • Fokuser på hva som er best for samfunnet
  • Viser empati overfor andre medlemmer av samfunnet

Dette var et stort skritt fremover for Linux-utviklingssamfunnet og for lengst forfallen. For noen i samfunnet ble koden et poeng av strid. Imidlertid er ethvert sett av vedtekter som tar sikte på å fremme et positivt miljø alltid en god ting.

2. Linus går tilbake

Sammen med Code of Conduct ble Linux-utviklingssamfunnet sjokkert over å oppdage at mannen som oppfant Linux, Linus Torvalds, gikk bort fra utviklingen for å jobbe med sin oppførsel overfor andre utviklere. Torvalds hadde et rykte for sin ondskapsfulle fjerning av andre utviklere, så dette sammenfallende med Code of Conduct kunne lett ha blitt sett på som det ene som inspirerer det andre. Uansett var det det rette trekket for Torvalds å gå bort og fokusere på å forbedre oppførselen hans. Han jobbet på Linux-kjernen i mer enn 30 år, så en slik pause var for lengst forfallen.

Heldigvis, for Linux-kjernesamfunnet, var Torvalds-brudd kortvarig. Han kom tilbake og hjalp til med å forberede utgivelsen av Linux 4.20-kjernen. Det viste seg at bruddet påvirket Torvalds positivt.

3. Hva gjorde Red Hat?

Til sjokk (og for noen, forferdelse) for mange i open source-samfunnet, kjøpte IBM Red Hat. Avtalen dreide seg om svimlende 34 milliarder dollar og kan få alvorlige (og dvelende) konsekvenser for begge selskaper. Avtalen ble gjort av en grunn: IBM trengte en sky-tilstedeværelse. Periode.

Mens dette skjedde, hørte jeg fra noen Red Hat-ansatte som helt ærlig ikke bare var redd for at de ville miste jobben, men at den ettertraktede, åpne kulturen til Red Hat ville falle under vekten av IBMs bedriftshammer. Så langt har det ikke vært noen tegn til det, og jeg håper det forblir sant, ettersom det er noen fantastiske mennesker som jobber på Red Hat, der open source regler.

4. SUSE ervervet

Før IBM kjøpte Red Hat, ble SUSE kjøpt fra Micro Focus av EQT. Dette kjøpet rystet ikke grunnlaget for åpen kildekodeverden nesten like mye som Red Hat-kjøpet, først og fremst fordi SUSE ikke har nesten fotfeste i det amerikanske markedet som Red Hat. En annen grunn til at dette kjøpet bare var en blip på radaren, var at prisen bare var 2, 5 milliarder dollar. SUSE var spent på muligheten, da det kunne hjelpe dem å få et bedre grep om det større amerikanske markedet. Kjøpet skjedde i juli, og dessverre har det vært lite tegn på at SUSE har invadert det nordamerikanske markedet på det nivået som Red Hat likte. Tiden vil vise.

5. Microsoft kjøper GitHub

Microsoft kjøpte GitHub. Kjøpesummen? En kul 7, 5 milliarder dollar. For så mange i open source-samfunnet ble dette sett på som andre komme Halloween-dokumenter. Gitt Microsofts senere handlinger (se nedenfor) ville imidlertid anskaffelsen av GitHub ikke meddele slutten på open source. Faktisk sa Satya Nadella, administrerende direktør i Microsoft om avtalen, "Microsoft er et selskap som er det første utvikleren, og ved å gå sammen med GitHub styrker vi vårt engasjement for utviklerens frihet, åpenhet og innovasjon." Siden kjøpet har open source ikke lidd en iota.

6. Microsoft åpner patenter

I et overraskende trekk åpnet Microsoft 60 000 patenter til Open Invention Network. Da dette skjedde, brukte ikke selskapet som var åpen kildekode fiende nummer én i årevis, bare og bidro til åpen kildekode-programvare, men tillot andre å benytte seg av de nå åpne patentene. Det var enorme nyheter.

For å sette dette i perspektiv har Microsoft mer enn 90 000 patenter, og 60 000 av dem er nå åpne for OIN. De andre 30.000 begynte å komme seg gjennom Patent- og varemerkekontoret. Vil Microsoft etter hvert åpne hver eneste patent de eier? Man kunne håpe.

7. Academy Software Foundation

Hollywood har lenge vært avhengig av åpen kildekode. Faktisk ble et flertall av verdens mest populære filmer laget med hjelp av åpen kildekode-programvare. Men frem til 2018 var det ingenting som regjerte eller hjalp smeltingen av open source og Hollywood. Det er en av grunnene til at Linux Foundation gikk sammen med The Academy of Motion Picture Arts and Sciences for å opprette Academy Software Foundation. Denne nye stiftelsen fungerer som et forum for åpen kildekodeutviklere for å dele ressurser og samarbeide om teknologier relatert til filmskapingens håndverk.

8. Google vedtar Debian

I den lengste tiden var den offisielle desktopplattformen til Google basert på Ubuntu. Fra januar 2018 ble Goobuntu erstattet med gLinux. Dette kom som liten overraskelse siden Google hadde vært en så sterk tilhenger av Debian. Og siden Ubuntu er basert på Debian - vel, kan du gjøre det matte. Selvfølgelig bruker Google ikke bare gLinux. Du finner en blanding av Linux, macOS og Windows på stasjonære PC-ansatte. Og som Goobuntu, vil du ikke finne gLinux tilgjengelig for nedlasting noe sted. Googles interne Linux forblir internt, og det er intet unntak.

I horisonten: 2019

Hvis 2018 var et bra år for Linux, vil jeg gå ut på en lem for å si at 2019 vil bli enda bedre. Forvent store ting for åpen kildekode det kommende året. Verdensherredømme? Vi venter fortsatt på det. Kan være. En dag. Forhåpentligvis.

Ukens nyhetsbrev med åpen kildekode

Du vil ikke gå glipp av våre tips, opplæringsprogrammer og kommentarer til Linux OS og open source applikasjoner. Leveres tirsdager

Registrer deg i dag

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com