10 tips for smartere, mer effektiv Internett-søk

Hater du å memorere tilsynelatende ubetydelige fakta for prøver på skolen? Ingen fotografisk minne? Gode ​​nyheter! Livet er nå en åpen bokeksamen - forutsatt at du har en datamaskin, nettleser og Internett-tilgang. Hvis du vet hvordan du bruker en god søkemotor, trenger du ikke stappe tankene dine med fakta som bare er nyttige når du spiller Jeopardy! og Trivial Pursuit.

Sjansen er at du ikke er den første personen som løper over problemet du opplever. Sjansene er også gode for at et svar venter på oppdagelsen din på Internett - du må bare fjerne de irrelevante sidene og de lite nyttige / feilaktige resultatene for å finne den nålen i høystakken.

Google har vært fanatisk om hastighet. Det er liten tvil om at den har bygget en utrolig rask og grundig søkemotor. Dessverre overses det menneskelige elementet i internetsøklikningen. Disse 10 tipsene er utviklet for å forbedre det menneskelige elementet og forbedre dine Internett-søkeferdigheter. (Merk: Alle eksempler nedenfor refererer til Googles søkemotor.)

Denne artikkelen er også tilgjengelig som PDF-nedlasting.

1: Bruk unike, spesifikke termer

Det er rett og slett utrolig hvor mange websider som returneres når du utfører et søk. Du kan gjette at begrepene blå delfin er relativt spesialiserte. Et Google-søk av disse begrepene ga 2.440.000 resultater! For å redusere antall returnerte sider bruker du unike termer som er spesifikke for emnet du forsker på.

2: Bruk minus-operatøren (-) for å begrense søket

Hvor mange ganger har du søkt etter et begrep og hatt søkemotoren noe helt uventet? Begrep med flere betydninger kan gi mange uønskede resultater. Den sjelden brukte, men kraftige minusoperatoren, tilsvarer en Boolsk IKKE, kan fjerne mange uønskede resultater. Når du for eksempel søker etter insektruspen, vil referanser til selskapet Caterpillar, Inc. også bli returnert. Bruk Caterpillar -Inc for å ekskludere referanser til selskapet eller Caterpillar -Inc -Cat for å avgrense søket ytterligere.

3: Bruk anførselstegn for eksakte setninger

Jeg husker ofte deler av setninger jeg har sett på en webside eller deler av et sitat jeg vil spore opp. Bruk av anførselstegn rundt en frase vil bare returnere de eksakte ordene i den rekkefølgen. Det er en av de beste måtene å begrense de returnerte sidene på. Eksempel: "Vær hyggelig mot nerder". Selvfølgelig må du ha uttrykket helt riktig - og hvis minnet ditt er så bra som mitt, kan det være problematisk.

4: Ikke bruk vanlige ord og tegnsetting

Vanlige betegnelser som a og the kalles stoppord og blir vanligvis ignorert. Tegnsetting er også vanligvis ignorert. Men det er unntak. Vanlige ord og tegnsettingstegn bør brukes når du søker etter en spesifikk frase i sitater. Det er tilfeller når vanlige ord som de er betydningsfulle. For eksempel gir Raven og The Raven helt andre resultater.

5: Kapitalisering

De fleste søkemotorer skiller ikke mellom store og små bokstaver, selv ikke i anførselstegn. Følgende er alle like:

 • teknologi
 • Teknologi
 • TEKNOLOGI
 • "teknologi"
 • "Teknologi"

6: Slipp suffikser

Det er vanligvis best å oppgi basisordet slik at du ikke ekskluderer relevante sider. For eksempel fugl og ikke fugler, og ikke vandret . Ett unntak er hvis du leter etter nettsteder som fokuserer på å gå, kan du angi hele begrepet gåing .

7: Maksimer automatisk fullføring

Bestilling av søkeord fra generelt til spesifikt i søkefeltet vil vise nyttige resultater i en rullegardinliste og er den mest effektive måten å bruke AutoComplete. Hvis du velger riktig element slik det vises, vil du spare tid på å skrive. Du har flere valg for hvordan AutoComplete-funksjonen fungerer:

Bruk Google AutoComplete. Standard Google-startsiden vil vise en rullegardinliste med forslag som er levert av Googles søkemotor. Dette alternativet kan være en praktisk måte å oppdage lignende relaterte søk. Hvis du for eksempel skriver inn Tucson fast, vil ikke bare få opp forslaget om Tucson fastfood, men også Tucson fastfood-kuponger . Bruk nettleserens autofullfør. Bruk denne Google-startsiden til å deaktivere Google AutoComplete-funksjonen og vise en liste over tidligere søk i en rullegardinliste. Jeg synes dette er spesielt nyttig når jeg har gjort mange titalls søk i det siste etter et bestemt element. Nettleserens AutoComplete-funksjon må være slått på for at dette alternativet skal fungere. Klikk på en av disse koblingene for instruksjoner om hvordan du slår og slår AutoComplete på i IE og Firefox.

eksempler:

 • Visual Basic uttalelsessak
 • Visual Basic uttalelse for
 • Visual Basic-samtale

8: Tilpass søkene dine

Det er flere andre mindre kjente måter å begrense antall returnerte resultater og redusere søketiden din:

