Topp 5 ting å vite om splinternet

Topp 5 ting å vite om splinternet Når internett begynner å dele seg i forskjellige versjoner i forskjellige land, endres lovene som styrer data. Tom Merritt forklarer fem ting du trenger å vite om splinternet.

Du har kanskje hørt begrepet "splinternet" flyte rundt. Det er ideen om at når noen land slå ned på hva internettinnhold er tillatt, deler Internett seg inn i forskjellige versjoner som tilbyr noe annerledes, avhengig av hvor du er.

Dette er ikke bare den store brannmuren i Kina lenger. Europa, Brasil, Russland og flere land krever at selskaper følger lovene for hvordan de håndterer data innenfor en grense på en annen måte, noen ganger krever at data lagres regionalt. Dette endrer det en gang grenseløse internett. Her er fem ting å vite om splinternet. ( Merk : Denne artikkelen om splinternet er tilgjengelig som en gratis PDF-nedlasting.)

Ansettingssett: GDPR-personvern for overholdelse av databeskyttelse (TechRepublic Premium)

  1. Du kan ikke se bort fra det: Etter hvert som flere land implementerer landsspesifikk datalov, vil du til slutt løpe over et land ved å vedta en lov som berører deg og bedriften din - ignorere den, og virksomheten din kan ikke lenger være en virksomhet i den regionen .
  2. Det kan koste deg: Selv om du ikke ser bort fra det, må du gjøre det riktig i hver region. Unnlatelse av å overholde nye lover, og i mange tilfeller betaler du en heftig bot.
  3. Du kan ikke ønske det vekk: Å fremme åpenhet og åpenhet er bra, men det skal ikke være det eneste du gjør. Jobbe for et globalt åpent internett, men pass på at du tilpasser deg et splintrende internett der det faktisk skjer.
  4. Forbered deg: Selv før lover er diskutert, må du vurdere hvor raskt du kan svare på forskriftsendringer. Har dine juridiske, etterlevelses-, data- og andre team systemer for å samarbeide? Er systemer designet med evnen til å endre innstillinger? Kan det i så fall gjøres etter region?
  5. Sentralisering er vanskelig å rettferdiggjøre: Desentraliserte data har mange praktiske fordeler allerede, men enklere tilpasning til varierende reguleringsregimer er en av dem. Du må sannsynligvis avslutte avhengigheten av sentraliserte data.

Vi sier ikke at du skal gi opp, men realiteten er at akkurat nå ser splittingen av internett mer sannsynlig ut enn noen gang før, og selv om det bare betyr å trekke seg ut av et marked, er det viktig å være oppmerksom og forberedt.

Cybersecurity Insider Nyhetsbrev

Styrke organisasjonens IT-sikkerhetsforsvar ved å holde deg oppdatert om de siste nettbaserte sikkerhetsnyhetene, løsningene og beste praksis. Leveres tirsdager og torsdager

Registrer deg i dag

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com