Oppgjør av brudd på Yahoo-data betyr at berørte brukere kan få $ 100

Video: 3 milliarder grunner til å endre passord Yahoos morselskap Oath avslørte nylig at 3 milliarder brukerkontoer ble eksponert i 2013-hacket. TechRepublics Brandon Vigliarolo forklarer hva du bør gjøre nå for å holde deg trygg.

Onsdag sendte Yahoo e-post til brukerne sine og sa at de nærmer seg et oppgjør på 117, 5 millioner dollar som ville avslutte et massivt søksmål om klassehandlinger relatert til en ødeleggende serie med datainnbrudd og inntrenging fra 2012 til 2016.

I 2017 innrømmet Yahoo at alle 3 milliarder av brukerkontoer deres ble brutt inn i august 2013. I e-posten onsdag sier Yahoo også at selskapet ble hacket i ulik grad i 2012, 2014, 2015 og 2016.

Yahoo tilbyr nå to gratis år med kredittovervåkningstjenester til de med kontoer som ble berørt av noen av bruddene. Hvis du allerede har en kredittovervåkningstjeneste, kan du be Yahoo om å gi deg $ 100.

Dessverre er oppgjøret på 117, 5 millioner dollar et fast beløp, så hvor mye penger du får avhenger av hvor mange som velger pengene i stedet for kredittovervåkningstjenesten. Yahoo innrømmet på kravets nettsted og ikke i e-posten at det brukerne får monetært "kan være mindre enn $ 100 eller mer (opptil $ 358, 80), avhengig av hvor mange medlemmer av forliksklassen som deltar i oppgjøret."

Passordbehandlere: Hvordan og hvorfor bruke dem (gratis PDF) (TechRepublic Premium)

"Oppgjørsfondet vil gi: minst to års kredittovervåkningstjenester for å beskytte medlemmer av oppgjørsklassen mot fremtidig skade, eller alternativ kompensasjon i stedet for kredittovervåking for klassemedlemmer som allerede har kredittovervåkningstjenester (underlagt verifisering og dokumentasjon), " Yahoo sa i uttalelsen.

De ble også enige om å dekke eventuelle kostnader utenom lommen som Yahoo-brukere kan ha pådratt seg på grunn av datainnbruddene, samt advokatsalærer, kostnader og utgifter. Hvis du hadde en Yahoo-premiumkonto eller brukte småbedriftstjenester, har du rett til noe refusjon, la Yahoo til.

For å få pengene dine eller gratis kredittovervåkningstjenester, kan du gå til nettstedet som er satt opp spesielt for dette oppgjøret og se gjennom alternativene. Du må sende inn kravet ditt før juli 2020, men hvis du fremdeles vil saksøke Yahoo separat, kan du ikke delta i forliket.

Brukere og Yahoo vil offisielt finne ut om oppgjøret er godkjent når selskapet dukker opp i en domstol i San Jose 2. april 2020.

Når du graver litt dypere inn på kravnettstedet, sier Yahoo at alle som kan bevise at de har lidd av hacks, kan inngi krav for opptil 25 000 dollar. Dette er for alle som kan ha fått identiteten sin stjålet eller blitt tvunget til å løse andre problemer relatert til informasjonen din ble frigitt.

Yahoo har kjempet for å komme tilbake fra den ødeleggende serien med hacks. De solgte sine kjerneinstrumenter til Verizon for 4, 48 milliarder dollar i 2017.

Datainnbruddene satte nesten full avtale, men Yahoo gikk med på å senke prisen med 350 millioner dollar og betale halvparten av eventuelle advokatkostnader fra hacks.

Med alle Yahoos dataovertredelser fikk nettkriminelle tilgang til millioner av e-postkontoer, kalendere, kontakter, telefonnumre, bursdager, passord og sikkerhetsspørsmål og svar.

Cybersecurity Insider Nyhetsbrev

Styrke organisasjonens IT-sikkerhetsforsvar ved å holde deg oppdatert om de siste nettbaserte sikkerhetsnyhetene, løsningene og beste praksis. Leveres tirsdager og torsdager

Registrer deg i dag

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com