Hvorfor ransomware-angrep blir mer målrettet

Ransomware: De nye kostnadene for å drive forretning Atlantas ransomware-angrep var bare begynnelsen. Larry Dignan og Bill Detwiler forklarer hvorfor nettangrep er det nye normale for virksomheten.

Mer om cybersecurity

  • Cybersikkerhet i 2020: Åtte skremmende spådommer
  • De ti viktigste cyberangrepene i tiåret
  • Slik blir du en cybersecurity-proff: Et jukseark
  • Famous con man Frank Abagnale: Kriminalitet er 4000 ganger enklere i dag

Mens ransomware-angrep reduserte i 2018, ble de også mye mer målrettet, ifølge Webroot Threat Report som ble utgitt torsdag. Rapporten analyserte de mest fremtredende truslene mot nettsikkerhet i løpet av 2018, og viser organisasjoner hvor de skal være mest forsiktige i år.

Ransomware er en form for skadelig programvare der hackere infiltrerer en enhet og dens data, og krever betaling i bytte for informasjonen. Denne formen for angrep har fått trekkraft de siste årene, spesielt for SMB som ikke har verktøy for å beskytte seg selv tilstrekkelig.

På grunn av hvor utbredt ransomware-angrep har vært tidligere, tok mange selskaper oppmerksom på, implementering av verktøy og applikasjoner for å beskytte dataene deres. Ved å gjøre det vanskeligere for nettangrepere å få tilgang til informasjon, ble ransomware-angrep bare mer strategisk og målrettet, fant rapporten.

"Vi vokser poetisk om innovasjon innen cybersecurity-feltet, men du må bare ta en titt på statistikken i årets rapport for å vite at de sanne innovatørene er nettkriminelle, " sa Hal Lonas, CTO for Webroot, i en pressemelding. "De fortsetter å finne nye måter å kombinere angrepsmetoder eller kompromittere nye og eksisterende vektorer for maksimale resultater. Min oppfordring til bedrifter i dag er å være klar, vurdere risikoen, lage en lagdelt tilnærming som beskytter flere trusselvektorer og fremfor alt, trene brukerne dine for å være et aktivum - ikke en svak lenke - i cybersecurity-programmet. "

Rapporten fant en av de mest populære angrepsvektorene i 2018 med RDP-tilkoblinger (Remote Desktop Protocol).

I tillegg til trusler om ransomware oppdaget rapporten også en økning i kryptomining og cryptojacking-teknikker. Denne typen angrep trenger ikke å vente på at en bruker skal betale løsepenger, slik ransomware gjør, slik at angrepene kan utføres raskere, la rapporten til.

Hvis du vil ha råd om hvordan du kan komme deg etter cybersikkerhetshendelser, kan du sjekke denne artikkelen fra TechRepublic.

De store takeawayene for teknologiledere:

  • Etter hvert som cybersikkerhetsarbeidet ble bedre i organisasjoner, ble ransomware-strategier mer målrettet. - Webroot, 2019
  • Ransomware-hackere brukte vanligvis Remote Desktop Protocol (RDP) i 2018-angrep. - Webroot, 2019

Cybersecurity Insider Nyhetsbrev

Styrke organisasjonens IT-sikkerhetsforsvar ved å holde deg oppdatert om de siste nettbaserte sikkerhetsnyhetene, løsningene og beste praksis. Leveres tirsdager og torsdager

Registrer deg i dag

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com