De 10 beste måtene å visuelt representere IT-data på

På alle områder av IT er det en rekke situasjoner der visse måter å presentere data, konfigurasjonsdetaljer eller en hendelsesrekkefølge fungerer best. Vi pleier ofte å stole på ett verktøy for alt fordi vi er kjent med det, men det er ikke alltid den beste tilnærmingen. Her er min topp 10 liste over de mest effektive måtene å visuelt representere IT-data.

Merk: Denne artikkelen er også tilgjengelig som PDF-nedlasting og som et TechRepublic fotogalleri .

1: Nettverkstilkobling - Microsoft Visio

Jeg skal innrømme at et av kallenavnene mine gjennom årene har vært "Kid Visio." Visio er et kapabelt verktøy for å dokumentere nettverkstilkobling. Det er ikke det rette verktøyet for å dokumentere konfigurasjonen, men det gjør en god jobb med å skissere den logiske utformingen. Fra et perspektiv ovenfra og ned føler jeg at Visio gjør dette best. Figur A viser et eksempel på nettverksdiagram som tydelig viser den logiske utformingen av nettverket.

Figur A

2: Applikasjonslayout og arkitektur - Microsoft Visio

La oss innse det: Søknader kan bli komplekse i dag. Virtuelle maskiner, repliserte databaser, brannmurkonfigurasjoner, virtuelle IP-adresser, mobilapplikasjoner og mer gjør det ikke enkelt å dokumentere en applikasjonsflyt. Igjen, jeg har funnet at Visio er verktøyet som regjerer suverent. I eksemplet vist i figur B er mange kompliserte aspekter ved infrastrukturen visuelt representert i en strøm. Selv om den ikke tar for seg detaljene om aspekter som databasereplikasjon, er det et godt springbrett for de andre områdene med sentralt innhold.

Figur B

3: Ledig diskplass - Kakediagrammer

Jeg er egentlig ikke tilhenger av kakediagrammer, men de gjør susen for å representere ledig plass på en disk. Dette kan være Windows-stasjoner så vel som kritiske volumer, for eksempel en VMware VMFS-datastore eller en stasjon på et lagringsområde-nettverk (SAN). Kakediagrammet er en veteran som representerer ledig plass, og i eksemplet vist på figur C kan du se effektiviteten for denne applikasjonen. Men ta et kakediagram med et saltkorn. Vi må visualisere hvor mye stasjonsplass som brukes, samt hvor mye ledig plass som er tilgjengelig.

Figur C

4: Prestasjonssporing fra år til år - Excel 3D-søylediagrammer

For å spore ytelse år over år for et bevegelig mål, synes jeg at 3D-søylediagrammer i Excel gjør en god jobb med å vise fremgangen. Det trenger ikke å være år over år, heller; det kan representere kvartalsvise vurderinger eller til og med en sammenligning av noe, for eksempel forskjellige kontorer. I min arbeidserfaring laget jeg et enkelt 3D-søylediagram i Excel som lignet på det i figur D for å spore fremgang med å flytte til virtuelle maskiner fra fysiske servere.

Figur D

5: Forbruk sammenlignet med andre lignende enheter - Excel Bubble-diagrammer

Å raskt visualisere forbruket i forhold til andre som forbrukere er enkelt med boblediagrammet. Et vanlig eksempel er å representere antall servere (eller PCer) på et gitt sted, noe boblediagrammet i figur E gjør godt. Men det er viktig å merke seg at det er en betydelig begrensning med bobletabellen: Det forutsetter at alle varene er like forbrukere. Et godt eksempel er 100 filservere sammenlignet med 100 Oracle-databaseservere. I de fleste situasjoner krever filservere mye mindre vedlikehold og ressurser enn databaseserverne. Ikke desto mindre er boblediagrammet effektivt for å vise tall etter kategori.

Figur E

6: Resultatrapportering - Linjediagrammer

Linjediagrammet er en god måte å representere direkte forbruk på. Et antall verktøy bruker linjediagrammet for denne funksjonen, inkludert VMware vSphere Client, vist i figur F. Men linjediagrammet har også en begrensning: Hvis verktøyet som viser forbruket, gjør en normalisering av data, kan det være mangler høyder eller lavheter. For å være rettferdig, når det er så mye data å administrere, er normalisering av resultatdata en vanlig forekomst.

Figur F

7: Trinnvise prosedyrer - Camtasia Studio

Når det gjelder å vise noe på skjermen, er de facto-standarden for registrering av aktiviteten for replay Camtasia Studio ( figur G ). Camtasia har alle funksjonene du ønsker, inkludert taleoverlegg og enkle opplastinger til populære nettsteder som YouTube. Dette er en god måte å øve på en presentasjon og levere solid vekt uten å måtte finne opp hjulet på nytt hver gang. Jeg har også brukt Camtasia flere ganger for forhåndsinnspilling av demoer for å spille under livepresentasjoner. Å stille innspillingen på pause for å forklare et viktig punkt eller felt et spørsmål er ikke så distraherende som å avbryte en live demo. Selv om jeg gir en live demo, er en Camtasia-innspilling en fin backup eller "nøddemo", hvis jeg trenger det.

Figur G

8: Emner i disposisjonsform - Microsoft PowerPoint

Det er en rekke strategier for å lage og levere PowerPoint-presentasjoner (og presentasjoner generelt). Men PowerPoint er spesielt nyttig for å lage en disposisjon som kan diskuteres samtale ( figur H ). Jeg har lært noen triks i løpet av årene: Aldri har en presentasjon gått lenger enn 59 minutter og 59 sekunder; ikke dekk mer enn tre hovedemner per lysbilde; og la disposisjonen først og fremst fokusere på problemet, som du deretter kan fylle ut igjen med løsningen.

Figur H

9: Tilpassede kart - Microsoft Visio

Visio har sjablongobjekter ( figur I ) som du kan bruke til å dokumentere alle slags ting, for eksempel tilordne territorier i en virksomhet og kartlegge nettverk og datacenter-tilkobling. Du kan laste ned kartstensiler fra Microsoft (klikk på Finn figurer online). En amerikansk sjablong og en verdensstensil er tilgjengelig for moderne Visio-versjoner.

Figur I

10: Spesifikke datasett - Nettdesigner Depot

Denne fantastiske ressursen har en rekke koblinger til verktøy som gir spesifikke visualiseringer av ting som for eksempel trender på internett og Internett som helhet, så vel som bilder av en begivenhet eller vitenskapens historie. Figur J viser en god måte å visualisere aktuelle hendelser på Internett ved hjelp av Web Trend Map 4. Den populære Infographic-serien er også en flott ressurs som vil inspirere nye måter å presentere data på en tolkbar måte.

Figur J

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com