5 spørsmål programvareingeniører bør stille i et intervju

Programmeringsspråk: Microsoft avslører .NET 5, en "spillskifter" for enklere apper på tvers av plattformer I november 2020 vil Microsoft lansere .NET 5, som er designet for å forenkle prosessen med å bruke Microsofts. NET-rammer.

Intervjuer kan være en skremmende opplevelse, men er nødvendige for ansettelsesprosessen. En av de største feilene en kandidat kan gjøre er å komme inn i et intervju uforberedt. Kandidatene bør gjøre forskningen sin på organisasjonen og sette seg i den beste posisjonen til å lande jobben.

Tips for å bygge en vellykket karriere som programvareingeniør (gratis PDF) (TechRepublic)

Imidlertid er denne oppgaven ofte lettere sagt enn gjort, spesielt for roller som er mer teknisk basert som programvareingeniører. Disse fagfolkene kan synes de er i stand til å vise frem sine tekniske ferdigheter, men ikke nødvendigvis deres myke ferdigheter under intervjuprosessen.

Må-lese utviklerinnhold

 • Java og JavaScript dominerte programvareutvikling på 2010-tallet
 • Hvordan bli utvikler: Et jukseark
 • 10 måter å forhindre utbrenthet av utviklere (gratis PDF)
 • Python spiser verden: Hvordan en utviklerens sideprosjekt ble det hotteste programmeringsspråket på planeten

Myke ferdigheter blir viktigere for å ansette ledere og ansatte i teknologiselskaper, ifølge en fersk Udemy-rapport. Ikke bare skal kandidatene vurdere sine egne myke ferdigheter, men de bør også vurdere personligheten og kulturen til selskapet de intervjuer med, sa Rishon Blumberg, grunnlegger av 10x Ascend.

Ved å holde fokus på programvareingeniører, "de bør gjøre rede for hva som er de viktigste elementene for dem i en ny jobb, " sa Blumberg. "Når du har en klar forståelse av hva du verdsetter mest (kultur, misjon, arbeidsfleksibilitet, kompensasjon, egenkapital, osv.), Vil et naturlig veikart begynne å utfolde seg når du møter med forskjellige selskaper."

Det kan være vanskelig å forberede seg til intervjuspørsmålene, men kandidater skiller seg ofte ut - eller forløser seg selv - basert på spørsmålene de stiller. Det klossete "har du spørsmål til oss?" på slutten av intervjuet er en fin mulighet for kandidater å stige til topps.

"Å komme inn med forberedte spørsmål vil minske stresset ditt når du kommer til slutten av intervjuet og sikre at du lar intervjueren ha et positivt inntrykk av interessen din for selskapet og rollen, " skrev Brian Wong, Pathrise programvareingeniørrådgiver, i hans innlegg om Pathrise Resources. "Spørsmål som viser din vilje til å lære, drive til å jobbe hardt og spenning rundt selskapet og oppdraget, er alle veldig nyttige for intervjuerne til å måle din passform som en del av kulturen."

Her er noen av de beste spørsmålene programvareingeniører kan stille under et intervju. Denne artikkelen er også tilgjengelig som nedlasting, 5 spørsmål programvareingeniører bør stille i et intervju (gratis PDF).

1. Hvordan vil du beskrive organisasjonens bedriftskultur?

"Du vil tilbringe omtrent 40% av livet ditt på jobben, så det å jobbe i et miljø med en kultur som samsvarer med din egen tro og ønskede livsstilsmål er veldig viktig, " sa Blumberg. Kandidatene må sørge for at de trives med å jobbe med menneskene de er i.

2. Hvordan er onboardingsprosessen din for utviklere, og hvor raskt vil jeg bidra til kodebasen?

Programvareingeniører bør spørre om ombordprosessen og tiden det vil ta å virkelig starte jobben, sier Paul Wallenberg, senior enhetsleder for teknologitjenester ved LaSalle Network. Dette spørsmålet viser hensikt og driv i kandidaten.

3. Hva er dine nåværende utfordringer på teamet?

Kandidatene bør spørre om utfordringene dagens teammedlemmer står overfor, sa Wong. Gjennom dette spørsmålet kan kandidaten lære hvordan organisasjonen håndterer motgang og konflikt.

4. Hva slags prosjekter får jeg?

"Mange arbeidssøkere i teknologisektoren er oppdragsdrevet og ser etter å jobbe med utfordrende prosjekter, " sa Blumberg. "De vil løse unike problemer og lage produkter som vil hjelpe menneskeheten på en eller annen måte. Hvis dette er viktig for deg, kan du spørre om hva slags ting du skal bygge og jobbe med. Vil disse prosjektene være utfordrende nok til å interessere deg i løpet av din periode i selskapet? "

5. Hva slags pågående utdanningsmuligheter støtter organisasjonen din?

Programvareingeniørkandidater bør spørre ansettelsessjefen om selskapet tilbyr utdanningskurs, eller støtte til utdanningskurs, bemerket Blumberg. Dette viser kandidatens vilje til å lære, og er også verdifull for kandidater som er interessert i å fortsette skolen.

Hvis du vil ha mer informasjon, kan du se hvordan du blir jukseark for programvareingeniører på TechRepublic.

Tekniske nyheter du kan bruke nyhetsbrev

Vi leverer de nyeste teknologiske nyhetshistoriene om selskapene, menneskene og produktene som revolusjonerer planeten. Leveres daglig

Registrer deg i dag

Se også

 • DevOps: Et jukseark (TechRepublic)
 • 10 gratis alternativer til Microsoft Word og Excel (TechRepublic nedlasting)
 • Velge din exit 7-strategi for Windows 7: Fire alternativer (TechRepublic Premium)
 • Microsoft Office 365 for virksomheten: Alt du trenger å vite (ZDNet)
 • De 10 viktigste iPhone-appene gjennom tidene (Download.com)
 • Det krever arbeid å holde dataene dine private online. Disse appene kan hjelpe (CNET)
 • Må-lese dekning: Programmeringsspråk og karriereressurser for utviklere (TechRepublic på Flipboard)
Bilde: iStockphoto / ljeab

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com