Hvorfor dataene i skyen ikke er så sikre som du tror

Bedriftsledere må endre sin sikkerhetsstilling for å forbli trygge i skyen Ifølge Michael Liebow, leder av Accenture Cloud, må virksomhetsledere flytte tankesettet fra å tenke på datasenteret og bevege seg utover for å best mulig omfatte skysikkerhet.

Data i skyen kan være mer utsatt for angrep og brudd enn bedrifter tror, ​​ifølge en ny rapport fra McAfee. Aktiviteten til å dele sensitive data i skyen har økt 53% år over år, og nesten en fjerdedel av all data i skyen er følsom, fant tirsdag Cloud Adoption and Risk Report.

Denne sensitive dataen setter organisasjoner i fare for å skade angrep hvis de går tapt eller blir stjålet, heter det i en pressemelding for rapporten. Alt i alt inneholder 21% av alle filene i skyen en form for sensitive data, og tallet er opp 17% fra 2016.

Handlingen for å dele sensitive data ved å bruke en åpen, offentlig kobling er opp 23% fra 2016, heter det i utgivelsen. Utgivelsen bemerket også at omtrent 48% av alle filene i skyen til slutt blir delt, og 22% av skybrukerne vil dele filer eksternt - et antall som økte 21% året over

Bedrifter beveger seg i hastighetshastighet for å skape nye opplevelser i skyen, men de har problemer med konfigurasjoner. Gjennomsnittlig foretak opplever 2200 feilkonfigurasjonshendelser per måned i infrastruktur som en tjeneste (IaaS) og plattform som en tjeneste (PaaS) -forekomster alene, heter det i utgivelsen. Som sådan må IT-ledere være mer oppmerksom på skysikkerhet.

"Cloud-tjenesteleverandører dekker bare sikkerheten til selve skyen, ikke kundedata, " heter det i utgivelsen. "Bedrifter som bruker skyen, er faktisk alltid ansvarlige for å sikre dataene deres som er lagret i skytjenester på tvers av både software-as-a-service (SaaS), IaaS og platform-as-a-service (PaaS). Dette fremhever behovet for å distribuere skysikkerhetsløsninger som spenner over hele skyspekteret, fra SaaS til IaaS og PaaS. "

En del av problemet har å gjøre med å misforstå antall brukere som bruker tjenester. De fleste av de spurte brukerne trodde de hadde rundt 30 unike skytjenester i miljøet, mens dataene setter tallet nærmere 2000 i virkeligheten.

Når det gjelder IaaS-plattformer, brukte 84% av respondentene Amazon Web Services (AWS), heter det i utgivelsen. Imidlertid kjørte 78% av de som bruker IaaS også Microsoft Azure sammen med AWS. Til enhver tid har organisasjoner gjennomsnittlig 14 feilkonfigurerte IaaS-forekomster, heter det i utgivelsen. Overvåking av alle disse tilfellene, uavhengig av leverandør, bør være vanlig praksis, bemerket McAfee i utgivelsen.

Trusselhendelser i skyen øker, og 80% av alle organisasjoner har i gjennomsnitt å gjøre med minst en kompromittert kontotrussel per måned, konstaterte utgivelsen. Skyen åpner for en rekke nye forretningsmuligheter, men bedriftsledere må søke å forstå alle dens implikasjoner, og hvordan de kan beskytte seg, før de dykker all-in.

De store takeawayene for teknologiledere:

  • 21% av alle filene i skyen inneholder en form for sensitive data, og det tallet er opp 17% fra for to år siden i 2016. - McAfee, 2018
  • De fleste ledere tror deres selskap har omtrent 30 unike skytjenester, men det reelle antallet er nærmere 2000. - McAfee, 2018

Cloud og alt som et service nyhetsbrev

Dette er din go-to ressurs for det siste om AWS, Microsoft Azure, Google Cloud Platform, XaaS, skysikkerhet og mye mer. Leveres mandager

Registrer deg i dag

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com