Britisk bank IT-mareritt som låst ut 1,9M-kunder er nøyaktig hva som ikke skulle skje

Hvordan finansiell nettkriminalitet blir forsterket av teknologisk innovasjon Maskininnlæring og prediktiv analyse kan øke oppdagelsesgraden og dramatisk redusere falske alarmer fra nettbrudd, sier konsernsjef ThetaRay, Mark Gazit.

En forkert TSB Bank-IT-oppgradering la 1, 9 millioner kunder ut av kontoer, mens 1.300 hadde penger stjålet av svindlere som utnyttet IT-sårbarheten, som rapportert av The Guardian.

Problemet startet i april, da banken begynte en IT-oppgradering som ville overføre postene og regnskapene til sine 5, 2 millioner kunder fra et system som ble drevet av den tidligere eieren til en designet av den nåværende eieren, heter det i rapporten.

Mer om cybersecurity

  • Cybersikkerhet i 2020: Åtte skremmende spådommer
  • De ti viktigste cyberangrepene i tiåret
  • Slik blir du en cybersecurity-proff: Et jukseark
  • Famous con man Frank Abagnale: Kriminalitet er 4000 ganger enklere i dag

Mens banken advarte brukere om at noen nettbanktjenester ikke ville være tilgjengelige dagen for oppgraderingen, ble det klart at noe hadde gått alvorlig galt senere den kvelden. Kunder begynte å rapportere at de var låst ute av kontoene sine, at kontoene deres viste en feil saldo og at de kunne se kontoer som tilhørte andre kunder, rapporterte The Guardian.

To dager etter IT-migrasjonen, bestemte TSB Bank at opptil 1, 9 millioner av sine online- og mobilkunder fremdeles var låst ute av kontoene sine.

Onsdag - mer enn en måned etter at krisen begynte - sa ledere av TSB Bank at 1300 kunder hadde stjålet penger fra kontoene sine av nettkriminelle som utnyttet bankens sårbarheter. I noen tilfeller mistet kundene livbesparelsen, rapporterte The Guardian.

Kundene rapporterer fortsatt tilgangsproblemer. Ledere rapporterte også at mer enn 12 500 mennesker hadde forlatt banken siden hendelsen skjedde, og fortsatte å forlate på et klipp på 400-500 mennesker per dag.

Hendelsen belyser de alvorlige konsekvensene av en mislykket IT-oppgradering. Forverring av saken var det faktum at TSB Banks ledere kontinuerlig spilte ned problemene kundene sto overfor, og sa først at de bare påvirket et lite antall kunder.

Andrew Bailey, administrerende direktør i Financial Conduct Authority (FCA), anklaget TSB Banks administrerende direktør Paul Pester for å "fremstille et optimistisk syn" etter IT-sammenbruddet, og sa at banken ikke klarte å være "åpen og gjennomsiktig" om full skala av problemene, ifølge The Guardian. FCA etterforsker nå saken, og kan gi en bot til TSB Bank.

Hvis organisasjonen din planlegger en IT-oppgradering, er det nøkkelen å være åpen og kommunikativ med dine ansatte eller kunder som kan bli berørt - selv om noe går galt. Det samme gjelder dataovertredelse eller annen cybersecurity-hendelse, anbefaler eksperter.

De store takeawayene for teknologiledere:
  • En mislykket IT-oppgradering av TSB Bank ga 1, 9 millioner kunder sperre utenfor kontoene sine, mens 1.300 hadde penger stjålet av svindlere som utnyttet IT-sårbarheten.
  • Hendelsen belyser behovet for åpen og ærlig kommunikasjon mellom et selskap og dets ansatte og kunder i tilfelle en cyberhendelse.

Cybersecurity Insider Nyhetsbrev

Styrke organisasjonens IT-sikkerhetsforsvar ved å holde deg oppdatert om de siste nettbaserte sikkerhetsnyhetene, løsningene og beste praksis. Leveres tirsdager og torsdager

Registrer deg i dag

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com