Hvorfor IT-proffer frykter ansattes feil, ikke hackere, vil forårsake flest brudd

Insidertrusler utsetter virksomheten din for cyberangrep De største netttruslene mot selskapet ditt kan komme fra innsiden, sier Alison DeNisco Rayome fra TechRepublic.

Mer om cybersecurity

  • Cybersikkerhet i 2020: Åtte skremmende spådommer
  • De ti viktigste cyberangrepene i tiåret
  • Slik blir du en cybersecurity-proff: Et jukseark
  • Famous con man Frank Abagnale: Kriminalitet er 4000 ganger enklere i dag

De aller fleste IT- og sikkerhetsprofesser frykter inntruslingstrusler. Og disse bekymringene er berettiget, ettersom nesten 75% av IT-fagfolk sier at de er sårbare for insidertrusler, ifølge en torsdagrapport fra sikkerhets- og svindelanalyseselskapet Gurucul.

Rapporten kartla mer enn 650 internasjonale IT-fagfolk for å fastslå forekomsten av insidertrusler i selskaper. Insidertrusler lever veldig, med respondentene som rangerer brukerfeil (39%) og ondsinnede innsidere (35%) i forhold til kontokompromiss (26%) som deres største bekymring.

Insidertrusler har potensial til å påvirke alle bransjer, men industrisektoren viste seg å være mest utsatt, med 16% av IT-fagfolk som rapporterer at de var "svært sårbare." Helsesektoren fulgte med 10%, fant rapporten.

Respondenter fra teknologisektoren rapporterte ondsinnede innsidere som deres største bekymring, og detaljhandelsbransjen siterer brukerfeil, og finansielle tjenester og helsetjenester pekte på kompromis. Insidertrusler har vokst de siste årene på grunn av mengden av bedriftsdata som nå flyttes til enheter og skyapplikasjoner, noe som resulterer i behovet for sterke sikkerhetstiltak for å beskytte den bevegelige dataen, ifølge en undersøkelse fra Bitglass.

Bare 34% av de spurte sa at de var i stand til å oppdage trusler i sanntid, fant rapporten. Flertallet av selskapene (61%) prioriterer imidlertid påvisning og forebygging av insidertrusler, og 39% sa at de fokuserer på prediksjon og respons.

Sideru Nayyar, administrerende direktør i Gurucul, sa i en pressemelding: "Insidertrusler har vist seg å være den ledende bekymringen for selskaper i alle størrelser fordi de er så vanskelige å oppdage og har potensial til å påføre en organisasjon størst skade. "Dette forklarer hvorfor mer enn 60% av de spurte selskapene fokuserer på påvisning og forebygging."

For å holde seg beskyttet, sa de fleste organisasjoner (61%) at de overvåker brukere og enheter for å oppdage insidertrusler. Bare 39% av de spurte sa at de overvåker privilegerte kontoer og servicekontoer, bemerket rapporten.

Hvis du vil ha råd om hvordan du reduserer innsidens sikkerhetstrusler, kan du sjekke denne TechRepublic-artikkelen.

Cybersecurity Insider Nyhetsbrev

Styrke organisasjonens IT-sikkerhetsforsvar ved å holde deg oppdatert om de siste nettbaserte sikkerhetsnyhetene, løsningene og beste praksis. Leveres tirsdager og torsdager

Registrer deg i dag

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com