Hvorfor ingeniører på nettstedets pålitelighet møter flere sikkerhetshendelser og høyere stressnivå

De største utfordringene ved å ta i bruk DevOps Det er ikke noe lett med DevOps og skyen. Ny produktansvarlig for Relic Jim Gochee deler viktige tips for å overvinne utfordringer med digital transformasjon i bedriften.

Mer om cybersecurity

  • Cybersikkerhet i 2020: Åtte skremmende spådommer
  • De ti viktigste cyberangrepene i tiåret
  • Slik blir du en cybersecurity-proff: Et jukseark
  • Famous con man Frank Abagnale: Kriminalitet er 4000 ganger enklere i dag

Ulykkesoppløsningen er fortsatt en stor del av rollen som nettstedets pålitelighetsingeniør (SRE), ettersom hendelser i cybersikkerhet i økende grad forårsaker strømbrudd, driftsmessige overbelastninger, forsinkelser i leveransen og utmattingsutstyr, ifølge en mandag-rapport fra Catchpoint.

SRE-rollen er fortsatt i utvikling, bemerket rapporten: Av de 188 fagfolkene i undersøkelsen, sa 64% at deres rolle eller team hadde eksistert i bare tre år eller mindre.

SRE’er fikk navnet nr. 2 mest lovende jobb i Amerika for 2019, etter dataforskere, ifølge en fersk LinkedIn-rapport. Disse fagfolkene har en median grunnlønn på $ 200 000, og hadde en vekst på 72% i stillinger det siste året, fant rapporten.

LinkedIn viser for tiden mer enn 2000 stillinger i USA for SRE-er, det dobbelte av antallet som for ett år siden, fant Catchpoint-rapporten.

Når det gjelder respons på hendelsen, sa nesten halvparten (49%) av SRE-erne at de hadde jobbet på en sikkerhetshendelse den siste uken, mens ytterligere 49% sa at de hadde jobbet på strømbrudd som varte lenger enn en dag i karrieren, ifølge rapporten.

Disse hendelsene forårsaker økt stressnivå som kan føre til utbrenthet og omsetning. Rapporten fant: 67% av SRE-er som sa at de føler stress etter hver hendelse, sa også at de ikke tror at selskapet deres bryr seg om deres velvære.

Nesten 60% av SRE-erne sa at jobbansvaret deres innebærer for store mengder manuelle, repeterende oppgaver, viser rapporten. Bare 38% sa at de har brukt automatisering for å redusere disse oppgavene.

Mens stress er en del av en SRE-jobb, viser undersøkelsen at hendelser er blitt normalisert og mange organisasjoner tar ikke tak i virkningen, sier Nithyanand Mehta, visepresident for profesjonelle tjenester ved Catchpoint, i en pressemelding. "Kombiner dette med de 48 prosentene som sa at selskapet deres ikke har definert mål for tjenestenivået for viktige tjenester, og et spørsmål dukker opp: Er SRE-rollen utviklende proaktivt basert på forretningsbehov og ansattes tilfredshet, eller blir den reaktiv og bidrar til IT's høy omsetningshastighet? "

Flertallet av sikkerhetshendelser er relatert til "massive endringer som er gjort under taushet for å overholde frister", fant rapporten. Stressnivået vil sannsynligvis ikke bli redusert før bedre prosesser er på plass for disse fagfolkene, inkludert forbedret kommunikasjon rundt hendelser, bemerket rapporten.

"Rollen til SRE er kritisk i en tid der den digitale opplevelsen er direkte koblet til forretningsresultater, " sa Mehdi Daoudi, administrerende direktør og medgründer av Catchpoint, i en utgivelse. "Min største takeaway: Hvis de fleste SRE-er bruker mye tid på repeterende oppgaver, etterlater dette ikke nok rom for nøkkelkomponentene i et ekte SRE-team - kapasitetsplanlegging; og forbedrer ytelsen, tilgjengeligheten og elastisiteten til systemene, applikasjonene og tjenestene som de er ansvarlige for. "

Hvis du vil lære mer om hvordan du blir DevOps-ingeniør, kan du sjekke dette TechRepublic-juksearket.

Executive Briefing Nyhetsbrev

Oppdag hemmelighetene for suksess med IT-ledelse med disse tipsene om prosjektledelse, budsjetter og håndtering av daglige utfordringer. Leveres tirsdager og torsdager

Registrer deg i dag

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com