 • Plussoperatøren (+): Som nevnt ovenfor blir ignorering av stoppord vanligvis ignorert av søkemotoren. Plussoperatøren ber søkemotoren om å inkludere disse ordene i resultatsettet. Eksempel: høy + og kort vil gi resultater som inkluderer ordet og .
 • Tilde-operatøren (~): Ta med en tilde foran et ord for å returnere resultater som inkluderer synonymer. Tilde-operatøren fungerer ikke bra for alle betingelser og noen ganger ikke i det hele tatt. Et søk etter ~ CSS inkluderer synonymstilen og returnerer moterelaterte stilsider - ikke nøyaktig hva noen som søker etter CSS vil ha. Eksempler: ~ HTML for å få resultater for HTML med synonymer; ~ HTML-HTML for å få synonymer bare for HTML .
 • Jokertekstoperatøren (*): Google kaller det fyllet i den tomme operatøren. For eksempel vil underholdning * returnere sider med underholdning og alle andre termer som Googles søkemotor anser som relevante. Du kan ikke bruke jokertegn for deler av ord. Så for eksempel er underholdning p * ugyldig.
 • OR-operatøren (OR) eller (|): Bruk denne operatøren til å returnere resultater med ett av to vilkår. For eksempel lykkelig glede vil returnere sider med både glad og glede, mens de er glade | glede vil returnere sider med enten glede eller glede .
 • Numeriske områder: Du kan avgrense søk som bruker numeriske termer ved å returnere et bestemt område, men du må oppgi måleenheten. Eksempler: Windows XP 2003..2005, PC $ 700 $ 800.
 • Nettstedsøk: Mange nettsteder har sin egen sidesøkingsfunksjon, men du kan oppleve at Google-sidesøking vil gi flere sider. Når du forsker, er det best å gå direkte til kilden, og nettstedssøk er en fin måte å gjøre det på. Eksempel: nettsted: www.intel.com hurtiglagringsteknologi.
 • Beslektede nettsteder: For eksempel relatert: www.youtube.com kan brukes til å finne nettsteder som ligner på YouTube.
 • Endre preferansene dine: Søkeinnstillinger kan stilles globalt ved å klikke på tannhjulikonet i øvre høyre hjørne og velge Søkeinnstillinger. Jeg liker å endre antallet resultater til 100 for å redusere den totale søketiden.
 • Forums-bare søk: Klikk på Mer | under Google-logoen på venstre side av søkeresultatsiden Diskusjoner eller gå til Google Groups. Forum er gode steder å lete etter løsninger på tekniske problemer.
 • Avanserte søk: Klikk på Avansert søk-knappen ved å søkefeltet på Googles start- eller resultatside for å avgrense søket etter dato, land, beløp, språk eller andre kriterier.
 • Wonder Wheel: Google Wonder Wheel kan visuelt hjelpe deg når du avgrenser søket ditt fra generelt til spesifikt. Slik bruker du dette verktøyet:
 1. Klikk på Flere søkeverktøy | Wonder Wheel nederst til venstre på skjermen ( figur A ) for å laste Wonder Wonder-siden.
 2. Klikk på dbms tutorial ( figur B ).

Figur A

Figur B

Som du ser i figur C, viser Google nå to hjul som viser DBMS og dbms-opplæringen Wonder Wheels, med resultatene for dbms-opplæringen på høyre side av siden. Du kan fortsette å bore nedover treet for å begrense søket ytterligere. Klikk på Lukk-knappen øverst i resultatene for å fjerne Wonder-hjulet.

Figur C

9: Bruk nettleserhistorikk

Mange ganger vil jeg forske på et element og skanne gjennom dusinvis av sider når jeg plutselig husker noe jeg opprinnelig hadde avvist som irrelevant. Hvordan går du raskt tilbake til det nettstedet? Du kan prøve å huske de eksakte ordene som ble brukt for søket, og deretter skanne resultatene for det rette nettstedet, men det er en enklere måte. Hvis du kan huske den generelle datoen og klokkeslettet for søket, kan du se gjennom nettleserhistorikken for å finne websiden.

10: Sett en tidsbegrensning - endre deretter taktikk

Noen ganger kan du aldri finne det du leter etter. Start en intern klokke, og når det har gått en viss tid uten resultater, slutte å slå hodet mot veggen. Det er på tide å prøve noe annet:

 • Bruk en annen søkemotor, som Yahoo !, Bing, Startside eller Lycos.
 • Spør en kollega.
 • Ring support.
 • Still et spørsmål i det aktuelle forumet.
 • Bruk søkeeksperter som kan finne svaret for deg.

Bunnlinjen

Et verktøy er bare like nyttig som å skrive fingrene på det. Husker du at det gamle forkortet GIGO, søppel inn, søppel ute ? Søkemotorer vil prøve å plassere de mest relevante resultatene øverst på listen, men hvis søkeordene dine er for brede eller tvetydige, vil ikke resultatene være nyttige. Det er ditt ansvar å lære å gjøre søk både raskt og effektivt.

Internett er den store utjevneren for de som vet hvordan de skal brukes effektivt. Alle kan nå enkelt finne fakta ved hjelp av en søkemotor i stedet for å mudre dem fra gråstofffangehullet - forutsatt at de kjenner til noen få grunnleggende triks. Undervurder aldri kraften til en dyktig søkeekspert.

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com