Feilsøking av Mac-nettverksproblemer

Konsulent Erik Eckel tilbyr veiledning om hvordan du kan tilnærme Mac-nettverksproblemer sammen med noen spesifikke feilsøkingstips for å prøve først.

-------------------------------------------------- -------------------------------------

Nettverkssvikt er blant de mer belastende krisene som Mac-administratorer sliter med. Feilene blir forsterket av at de ofte oppstår på mest uvurderlige tider og påvirker kritiske tjenester som Internett, fildelinger og e-post. Neste gang en uventet Mac-nettverkssvikt truer med å avspore dagen din, må du huske på følgende feilsøkingstips.

Kategoriser feilen

Nettverksfeil faller i en av tre kategorier: lokalt, nettverk eller tjeneste. Å bestemme hvilken type feil som oppstår vil hjelpe deg med å isolere årsaken og bedre målrette feilsøkingsarbeidet.

Hvis Internett-tilgang mislykkes på en Mac, er det ikke et symptom på internettsvikt eller nettverkssvikt. Sjekk Internett-tilgang fra andre Mac-maskiner. Det er mulig NIC-en svikter, Ethernet-tilkoblingen kobles fra, en utdatert statisk innstilt IP-adresse eller noe annet problem påvirker den enkelte lokale maskinen.

Det samme er tilfelle når du feilsøker lokal tilgang til fildeling. Hvis ett system ikke klarer å koble til, kan et tillatelsesproblem eller annet problem skyldes. Men hvis flere systemer ikke lenger kan nå tidligere tilgjengelige fildeler, er det potensielt et utbredt nettverksproblem.

Anta aldri noe

De fleste IT-fagpersoner antar at klientarbeidsstasjoner er innstilt på å bruke DHCP. Men som IT-konsulent har jeg lært å ikke anta at det er sant. Ofte har jeg funnet ensomme arbeidsstasjoner som nekter å koble til nettverket, e-post eller Internett. Den skyldige er noen ganger en utdatert og statisk innstilt IP-adresse. Sørg for å bekrefte nettverksinnstillinger ved å klikke på Systemvalg, velge Nettverk og gå gjennom nettverksinnstillinger er riktig konfigurert for det aktuelle nettverksgrensesnittet.

Bruk nettverksverktøyet

Mac Snow Leopard inkluderer et nettverksverktøy som kan brukes til å feilsøke nettverkstjenesteproblemer. Nettverksverktøyet, tilgjengelig fra Applications / Utilities, gir et grafisk grensesnitt for å utføre Netstat, Ping, Lookup, Traceroute, Whois og til og med Finger-kommandoer. Verktøyet har også en integrert portskanner, som kan bekrefte at viktige tjenesteporter er riktig konfigurert. Videre muliggjør portskanneren å spesifisere et nøyaktig portområde, og optimaliserer dermed tiden som kreves for å skanne mistenkte tjenesteporter.

Feilsøking av DNS

DNS-feil viser ofte forvirrende, selv for erfarne teknologifagfolk. Sjekk innen Systemvalg / nettverk for å bekrefte at DNS-serverne til et nettverksgrensesnitt er satt som ønsket. Administratorer kan også bruke Network Utility's Lookup-alternativet for å bekrefte at det aktuelle vertsnavnet er i bruk.

Ikke glem at DNS-servere kan spesifiseres i nettverksgrensesnittets nettverkskonsoll, samt i nettverksgrensesnittets avanserte egenskaper. Nå avanserte egenskaper ved å klikke Avansert og klikke på DNS-knappen, som vist nedenfor.

Figur A

Glem brannmuren?

Fanget midt på en hektisk dag, er det enkelt for en Mac-administrator å glemme at Macens integrerte brannmur kan blokkere nødvendige tjenester eller tiltenkte applikasjoner. Kontroller innstillingene for Mac OS X-brannmuren ved å klikke på Systemvalg, sikkerhet og velge Brannmur. Hvis brannmuren er aktivert, kan du vurdere å deaktivere den akkurat lenge nok til å avgjøre om brannmuren blokkerer nødvendig eller ønsket nettverkstrafikk.

Brannmur unntak er enkle å lage. Klikk på Avansert-knappen og aktivere spesifikke applikasjoner manuelt ved å klikke på + -ikonet, velge de aktuelle applikasjonene og klikke på Legg til, og deretter OK.

Få Enterprise-tips og funksjoner levert til innboksen din ved å gi deg abonnement på TechRepublic's Macs in Business-nyhetsbrev, som leverer hver torsdag.

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com