10 trinn til en nedtelling av PowerPoint

En rask nedtelling - 5, 4, 3, 2, 1 - kan gi litt spenning til begynnelsen av presentasjonen eller til en kunngjøring når som helst i presentasjonen. Heldigvis er det en enkel effekt å lage. I 10 trinn kan du legge til fem lysbilder som ser ut til å fungere som en slik de teller ned fra 5 til 1. Jeg har holdt de grafiske elementene enkle, for ikke å distrahere fra teknikken. Inngangs- og utgangseffekter og en enkel overgang samarbeider for å bygge denne nedtellingen. Det er andre måter å oppnå samme resultat på, men denne metoden er den enkleste. Instruksjonene mine gjelder PowerPoint 2010, men jeg vil levere alternative trinn for PowerPoint 2007/2003 der det er aktuelt.

Merk: Denne artikkelen og eksemplene på nedtellingen for eksempler er tilgjengelige som nedlasting.

1: Lag lysbildet

Sett inn et nytt tomt lysbilde og sett bakgrunnsfargen, som skal være en sterk kontrastfarge eller komplementærfarge til nummerelementene og den omsluttende sirkelen. Jeg brukte en svart bakgrunn og en hvit sirkel og tall i dette eksemplet. Høyreklikk på lysbildet, velg Formater bakgrunn (bakgrunn i PowerPoint 2003), klikk Fyll ut i venstre rute (hopp over dette trinnet i PowerPoint 2003), og velg Svart fra rullegardinmenyen Farge, som vist i figur A. Klikk Lukk (Bruk i PowerPoint 2003) for å gå tilbake til lysbildet.

Figur A

Denne svarte bakgrunnen vil kontrast pent til de hvite tallene vi legger til.

2: Legg til en sirkel AutoShape

Deretter legger du til en sirkel AutoShape ved å klikke på Sett inn-fanen og klikke på rullegardinmenyen Former i gruppen Illustrasjoner. Velg Oval i delen Grunnleggende former. (I PowerPoint 2003 klikker du Oval på verktøylinjen for tegning.) Når du tegner sirkelen, holder du nede Skift -tasten for å tegne en ekte sirkel. Gjør sirkelen nesten like stor som lysbildet og sentrer den. Høyreklikk deretter på sirkelen og velg Format Shape (AutoShape i PowerPoint 2003). Velg Ingen fylling i Fyll-delen. I linjeseksjonen velger du Fast linje og velger Hvit fra rullegardinmenyen Farge. I linjestil-delen setter du egenskapen Bredde til 5 poeng. Klikk deretter på Lukk for å gå tilbake til lysbildet.

3: Legg til 5

En tekstboks inneholder numrene i nedtellingen. Klikk kategorien Sett inn og klikk Tekstboks i tekstgruppen. (I PowerPoint 2003 velger du Tekstboks fra Sett inn-menyen.) Tegn tekstboksen inne i sirkelen. Skriv inn en 5 og bruk fontgruppen på Hjem-fanen for å formatere tallet som Arial, 300 poeng og hvitt. (I PowerPoint 2003 er fontalternativene på verktøylinjen Formatering.) Hvis du bruker en annen skrift, kan det hende du må justere skriftstørrelsen. Sentrer tekstboksen i sirkelen.

4: Still inn nummerets inngangseffekt

Nå er du klar til å legge inngangseffekten. Velg tekstboksen og klikk på kategorien Animasjoner. Klikk på Legg til animasjon i gruppen Avansert animasjon og velg Fade fra inngangsseksjonen. (I PowerPoint 2007, klikk Egendefinert animasjon i Animasjoner-gruppen. Klikk deretter Legg til effekt i Tilpasset animasjon-panelet, velg Inngang og velg Fade. I PowerPoint 2003, velg Egendefinert animasjon fra Lysbildefremvisning-menyen, klikk Legg til effekt, og velg Inngang og visne.)

Endre Start-egenskapen til Med tidligere i gruppen Timing. (I PowerPoint 2007/2003, klikk på Start-rullegardinmenyen og velg Med Forrige.) PowerPoint viser en animasjonskode med tallet 0 ved siden av tekstboksen.

5: Still tallets tidspunkt

Neste trinn er å spesifisere hvor lenge tallet skal vises. I timing-gruppen angir du varigheten til 01.00. (Velg Power fra rullegardinmenyen Speed ​​i PowerPoint 2007/2003.) På dette tidspunktet skal lysbildet ligne på det i figur B.

Figur B

PowerPoint viser en animasjonskode ved siden av tekstboksen.

6: Angi nummerets exit-effekt og timing

For å angi nummerets utgangseffekt, velg tekstboksen og klikk kategorien Animasjoner. Klikk på Legg til animasjon og velg Fade fra Avslutt-delen. (I PowerPoint 2007, klikk på Legg til effekt i Tilpasset animasjonsrute, velg deretter Avslutt og visne. I PowerPoint 2003, velg Tilpasset animasjon fra lysbildefremvisning-menyen, klikk Legg til effekt og velg Avslutt og visne.)

I timing-gruppen endrer du Start-innstillingen fra På Klikk til Etter forrige og endrer innstillingen Varighet til 01.00 sekund. (I PowerPoint 2007/2003, velg After Previous fra Start-rullegardinmenyen og Fast from Speed-rullegardinmenyen.)

7: Legg til en overgang

Hvis du vil legge til overgangen, klikker du på kategorien Overgang. Fjern avmerkingen på museklikk i Avanseringsbilde-delen av gruppen Timing, og velg Etter. Du må ikke endre innstillingen - la den stå 00:00:00. (I PowerPoint 2007 finner du delen Avansert lysbilde i høyre ende av kategorien Overgang til dette lysbildet. Merk av for klikk på musen og automatisk etter. I PowerPoint 2003 velger du Lysbildeovergang fra lysbildefremvisning-menyen. standardhastighet er rask; du trenger ikke å endre dette, men du kan.)

8: Lag kopier av lysbildet

Klikk på Slides-ruten om nødvendig (det er standard) og velg lysbilde 1. Høyreklikk på lysbildet og velg Copy. Høyreklikk deretter det blanke området og velg Behold kildeformatering fra Lim inn spesialalternativer. Gjenta dette tre ganger til. Du har fem lysbilder. (I PowerPoint 2007 høyreklikker du på det første lysbildet i lysbildene, og velger Dupliser lysbilde. I PowerPoint 2003 velger du det første lysbildet og velger Dupliser lysbilde fra Sett inn-menyen.)

9: Endre sifrene

Nå, endre 5 i hvert av duplikatbildene til de resterende nedtellingstallene - 4, 3, 2 og 1. Når du er ferdig, har du fem lysbilder med tallene 5, 4, 3, 2, 1, som vist i figur C.

Figur C

Slides-ruten viser de fem nedtrekksbildene dine.

10: Kjør presentasjonen

Trykk på F5 for å kjøre nedtellingen. Hvert lysbilde overføres automatisk til det neste. De gjeldende innstillingene holder en konstant strøm av å falme det ene tallet til det neste. Det kan være lurt å justere fade-timingen, slik at den blir litt raskere eller litt tregere.

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com