De 3 neste store programmeringsspråk: GitHubs stigende stjerner for 2018

Video: Hvorfor skal du lære et funksjonelt programmeringsspråk? Simon Peyton-Jones, hovedforsker hos Microsoft og sentral bidragsyter til programmeringsspråket Haskell på fordelene ved funksjonell programmering.

Hvilke programmeringsspråk tiltrekker brukere med raskest hastighet?

Mer om innovasjon

  • IBM kunngjør gjennomslag av batteriteknologi
  • Augmented reality for business: Cheat sheet
  • Bilder: Verdens 25 raskeste superdatamaskiner
  • Inside the Raspberry Pi: Historien om $ 35-datamaskinen som forandret verden

I følge GitHub er språkene som vokser raskest, tre relative nykommere: Java-erstatningen Kotlin, JavaScript spin-off TypeScript og konfigurasjonsspråket HCL.

Disse språkene har hatt den største veksten i andelen bidragsytere til kodelager det siste året, fant GitHubs årlige Octoverse-rapport.

Fotografering av diagrammet er også Microsofts kommandolinjeshell og skriptspråk PowerShell og Mozilla's Rust, som er designet for å tilby lignende ytelse som C ++, samtidig som den gir fin kontroll over minnestyring.

"Vi ser trender mot mer statisk typiske språk fokusert på tråden sikkerhet og interoperabilitet: Kotlin, TypeScript og Rust vokser raskt i år, " sier GitHub-rapporten.

Bilde: GitHub

Kotlin - 2, 6 ganger flere bidragsytere

Kotlin er et moderne alternativ til Java som er lett å lære og bruke.

Det åpen kildekode, statisk-typede språket fikk stor trekkraft i fjor da Google kastet vekten bak Kotlin og kunngjorde at det var et offisielt støttet språk for å bygge Android-apper.

Kotlin har blitt beskrevet av en Netflix senior programvareingeniør som å tilby "noen av de beste funksjonene til andre språk" kombinert med "interoperabilitet med Java", på grunn av dens evne til å kjøre på den virtuelle Java-maskinen (JVM).

Språket, opprettet av JetBrains i 2011, skjøt opp fra nummer 46 til 27 i RedMonk-rangeringen i bakre halvdel av 2017 og ble valgt som det andre favorittspråket av utviklere i en Stack Overflow-undersøkelse tidligere i år.

Bortsett fra Android-apper, er Kotlin også brukt til å bygge backend- og serversiden.

Tidligere denne måneden kunngjorde Google og JetBrains at de hadde opprettet Kotlin Foundation for å føre tilsyn med utviklingen av språket.

HCL - 2, 2 ganger flere bidragsytere

Et nytt navn på listen er HCL (HashiCorp Configuration Language), et konfigurasjonsspråk som brukes til å sette opp programmeringsmiljøer, programvarebiblioteker og andre applikasjonsavhengigheter.

Vanligvis brukt av DevOps ingeniører, er en fordel med HCL at den er interoperabel med JSON, et mye brukt språk for å konfigurere utviklingsmiljøer, på grunn av at HCL API kan godta JSON som en inngang.

HCL ble opprettet av DevOps-selskapet HashiCorp som en mer menneskelig lesbar form for JSON og YAML, samtidig som den var mindre ordslige enn JSON.

"Konfigurasjonsspråket vårt (HCL) er designet for å bli skrevet og modifisert av mennesker, " skriver HashiCorp på HCL-prosjektsiden sin.

"Målet vårt med HCL er ikke å fremmedgjøre andre konfigurasjonsspråk. Det er i stedet å gi HCL som et spesialisert språk for verktøyene våre, og JSON som interoperabilitetssjiktet."

TypeScript - 1, 9 ganger flere bidragsytere

TypeScript er et supersett av JavaScript, noe som betyr at det gjør det mulig for utviklere å skrive i vanilj JavaScript, men legger også til nye funksjoner som hjelper dem å bygge større og mer komplekse programmer.

De nyttige tilleggene til JavaScript inkluderer statiske typer og andre funksjoner som gjør det lettere å jobbe med klasser og moduler, ved siden av støtte for enklere verktøy for å bekrefte og kontrollere strukturen i koden.

Med litt arbeid kan TypeScript brukes som erstatning for JavaScript. Fordi det samles til JavaScript, kan det vanligvis brukes uansett hvor utvikleren vanligvis bruker JavaScript, enten det er for en web-app som kjører i nettleseren eller backend-koden i et node.js-miljø.

Tidligere i år sa Kris Borchers, administrerende direktør i JS Foundation, til TechRepublic at TypeScript er mer et supplement til JavaScript enn at det er en erstatning, og at populariteten til begge deler vokser side om side.

TypeScript 3.1 ble utgitt tidligere denne måneden, og introduserte overførbare tuple- og array-typer og versjonsdirigeringer.

Språkets popularitet var også tydelig i økningen til nummer syv i listen over de mest brukte språkene som ble brukt på GitHub, en forbedring sammenlignet med i fjor da den kom inn på topp 10 for første gang.

Topp språk og andre favoritter

Det var færre overraskelser i Octoverse-rapportens liste over toppspråk, de hvis kodelager hadde størst antall bidragsytere, med listen dominert av de vanlige mistenkte og det allsidige skriptspråket på nettet og serversiden JavaScript i polposisjon.

Bilde: GitHub

JavaScript hadde også stor innflytelse på listen over mest populære emner som ble søkt etter, med appens rammeverk Reager toppet listen og backend-miljøet node.js på nummer 3.

Bilde: GitHub

Det fortsetter å være en sterk vekst i interessen for det GitHub kaller åpen kildekode-prosjekter, med de raskest voksende prosjektene ledet av dokumentasjonen for Microsofts Azure skyplattform.

Bilde: GitHub

I mellomtiden er det mest populære open source-prosjektet etter antall bidragsytere igjen et Microsoft-tilbud, IDE Visual Studio Code, fulgt av Facebooks React native app framework og Googles rammeverk for maskinlæring av Tensorflow.

Bilde: GitHub

De store takeawayene for teknologiledere:

  • GitHub fant ut at Kotlin, HCL og TypeScript er de raskest voksende språkene på online kodelageret.
  • Nettstedet sier at det er en trend mot mer statisk maskinskrevne språk fokusert på tråden sikkerhet og interoperabilitet.

Executive Briefing Nyhetsbrev

Oppdag hemmelighetene for suksess med IT-ledelse med disse tipsene om prosjektledelse, budsjetter og håndtering av daglige utfordringer. Leveres tirsdager og torsdager

Registrer deg i dag

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com